Senegal Vize İşlemleri
Batı Afrika’da yer alan Senagal birçok önemli şehri olan ve çeşitli nedenlerle ziyaret edilen ülkelerdendir. Vize alarak gidebileceğiniz Senagal, vize türlerinde ziyaretçi kabulü yapıyor. Umuma Mahsus, Hizmet, Hususi pasaport sahiplerinin mutlaka vize alması gerekirken Diplomatik pasaport hamillerinin 90 günden fazla olmayacak şekilde vize muafiyetleri vardır. Senagal vize türleri şu şekilde sıralanabilir:
l Senegal nezaket vizesi
l Senegal eğitim vizesi
l Senegal çalışma vizesi
Her vize türünün kendine göre bir evrak listesi vardır. Ancak standart evraklar tüm vizeler için isteniliyor.
Senegal Vizesi İşlemleri Hakkında
Senegal’e seyahat edecek olan Türk vatandaşları Senegal vizesi almalıdır. Umuma Mahsus Pasaport (Bordo), Hizmet Pasaportu (Gri), Hususi Pasaport (Yeşil) sahipleri Senegal vizesinde tabidir. Ancak Diplomatik Pasaport (Siyah) sahipleri 90 güne kadar Senegal vizesinden muaftır.
Senegal’e seyahat edecek olan kişiler Senegal vize başvurularını seyahat amacına uygun olarak yapmalıdır. Senegal vize başvuruları iki şekilde yapılmaktadır. Bunlardan ilki Senegal kapıda vize uygulamasıdır. İkinci yöntem ise Senegal’in Türkiye’deki temsilciliklerine başvurarak vize alınmasıdır.
Senegal kapıda vize uygulaması almak kolay görünse de gecikmeler ve bazı problemler yaşanabileceği düşünülse de Senegal diplomatik temsilciliklerinden vize alınması daha mantıklıdır. Bunun nedeni kapıda vize alamazsanız ülkeye giremezsiniz.
Senegal vizesi başvuruları Senegal Ankara Büyükelçiliği ve Senegal İstanbul Fahri Başkonsolosluğu, yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri seyahat acenteleri ile yapılabilir. Senegal vize başvurusu için öncelikle Senegal vize başvuru formu doldurulmalıdır. Daha sonra ise Senegal vize başvurusu için gerekli olan evraklar hazırlanmalıdır.
Senegal vize başvurusu temsilciliklere yapılacaksa, Senegal temsilciliğinden randevu alınmalıdır. Randevu günü gerekli işlemler yapılacak ve gerekli olan belgeler teslim edilecektir. Senegal vize başvuruları ortalama olarak 5 ile 15 gün arasında sonuçlanmaktadır. Ancak bu süre vize başvuru yoğunluğuna göre uzayabilir.
Senegal Vizesi Nasıl Alınır?
Senegal vizesi iki farklı şekilde yapılabiliyor. Bunlardan birincisi sınır kapılarında yapılan uygulamadır. Bir diğer vize alım şekli ise diplomatik temsilciliklere başvurularak ya da yetkili merkezleri aracılığı ile yapılan vize başvurularıdır. Sınır kapısında vize almak kolay gibi görünse de kişiler çeşitli sorunlarla uğraşabiliyor. Vize evrakları arasında başvuru formu ve dilekçe oldukça önemlidir. Bu belgeleri temin ederken mutlaka o yılın güncel başvuru formu olmasına özen gösterilmelidir. Dilekçenizde ıslak imza bulunmasına ayrıca özen göstermeniz gerekiyor. Biyometrik olarak çekilen fotoğrafın iki adet olması ve 3,5*4,5 cm ölçülerinde olması da önemli kriterler arasındadır.
Senegal Vizesi İşlemleri İçin Nereye Başvurulur?
Senegal’e seyahat edecek olan Türk vatandaşları Senegal vize başvurularını nereye yapacağını bilmemektedir. Bundan dolayı bu yazıda ‘’Senegal vize işlemleri için nereye başvurulur sorusun’’ yanıtladır. Aşağıda Senegal vize işlemleri için başvuracağınız yerler aşağıda verilmiştir.
- Senegal vize başvurusu Senegal’in Türkiye’deki Senegal Ankara Büyükelçiliği ve Senegal İstanbul Fahri Konsolosluğu’na yapılabilir. Bunun için gerekli belgeleri hazırlayarak Senegal vize başvuru formunu doldurmalı ve Senegal temsilciliğinden randevu alınarak başvuruda bulunulmalıdır. Başvurular ortalama olarak 5 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır.
- Senegal vize başvurusu Senegal Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezlerine yapılabilir. Senegal vize başvurusu için gerekli olan evraklar hazırlanmalı ve vize başvuru formu doldurularak Senegal vize başvuru merkezi yetkililerine teslim edilmelidir.
- Senegal vize işlemleri için Senegal havalimanında sınır yetkililerine başvuruda bulunulabilir. Senegal vize başvuru işlemleri, Senegal havaalanında yetkilendirilmiş görevlilere yapılır. Ancak bu başvurunun reddedilme ihtimali de vardır.
Senegal vize başvuruları yukarıdaki şekilde yapılmaktadır. Senegal vize başvurusu yapacak olan kişiler kendi durumuna en uygun olan şekilde vize başvurusu yapabilir.
Senegal Vizesi İşlemleri İçin Gerekli Evraklar
Senegal’e seyahat edecek olan Türk vatandaşlarının, seyahatleri için Senegal vizesi alması gerekmektedir. Senegal vizesi alacak olan kişiler başvurularını Senegal’in Türkiye’de bulunan diplomatik temsilciliklerine yapabilirler. Senegal Konsolosluğu, Senegal vize başvurusu belge istemektedir. Senegal Konsolosluğu’nun istediği belgeler başvuru sahibinin statüsüne, vize başvuru türüne göre farklılık göstermektedir. Ancak her vize türünde, herkesten istenen belgeler bulunmaktadır. Bu belgeler aşağıda verilmiştir.
- Pasaport: Pasaportun 10 yıl içerisinde çıkarılmış, en az 2 sayfası boş, seyahatten sonra 6 ay geçerli ve yıpranmamış olması gerekmektedir.
- Senegal vize başvuru formu: Başvuru sahibinin kimlik, pasaport, aile, seyahat bilgilerini içermelidir.
- Biyometrik fotoğraf: 45X35 mm boyutlarında, beyaz fon üzerinde olmalıdır.
- Seyahat sağlık sigortası: Senegal seyahati öncesinde seyahat sağlık sigortası yaptırmanız zorunludur.
- Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği: aile adres bilgilerinin olduğu belgeler
- Adli sicil kaydı
- Aşı kartı: Senegal seyahati öncesinde, Senegal’e giriş için zorunlu olan aşıları yaptırmanız gerekmektedir.
- Kimlik ön ve arka yüz fotokopisi
Senegal vizesi için istenen belgelerin güncel ve yıpranmamış olması gerekmektedir. Senegal Konsolosluğu, bunların yanında ek belge talep edebilir.
Senegal Vizesi Ücretleri 2022
Senegal vize ücretleri her sene yetkili kurumlar tarafından güncelleniyor. Senegal vizesinin türüne, uzunluğuna ve kaç girişli olduğuna göre değişim gösteriyor. Vize ücretlerini yine ilgili kurumlar tarafından belirlenmiş olan bankalara yatırmalı ve yatırıldı evrakını mutlaka vize dosyasına eklemeniz gereklidir. Senegal vizesinin çıkması ise 10 iş günü sürebiliyor. Bu süre sizin evraklarınızın tamlığı ve doğruluğuna göre uzayabiliyor. Eksik evrak durumunda vizenizi almak geç kalabiliyor. Aynı zamanda kurumların yoğunluğu da ciddi bir sorun olabiliyor. Böyle durumlarda vize işlemlerinize en erken 1 ay öncesinden başlamanız gerekir.