Bangladeş Vizesi
Bangladeş ülkesine seyahat etmek isteyen kişilerin vize işlemlerini seyahat öncesinden yaptırarak tamamlamaları gereklidir. Güney Asya ülkelerinden biri olan Bangladeş’e seyahat edebilmek için öncelikle hangi vize türüne başvurmanız gerektiğini bilmeniz gerekiyor. Bunların yanında Türkiye ile arasında bir muafiyet anlaşması bulunması bazı pasaportların vizeden muaf tutulmasını sağlamaktadır. Bangladeş vizesi bordo pasaport sahipleri açısından zorunlu tutulurken diğer pasaportlar için 3 ay süresince muaf tutulmaktadır.
Bangladeş vizesi almak isteyen kişiler vize için istenilen belgeleri mutlaka ilgili kurumlara vermelidir. Hem turistik hem de ticari amaç için seyahat edecek olan kişiler aynı zamanda davetiye bulundurmak zorundadırlar. Evrak listesi içerisinde yer alan birçok belge bulunuyor. Bu belgelerin içerisinde de başvuru formu ve dilekçe en önemlileridir. Aynı zamanda pasaportun da uygun kriterlerde olması gereklidir.
Bangladeş vizesi alacak olan kişiler öğrenci, çalışan, işveren, emekli ya da medeni hale göre farklı evraklar hazırlamak durumunda olabilir. Bu nedenle vize sürecinde profesyonel olarak hizmet almanız son derece önemli bir konudur. Vize evraklarınızı hazırladıktan sonra kurumlara teslim edebilirsiniz.
Bangladeş Vizesi Türleri
Resmi adı Bangladeş Halk Cumhuriyeti olan Bangledeş Güney Asya’da olan bir ülkedir. Bu ülke Hindistan ile komşu olan bir ülkedir. Kendisine has bir ülke olan Bangladeş’e ülkemizden gidecek olan olan kişilerden vize istemektedir. Her ülkede olduğu gibi bu ülkenin de farklı türden vizeleri vardır. Her birinde yine aşağıda detayları verildiği gibi farklı türden istenen evrakları vardır. Tüm bunların detayları yazımızda en ince detayına kadar kafade en ufak bir soru işareti kalmayacak biçimde en güncel bilgiler ile verilmiştir.
Bangladeş Vizesi türleri aşağıda sıralandığı biçimdedir:
- Öncelikli olarak vize türlerinin başında turistik vize gelir
- Bangladeş için olan bir diğer vize türü ticari vizedir
- Üçüncü olarak bu ülkede olan vize türü çalışma vizesidir
- Bangladeş için olan vize türlerinden bir tanesi de aile ziyareti vizesidir.
- Bangledeş ülkesinde transit vize de geçerlidir.
Bangladeş Turistik Vize
Üstte de ifade edildiği gibi Bangladeş için olan vize türlerinden bir tanesi Bangladeş turistik vizesidir. Bu vize türü adından da net bir biçimde anlaşılacağı bu farklı ülkeye turistik amaçlı olarak seyahat edecek olan kişilerin alması gereken bir vize türüdür. Bangladeş Turistik vize almak için atılması gereken adımlar şunlardır: Bunun için ister Bangladeş İstanbul Başkonsolosluğu istenir ise Bangladeş Ankara Büyükelçiliği’ne istenen evraklar ile yapılabilir. Ya da Bangladeş resmi makamlarınca onaylanmış olan akredite olmuş vize merkezleri aracılığı ile hiç Bangladeş resmi kurumlarına gitmeden de turistik vize başvurusunda bulunabilir.
Bangladeş turistik vizesinden bir de muaf olan ve doğrudan bu ülkeye gidebilen kişiler vardır. Bunlar ise siyah yani diplomatik pasaportu olanlar, yeşil hususi pasaportu olanlar ve gri hizmet pasapotu olanlar 90 güne kadar gezi ve turistik amaçlı olarak Bangladeş’e gidecek ise vize başvurusu yapmadan bu Orta Asya ülkesine gidebilirler. Herhangi bir sorun sıkıntı olmaz.
Bangladeş Ticari Vize
Bangladeş turistik vizesi hakkında üstte bu bilgileri verdikten sonra her bir bir vizenin kendince özelliği olduğu göz önüne alınırsa istenen evrakların da farklı olduğunu söylemek rahatlıkla mümkündür. Nitekim ticari vize için de özellikle istenen evraklar noktasında farklılıklar vardır. Burada hemen ticari vizenin ne anlama geldiğini ifade etmek gerekir ise isminden de tahmin edilebileceği gibi bu ülkede ticaret yapmak isteyen kişilerin alması gereken bir vize türüdür.
Bangladeş Ticari Vize almak için atılması gereken adımlar şunlardır:Yine turistik vizede olduğu gibi ilgili kurumlara başvuru yapılması gerekir. İstenen evraklara gelindiğinde ise bunun için bir dosya hazırlanır. Bu dosyanın içine vize başvuru ücreti, ilgili Bangledeş şirketinin antetli kağıdına yazılmış olan imzalı kaşeli davetiye mektubu, İngilizce olarak hazırlanan ve tamamen orijinal faaliye belgesi, güncel pasaport, kimlik fotokopisi, fotoğraf, vize başvuru formu, başvuru dilekçesi istenen evraklar arasındadır.
Bangladeş Transit Vize
Bu yazıda son olarak da Bangladeş transit vizesi hakkında bilgi vereceğiz. Öncelikli olarak transit vize nedir sorusunun yanıtını vermek gerekir. Transit vize sözlüklerde de ifade edildiği bir ülkeden bir başka ülkeye gider iken aktarma yapılırken aktarma yapılan ülkeden geçebilmek için alınması gereken kısa süreli olan vize türüdür. Böyle bir durum Bangladeş için de söz konusu olabilir. İşte Bangladeş Transit Vize almak için atılması gereken adımlar şunlardır: İşlemler üstte verilen bilgilerden de anlaşılacağı gibi standarttır. İster Bangladeş İstanbul Başkonsolosluğu’na ister vize merkezlerine istenir ise Bangladeş Ankara Büyükelçiliği’ne başvuru yapılabilir.
Bu vize türü için de vize başvuru ücretinin ödenmesi gerekir. Bunun yanı sıra güncel tarihli pasaport, nüfus cüzdanı fotokopisi, yapılan seyahat için seyahat sağlık sigortası, hangi ulaşım aracı ile gidiliyor ise o araca yapılan rezervasyon, kalınacak yere dair konaklama rezervasyon bilgileri istenen evraklardır.