×

Categories

FORGOT YOUR DETAILS?

Senegal Konsolosluğu

Senegal Konsolosluğu Türkiye

İletişim bilgilerine detaylı bir şekilde ulaşmak isteyeceğiniz Senegal Konsolosluğu Türkiye adresleri sayesinde sizler de tüm vize işlemlerinizi başarılı bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Senegal seyahatlerini hangi amaçlarla ve hangi sürelerde gerçekleştirmek istediğinizi netleştirmenizin ardından başvurularınızı konsolosluğa yapmanız gerekmektedir. Diplomatik pasaport sahibi olan kişiler 90 güne kadar muaf olurken, diğer pasaport türleri ile seyahat edecek olan kişiler ise kısa veya uzun süreli olarak vize başvurusunda bulunmalıdır. Kısa süreli vize başvuruları şahsen alınmayıp, konsolosluk tarafından yetkilendirilen acenteler aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Sizler de Türkiye'de görevli olan konsolosluk bilgilerine ulaşarak en kısa sürede randevularınızı oluşturmak adına bizlerden destek alabilirsiniz. Konsolosluk işlemlerinin neler olduğunu ve hangi süreçlerde tamamlanacağını bu sayede öğrenebilirsiniz. Kültürel, hukuki veya ticari işlemlerde ve vize işlemleri gibi konularda gereksinim duyacağınız konsolosluğun çalışma saatleri ve günleri hakkında detaylı bilgileri veriyoruz. Buna göre ziyaret edeceğiniz adresimiz ile randevularınız hemen oluşturulacak olup, en kısa zamanda başvurularınızla ilgili süreçler başlatılacaktır. Size en yakın olan acenteler aracılığıyla başvurularınızı yapabilir ve konsolosluk tarafından sürdürülecek işlemlerin takibini gerçekleştirebilirsiniz.

Türkiye'nin Senegal Büyükelçiliği

Senegal Cumhuriyeti’nde büyükelçiliğimiz, 1963 yılından beri kesintisiz olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Senegal Cumhuriyeti yanında, Gine Bissau ve Yeşil Burun Adaları için de Büyükelçilik görevlerini yerine getirmektedir. Abdülahat Birden, Dakar’daki ilk Büyükelçimiz olup 1963-65 yılları arasında görev yapmıştır. Büyükelçiliğimiz Dakar’da Fann Résidence’de bulunmaktadır. Senegal Hükümeti, hizmet binasının yapımı için 10 bin metrekarelik arsa tahsis etmiştir; hizmet binasının inşaatının temeli 11 Eylül 2020’de dönemin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu döneminde atılmıştır. Binanın inşaatını, Afrika’da birçok projeyi hayata geçiren SUMMA ve Tosyalı Holding yapmıştır. Ticaret Müşavirliği ve Askeri Ataşelik de Büyükelçilik bünyesinde görev yapmaktadır.

Haziran 2020 tarihinden itibaren Büyükelçilik görevini Ahmet Davas üstlenmiştir.

Büyükelçilik, Senegal’deki iş adamlarına Türkiye’deki yatırım olanakları ve iş fırsatları hakkında talep olması halinde bilgi vermektedir.

Çalışma saatleri hafta içi 09:00-16:30 saatleri arasındadır.

Türkiye'nin Senegal Büyükelçisi Kimdir?

Türkiye’nin Senegal Büyükelçisi Ahmet Kavas, 14 Nisan 2020 tarihinde göreve gelmiştir. 1964 yılında Vezirköprü’de (Samsun’un bir ilçesi) doğmuştur. Yüksek öğrenimini, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni 1987 yılında bitirerek tamamlamıştır. Türkiye Diyanet Vakfı tarafından verilen yüksek lisans ve doktora bursuyla Paris’e gitmiştir. Yüksek lisans tezi, 1835-1912 yılları arasında Osmanlı İdaresi-Sanusiye Münasebetleri üzerinedir. Doktora tezinin konusu ise; 1980-1994 yılları arasında Başkent Bamako’nun Konumu üzerinedir.

Yurda döndükten sonra; araştırmacı pozisyonu ile İslam Araştırmaları Merkezi’nde, İstanbul Üniversitesi’nde de Osmanlı Afrikası üzerine akademik çalışmalarda bulunmuştur.

2012-2015 yılları arasında Türkiye’nin Çad Büyükelçisi olarak da görev almıştır. 2015-2016 yıllarında İstanbul Medeniyet Üniversite Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde dekan vekili olarak görev almıştır. 2016 yılında Afrika Araştırmaları Derneği’ni kurmuştur ve Türkiye-Afrika ilişkileri konusunda çok sayıda makale yazmıştır.

Geçmişten Günümüze Afrika, Türkiye-Çad İlişkileri, Fizan Sancağı kitaplarının yazarıdır.

İyi derecede Arapça ve Fransızca dillerini bilmektedir.

Senegal Büyükelçiliği Görev ve Yetkileri

Senegal Büyükelçiliği dâhil ülkemizdeki tüm Büyükelçilikler, topraklarımızda yaşayan kendi ülke vatandaşlarının haklarını korumak ve rehberlik etmekle yükümlüdür. Senegal Büyükelçiliği,  ülkemizde yaşayan Senegal vatandaşlarının doğum, ölüm, evlenme gibi işlemlerini kayda geçirir; kimlik kartı ve pasaportlarının çalınması/ kaybolması durumunda yasal soruşturmalarını yaparak yenilerini vatandaşlarına vermekle mükelleftir. Senegal Devleti’ne ziyaret etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize verir; Senegal Büyükelçiliği vize işlemleri için herhangi bir harç almamaktadır.

Ülkemizde yaşayan ve çalışan, kendi ülkesine karşı vergisi bulunan Senegal vatandaşlarının vergilerini toplamakla yükümlü makam, Senegal Büyükelçiliği’dir. Ülkemizde yaşayan Senegal vatandaşlarının noterlik ve askerlik işlemlerini yürütür.

Senegal Büyükelçiliği’nin en önemli vazifelerinden biri de ülkemizle, kendi devletleri arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek ve karşılıklı yatırım fırsatlarını araştırmak ve değerlendirmesini yapmaktır.

Senegal Büyükelçiliği Görev Alanı

Senegal Cumhuriyeti’nin İstanbul, Malatya, Kayseri, Konya ve İzmir’de fahri konsoloslukları bulunmaktadır.

Ankara ve çevre illerde yaşayan Senegal Büyükelçiliği vatandaşları, Senegal vizesi (turistik vize, ticaret vizesi, ziyaret vizesi) ile ilgili işlemlerini Senegal Büyükelçiliği’nde yaptırabilirler. Fahri Konsolosluklar da, bulundukları il ve çevresindeki illerin tüm Büyükelçilik- Konsolosluk konusu olan işleriyle ilgilenmektedir.

Senegal vatandaşlarının ülkemizde yabancılık yaşamamaları için, yaptıracakları işlemleri Senegal Büyükelçiliği’nin atadığı refakatçi danışmanlar ile yaptırabilirler. Senegal Büyükelçiliği ve Senegal fahri konsoloslukları Senegal vatandaşlarının ülkemizde süreli-süresiz çalışma izni başvuruları, evlilik çalışma izni, eğlence ve eğitim sektörü birçok sektör konusunda kılavuzluk etmektedir.

Senegal vatandaşlarının ülkemizde çalışma hayatına atılabilmeleri için gerekli olan çalışma izni konusu, bulundukları ülkedeki Türkiye temsilciliklerine yapılabilmektedir.

Bakanlık tarafından çalışma izni verilen Senegal vatandaşlarının belgelerinde herhangi bir eksiklik, yanlışlık, tahribat yapılarak sahte belge kullanılarak belge verildiği tespit edilirse, iptal edilir. İptal edildiği bilgisi de Senegal Büyükelçiliği ile paylaşılır.

Türkiye Senegal Vize Antlaşması

Türkiye son yıllarda birçok ülke arasında vize anlaşması yapmıştır. Özellikler Türkiye ile Afrika ülkeleri arasında son dönemlerde onlarca vize anlaşması yapılmıştır. Türkiye ile Senegal arasında da vize muafiyeti anlaşması bulunmaktadır.

Senegal ve Türkiye arasında vize muafiyeti anlaşması sadece Diplomatik Pasaport hamilleri içindir. Türkiye’den Senegal’e seyahat edecek olan Diplomatik Pasaport sahipleri 90 güne kadar Senegal’e vizesiz seyahatte bulunabilir. Ayrıca Senegal’den Türkiye’ye seyahat edecek olan Senegal vatandaşları 90 güne kadar vizesiz Türkiye’ye seyahat edebilir.

Yeşil Pasaport hamilleri Senegal seyahatleri için seyahat amacına uygun Senegal vizesi almalıdır. Ayrıca Hizmet ve Umuma Mahsus Pasaport sahipleri de Senegal seyahatleri için seyahat amacına uygun Senegal vizesi almalıdır. Ancak bu pasaport sahipleri Senegal kapıda vizesi alabilir.

Senegal’e seyahat etmek isteyen Diplomatik Pasaport sahipleri Senegal vizesinden muaftır. Ancak Senegal’e girmeden önce gerekli olan aşıları yaptırmalıdır. Bu durum Senegal girişinde sınır görevlileri tarafından kontrol edilmektedir. Diplomatik Pasaport sahiplerinin ülkeye girişi garanti edilmemektedir. Senegal’e giriş için yetkili olan yer Senegal sınır memurlarıdır.

Kısacası Senegal ile Türkiye arasında Diplomatik Pasaport sahipleri için ve kapıda vize uygulaması dışında vize muafiyet anlaşması bulunmaktadır.

Senegal Vize İşlemleri ile ilgili bilgi almak için bizi arayınız.

ÜST
Telefon Yol Tarifi WhatsApp