Yunanistan Turistik Vize
Yunanistan, Schengen ülkelerinden biridir ve umuma mahsus pasaportu bulunan her kişinin Yunanistan turistik vize alması gerekir. Ancak diplomatik, hususi ve hizmet pasaportu bulunanlar 180 günlük süre içerisinde 90 günü aşmayacak şekilde vize uygulamalarından muaf tutulmaktadır. Dolayısıyla Yunanistan’a turistik amaçla seyahat etmek isteyen birçok kişi tarafından merak edilen Yunanistan vize istiyor mu? sorusunun yanıtı çok açık bir şekilde “evet”tir. Bazı pasaport sahipleri için muafiyet durumu bulunmaktadır. Yunanistan turistik vizesi istenmeyen pasaportlar yeşil, gri ve siyahtır. Bu renkteki pasaport sahiplerinden turistik vize istenmemektedir. Ancak Yunanistan vize istiyor mu? sorusunun yanıtını merak edenler genellikle Yunanistan turistik vizesi almak isteyenlerdir. Peki, Yunanistan’a vize almak zor mu?
Yunanistan’a vize almak eğer vize için gerekli tüm evraklar tamamlanarak konsolosluğa başvuruda bulunulursa hiç de zor değildir. Elbette turistik vize işlemlerinin olumlu sonuçlanabilmesinin her kişi için geçerli olmadığını da söylemek mümkündür. Vize evraklarını eksiksiz hazırlamalarına rağmen turistik vize başvuruları reddedilen vatandaşların şahıslara özel bazı ek uygunsuzluklar içerdikleri söylenebilir. Turistik vize verilmesi için başvuru sahibi gerçekten de titizlikle araştırılır ve bazı spesifik durumlar başvurunun turistik vize reddi ile sonuçlanmasına neden olabilir. Peki, Yunanistan turistik vize başvurusu reddi almadan olumlu sonuçla karşılaşan kişilerin Yunanistan vizesi kaç günde çıkar?
Yunanistan turistik vizesi onaylanan kişilerin vizelerini pasaportlarına işlenmiş şekilde almaları için belirli bir bekleme süresi vardır. Buna göre Yunanistan vizesi kaç günde çıkar? Sorusunun yanıtı 5 ila 10 iş günü arasında değişebilmektedir. Yunanistan turistik vizesi 5 ila 10 iş günü arasında bir süre içinde çıkabilmektedir. Tabii başvuru sürecinde gerekli koşulların sağlanıp sağlanmadığına ve vize türü gibi bazı durumlara göre bu süre değişebilir.
Yunanistan Vize İstiyor Mu?
Yunanistan, Schengen ülkelerinden biridir ve umuma mahsus pasaportu bulunan her kişinin Yunanistan’a vize alması gerekir. Ancak diplomatik, hususi ve hizmet pasaportu bulunanlar 180 günlük süre içerisinde 90 günü aşmayacak şekilde vize uygulamalarından muaf tutulmaktadır. Dolayısıyla Yunanistan’a seyahat etmek isteyen birçok kişi tarafından merak edilen Yunanistan vize istiyor mu? sorusunun yanıtı çok açık bir şekilde “evet”tir. Bazı pasaport sahipleri için muafiyet durumu bulunmaktadır. Yunanistan vizesi istenmeyen pasaportlar yeşil, gri ve siyahtır. Bu renkteki pasaport sahiplerinden vize istenmemektedir. Ancak Yunanistan vize istiyor mu? sorusunun yanıtını merak edenler genellikle Yunanistan turistik vizesi almak isteyenlerdir.
Yunanistan’a vize almak eğer vize için gerekli tüm evraklar tamamlanarak konsolosluğa başvuruda bulunulursa hiç de zor değildir. Elbette vize işlemlerinin olumlu sonuçlanabilmesinin her kişi için geçerli olmadığını da söylemek mümkündür. Vize evraklarını eksiksiz hazırlamalarına rağmen turistik vize başvuruları reddedilen vatandaşların şahıslara özel bazı ek uygunsuzluklar içerdikleri söylenebilir. Vize verilmesi için başvuru sahibi gerçekten de titizlikle araştırılır ve bazı spesifik durumlar başvurunun turistik vize reddi ile sonuçlanmasına neden olabilir. Peki, Yunanistan vize başvurusu reddi almadan olumlu sonuçla karşılaşan kişilerin Yunanistan vizesi kaç günde çıkar?
Yunanistan turistik vizesi onaylanan kişilerin vizelerini pasaportlarına işlenmiş şekilde almaları için belirli bir bekleme süresi vardır. Buna göre Yunanistan vizesi kaç günde çıkar? Sorusunun yanıtı 5 ila 10 iş günü arasında değişebilmektedir. Yunanistan vizesi 5 ila 10 iş günü arasında bir süre içinde çıkabilmektedir. Tabii başvuru sürecinde gerekli koşulların sağlanıp sağlanmadığına ve vize türü gibi bazı durumlara göre bu süre değişebilir.
Yunanistan Vizesiz Mi?
Yunanistan, Schengen üye ülkelerindendir. Umuma mahsus pasaportu bulunan her kişinin Yunanistan’a vize alması gerekir. Bu yüzden Yunanistan’a vizesiz gidilmemektedir. Ancak diplomatik, hususi ve hizmet pasaportu bulunanlar 180 günlük süre içerisinde 90 günü aşmayacak şekilde vize uygulamalarından muaf tutulmaktadır. Fakat bordo pasaport sahipleri vize almak zorundadır. Yunanistan’a seyahat etmek isteyen birçok kişi tarafından merak edilen Yunanistan vizesiz mi? sorusunun yanıtı çok açık bir şekilde “hayır”dır. Bazı pasaport sahipleri için muafiyet durumu bulunmaktadır. Ancak bu sorunun yanıtını merak edenler genellikle Yunanistan turistik vizesi almak isteyenlerdir.
Yunanistan Vizesi Almak Kolay Mı?
Yunanistan vizesi almak, vize için gerekli tüm evraklar ibraz edilerek konsolosluğa başvuru yapıldığı takdirde 2021 yılında da oldukça kolaydır. Çünkü konsolosluğun talep ettiği önemli evrakların tümünü ibraz edebilmek, başvurunun önemli ölçüde olumlu sonuçlanmasını sağlayacaktır. Fakat başvuru sahibinin vize alma konusunda bazı özel durumları mevcutsa vize süreci ret ile sonuçlanabilmektedir. Yunanistan vizesi reddi ile karşılaşılması durumunda sürecin olumluya çevrilmesi Yunanistan vize reddi itiraz dilekçesi ile mümkündür.
Yunanistan’a Vize Almak Zor Mu?
Yunanistan’a vize almak eğer vize için gerekli tüm evraklar tamamlanarak konsolosluğa başvuruda bulunulursa hiç de zor değildir. Elbette vize işlemlerinin olumlu sonuçlanabilmesinin her kişi için geçerli olmadığını da söylemek mümkündür. Vize evraklarını eksiksiz hazırlamalarına rağmen vize başvuruları reddedilen vatandaşların şahıslara özel bazı ek uygunsuzluklar içerdikleri söylenebilir. Vize verilmesi için başvuru sahibi gerçekten de titizlikle araştırılır ve bazı spesifik durumlar başvurunun vize reddi ile sonuçlanmasına neden olabilir. Peki Yunanistan vize başvurusu reddi almadan olumlu sonuçla karşılaşan kişilerin Yunanistan vizesi kaç günde çıkar?
Yunanistan vizesi onaylanan kişilerin vizelerini pasaportlarına işlenmiş şekilde almaları için belirli bir bekleme süresi vardır. Buna göre Yunanistan vizesi kaç günde çıkar? Sorusunun yanıtı 5 ila 10 iş günü arasında değişebilmektedir. Yunanistan vizesi 5 ila 10 iş günü arasında bir süre içinde çıkabilmektedir. Tabii başvuru sürecinde gerekli koşulların sağlanıp sağlanmadığına ve vize türü gibi bazı durumlara göre bu süre değişebilir.
Yunanistan Turist Vizesi Açık Mı?
Yunanistan turist vizesi açık mı? Yunanistan turist vizesi hakkında en çok sorulardan biri de pandemi döneminde kapatılan ülke girişlerinin açık olup olmadığıdır. Yunanistan’a seyahat edecek olan umuma mahsus pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır. Yunanistan Konsolosluğu tarafından alınan vize başvuruları, gevşetilen pandemi önlemleri kapsamında artık açıktır. Dolayısıyla 90 günü aşmayacak şekilde süreli turistik vizeye başvuruda bulunulabilmektedir. Bu yüzden “Yunanistan turist vizesi açık mı” sorusuna verilebilecek yanıt “evet”tir. Yunanistan’a seyahat nedenlerinin turistik amaçlar doğrultusunda gerçekleşeceğini belirtir bir vize başvuru dilekçesi ve Yunanistan turistik vize başvuru formuyla birlikte, diğer tüm önemli belgeleri konsolosluğa ibraz ederek başvuruda bulunabilirsiniz.
Yunanistan Avrupa Birliği üye ülkelerinden biri olduğu için Yunanistan’a alınması gereken vize türü Schengen’dir. Yunanistan’a turistik amaçla seyahat etmek isteyen herkes Yunanistan turistik vize almak durumundadır. Bu yüzden vize için gerekli tüm evraklar hazırlanarak konsolosluklara başvurular yapılmalıdır.
Bu da ilginizi çekebilir: Yunanistan Erasmus Vizesi
Yunanistan turistik vize için gerekli evrakların eksiksiz ve tamamen gerçeği yansıtan bilgilerle doldurulmuş olması gerekmektedir. Aksi takdirde Yunanistan turistik vize başvuruları, konsolosluk tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda ret alabilmektedir. Eğer Yunanistan turistik vize başvurunuzun reddedilmesini istemiyorsanız, konsolosluk tarafından belirlenen gerekli evrak listesine ulaşmalı ve konsolosluğun talep ettiği tüm önemli belgeleri ilgili birimlere ulaştırmalısınızdır.
Yunanistan konsolosluklarına sunulacak olan başvuru dosyasında mutlaka yer alması gereken bir diğer önemli evrak da pasaporttur. Geçerliliği olan bir pasaportla başvuru yapılmalı ve vize süreci zora sokulmamalıdır.
Yunanistan Turist Vizesi Nasıl Alınır?
Yunanistan turist vizesi Schengen vizesi olduğu için Schengen vize başvurusu yapılarak alınır. Eğer Yunanistan’a turistik amaçlı seyahat edecekseniz Yunanistan’daki bulunma süreniz en fazla 90 gün olacak şekildedir. Her başvuru sahibine Yunanistan vizesi 90 gün olarak verilmez. Vize başvuru dilekçesinde uzun süreli vize istendiğine dair bir talep metni yer alabilir. Eğer Yunanistan Konsolosluğu tarafından uygun görülürse uzun süreli vize de alınabilmesi mümkün olmaktadır. Bu yüzden son günlerde pandemi nedenli Yunanistan turist vizesi veriyor mu? sorusuna yanıtı evet şeklinde verebilmek mümkündür. Artık Yunanistan turistik vize vermektedir.
Bu da ilginizi çekebilir: Yunanistan Vize Randevusu
Yunanistan vizesi almak zor mu? sorusu Yunanistan turistik vize almak isteyenlerin yanıtını sıklıkla merak ettiği bir sorudur. Eğer Yunanistan Schengen vizesi için turistik amaçlı bir seyahat düzenlemek istediğinizi belirterek başvuruda bulunursanız, başvuru belgelerinizi eksiksiz ibraz etmeniz durumunda Yunanistan vizesi almak kolaydır. Değerlendirme sürecinde konsolosluk gerekli tüm şartların yerine getirildiğine kanaat getirirse vizenizi pasaportunuza ekleyerek tarafınıza teslim ederler. Peki pandemi döneminde çok da merak edilmeyen Yunanistan vize ücreti 2020 yılı tablosu, 2021 yılında güncellendi mi? Yunanistan vize ücreti 2021 yılında da aynı mı?
Yunanistan vizesi ücreti 2021 yılı itibarıyla yine konsolosluğa verilecek vize harç bedeli ile bağlantılıdır. Buna göre Yunanistan vizesi ücreti 60 euro olarak belirlenmiştir.
Yunanistan Turistik Schengen Vizesi Nasıl Alınır?
Pasaport içerisinde geçerli Yunanistan Schengen vizesi bulunan vatandaşlar Yunanistan seyahati için ayrıca Yunanistan Turistik Vizesi başvurusunda da bulunma süreciden muaf tutulmaktadır. Yunanistan Schengen vizesi, seyahat gerçekleştirilecek kişiler Schengen üye ülke sınırları içerisinde en fazla 3 ay konaklama hakkı tanınmaktadır. İlk kez Schengen vize başvurusu bulunan vatandaşlar 7 gün gibi kısa süre vize verilmektedir. Vize süre daha sonra seyahatler için kademeli olarak artırılarak 3 aylık süreye çıkarılmakta. Yunanistan seyahatleri sıklığı ve vizenin kullanım şeklini verilen vize süresi doğrudan etkilemektedir.
Yunanistan turistik schengen vize başvurusunda bulunurken elçilikten ya da konsolosluktan randevu alındığında gerekli belgeler bizzat elden teslim etmek gerektiğini unutmamalısınız.
Bu makaleyi de inceleyebilirsiniz: Yunanistan Vizesi
Yunanistan Vizesi İçin Nereye Başvurulur?
Yunanistan vizesi için nereye başvurulur? sorusunun yanıtı hiç şüphesiz “My Vize Danışmanlık”tır. Vize başvurusunda bulunmak isteyenlerin yapması gerekenler şöyle sıralanabilir:
- Yunanistan vize başvuru formunu indirin ve doldurun. (Başvuru formu Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’nın web sitesinden edinilebilir.)
- Yunanistan vize başvurusu için gerekli evrakların tümünü edinin.
- Hazırladığınız tüm evrakları dosyalayıp yaşadığınız yerdeki en yakın Yunanistan Büyükelçiliği, Konsolosluğu ya da My Vize Başvuru Merkezi’ne teslim edin.
- Yunanistan vize başvuru ücretini ödeyin.
- Vize başvurunuzun değerlendirilmesi ortalama 15 iş günü sürer. Ancak seyahat amacınıza, randevu tarihlerine ve kişisel durumunuza göre bu süre uzayabilir.
- Eğer vize başvurunuz olumlu sonuçlandıysa vizeniz pasaportunuza işlenerek tarafınıza PTT ile gönderilir.
- Vizeniz teslim edildiği takdirde Yunanistan’aa seyahat edebilirsiniz.
Ayrıca önemli not: Yunanistan oturum vizesi, çalışma vizesi, aile birleşimi vizesi gibi uzun vadeli bir vizeye başvuracaksanız süreç daha farklı işleyebilir. Vize başvuru süreci seyahat amacına bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
Turizm potansiyeli en yüksek ülkeler arasında yer alan Yunanistan son derece özel ülkeler arasındadır. Ancak turizm amacı ile ülkeye seyahat etmek isteyen yabancılardan vize talebinde de bulunan ülkeler arasında bulunuyor. Türkiye’den turizm amaçlı olarak Yunanistan’a gitmeyi düşünen kişilerin mutlaka vize işlemlerini eksiksiz bir şekilde yapması gerekiyor. Bu işlemler sırasında her evrakın güncel olmasına da ayrıca dikkat etmek gerekiyor.
Yunanistan Turistik Vizesi İşlem Süresi
- Başvurunun Alan 5’inde belirtildiği gibi Sosyal Güvenlik numarası, yeni bir pasaport çıkarmak için zorunludur.
- 2 × 2 inç veya 5 × 5 cm ABD pasaportu için uygun iki boyutlu fotoğraf.
- Adınızı önceki ABD pasaportunuzun düzenlenmesinden sonra değiştirdiyseniz, Evlilik Cüzdanı veya mahkeme kararı gibi isim değişikliğinizin kanıtını sağlamanız gerekecektir.
Pasaport Kartı için de başvuruyorsanız, bunların işlenmesinin yaklaşık 2 ay sürdüğünü unutmamalısınız. Pasaportun size Pasaport Kartından önce gönderilmesini istiyorsanız, lütfen başvurunuzla birlikte adınızı, adresinizi ve cep telefonu numaranızı içeren iki teslimat zarfını ekleyin.
Yunanistan Turistik Vizesi Ne Kadar Zamanda Verilir?
Yunanistan turistik vizenin verilme süresi yoğunluk durumuna göre farklılık gösterebilir. Tatil zamanlarında kurumlar hizmet vermediği için bu süre 7 ile 10 gün arasında değişebilir. Seyahat tarihinizden günler öncesinden gerekli evrakları hazırlamanız gerekiyor.
Eğer seyahati acente aracılığı ile tur şeklinde gerçekleştirecekseniz en kritik konularda sizlere gerekli bilgilendirmeler de yapılır. Fakat tek başınıza gitmeyi düşünüyorsanız vize başvuru harçlarını yatırmalı ve seyahat sağlık sigortasını da eksiksiz şekilde yaptırmalısınız. Vize başvuru evrakları içerisinde harç dekontu son derece önem taşıyor.
Yunanistan Turistik Vize Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Yunanistan turistik vizesine başvuracak kişilerin pasaportlarında geçerli bir Schengen vizesi bulunuyorsa Yunanistan ziyaretlerinde turistik vize başvurusunda bulunmalarına gerek yoktur.
Yunanistan Turist Vizesi İşlemleri Nasıl Yapılır?
Yunanistan turist vizesi işlemleri sürecini başlatmak için, yaşadığınız bölgedeki en yakın konsolosluktan randevu almanız gerekir. Bunun dışında Yunanistan vizesine başvurunun diğer aşamaları şu adımları içerir:
- Konsolosluktan vize başvuru randevusu almak,
- Yunanistan turist vizesi için gerekli evraklar için eksiksiz bir dosya oluşturmak,
- Son 6 ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğraf (2 adet)
- Pasaport (10 yıldan daha eski olmamak kaydıyla en az üç ay geçerliliği olan)
- 000 euroluk bir seyahat ve sağlık sigortası
- Ziyaret amacının belirtildiği bir dilekçe
- Ulaşım bilgileri (gidiş-dönüş bileti) edinmek
- Yunanistan’da konaklanacak yerin bilgilerinin yer aldığı evrakı almak
- Medeni durum belgesi edinmek
- Yunanistan’da kalınacak süre boyunca kendi giderlerini karşılayabileceklerini gösteren finansal durum evrakları edinmek
- Konsolosluk tarafından talep edilecek diğer ek belgeleri beyan etmek
Yunanistan Vize Randevusu
Yunanistan vize randevusu alarak başlatılabilen vize başvuru süreci, konsolosluk tarafından talep edilen zorunluk evrakların teslimiyle devam eder. Yunanistan vize randevusu almak için Yunanistan Konsolosluğu’na şahsen başvurmanız gerekmektedir.
Yunanistan vize randevusunun yanı sıra Yunanistan’a Gitmek İçin Yunanistan Vizesi Almak Zorunda mıyım? sorusu da oldukça merak edilmektedir. Bu soruya verilecek cevap nettir. Schengen vizesi sahipleri Yunanistan’ı vizesiz ziyaret edebilir. Ancak vatandaşlığınız Schengen üye ülkelerinden birinde değilse Yunanistan Schengen Vizesi almak zorundasınızdır. Ayrıca Yunanistan’da 90 günden fazla konaklayacak olanlar da Yunanistan Schengen Vizesi almak durumundadır. Yunanistan Schengen vize randevusu alarak vize başvuru sürecinizi başlatabilirsiniz.
Yunanistan Vize Randevusu Nasıl Alınır?
Yunanistan için alınmak istenen vize randevuları seyahat tarihinden en az 15 gün önce alınmalıdır. Yunanistan Konsolosluğu ile iletişime geçerek;
- Adınız
- Soyadınız
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığınız yoksa uyruğunuz,
- Randevuya katılacak kişi sayısı
- Yunanistan’ı seyahat etme amacınız
- Ve seyahat tarihinizi
içerecek şekilde bilgi vererek randevu talep edebilirsiniz.
Eğer Yunanistan’nın dışında ziyaret edilmek istenen Schengen ülkeleri de varsa en uzun süre konaklayacağınız ülkenin konsolosluğuna, tüm ülkelerde eşit sürede konaklayacaksanız ilk giriş yapacağınız ülkenin konsolosluğuna randevu için müracaat edebilirsiniz.
Yunanistan Turistik Vize Başvurusu
Yunanistan’a turistik ziyarette bulunmak isteyen kişilerin alması gereken vize türüdür. Yunanistan’a maksimum 90 günlük süre için seyahat etmek isteyen ziyaretçilerin bu vizeye başvurması gereklidir.
Başvuru sahipleri aşağıdaki pasaport türlerinden birine sahiplerse Yunanistan turistik vizesine başvuruda bulunmalarına gerek yoktur:
- Türkiye Cumhuriyeti Hususi (Yeşil) Pasaport
- Türkiye Cumhuriyeti Diplomatik (Siyah) Pasaport
- Türkiye Cumhuriyeti Hizmet (Gri)
Yukarıdaki pasaportlardan birine sahip olan kişilerin 180 gün içerisinde 90 günü aşmayacak şekilde ziyarette bulunmaları gerekir.
Yunanistan Turist Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?
Yunanistan vize başvurusu için büyük önem teşkil eden hazırlıklardan biri de gerekli evrakların beyan edilmesidir. Buna göre Yunanistan vize başvurusu için gerekli evrak listesi şöyle sıralanabilir:
- Yunanistan vize başvuru formu (eksiksiz ve tamamen doğru bilgilerle doldurulmalıdır)
- 2 adet fotoğraf (pasaport formatında
- Pasaport ve daha önceki vizelerin birer kopyaları (ayrıca pasaportta en az iki boş sayfa)
- Dönüş bileti için rezervasyon yapıldığına dair bir çıktı
- Yunanistan seyahatinin amacını ve seyahat planını belirten bir dilekçe
- Yunanistan’da ne kadar kalınacağına dair konaklama yerinin rezervasyonu
- Medeni durum belgesi (evlilik belgesi, doğum belgesi, eşler için ölüm belgesi)
- Yunanistan’da kalınacak süre boyunca başvuru sahibinin kendi giderlerini karşılayabileceğine dair kanıtlar (bankada yeterli miktarda para olduğuna dair dökümler, hesap hareketleri)
Yunanistan Schengen turist vizesi, Yunanistan’ya seyahat amaçları doğrultusunda farklı kategoriler için alınabilen bir vizedir. Yunanistan Schengen vizesinin turistik amaçlar için alınmak istendiğinde başvuru sürecinden teslimine kadar ne kadar zaman geçeceği oldukça merak edilmektedir. Gerek ilk kez vize başvurusu yapacak olanlar gerekse de daha önce başvuruda bulunanlar Yunanistan turistik vizesinin kaç günde çıkacağı hakkında yoğun bir araştırma sürecine girebilmektedirler. Bu yüzden makalemizde Yunanistan turist vizesi kaç günde çıkar sorusunun yanıtını vereceğiz.
Bu da ilginizi çekebilir: Yunanistan Schengen Vizesi
Yunanistan vizesi başvurusunda bulunmak isteyenlerin yapması gerekenler şöyle sıralanabilir:
- Yunanistan vize başvuru formunu indirin ve doldurun. (Başvuru formu Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’nın web sitesinden edinilebilir.)
- Yunanistan vize başvurusu için gerekli evrakların tümünü edinin.
- Hazırladığınız tüm evrakları dosyalayıp yaşadığınız yerdeki en yakın Yunanistan Büyükelçiliği, Konsolosluğu ya da My Vize Başvuru Merkezi’ne teslim edin.
- Yunanistan vize başvuru ücretini ödeyin.
- Vize başvurunuzun değerlendirilmesi ortalama 15 iş günü sürer. Ancak seyahat amacınıza, randevu tarihlerine ve kişisel durumunuza göre bu süre uzayabilir.
- Eğer vize başvurunuz olumlu sonuçlandıysa vizeniz pasaportunuza işlenerek tarafınıza PTT ile gönderilir.
- Vizeniz teslim edildiği takdirde Yunanistan’ya seyahat edebilirsiniz.
Yunanistan Vize Başvuru Takip
Yunanistan vize başvuru takip işlemleri, Yunanistan’a vize almak isteyenler tarafından oldukça merak edilmektedir. Yunanistan vize başvuru sürecinin kontrollü bir biçimde ilerleyebilmesinin tek yolu, prosedürlerin uygun bir şekilde yerine getirilip getirilmediğinin gözlenmesidir. Bu yüzden Yunanistan vize başvuru takip süreci, başvuru sahipleri tarafından özenle kontrol edilmelidir.
Yunanistan vize başvuru takip sistemleri sayesinde vize başvurunuzun durumunu kişisel bilgilerinizi girerek online bir şekilde öğrenebilmeniz mümkündür. İnternet üzerinden belirli bir vize takip platformu kurularak hizmete açılan tüm sistem, başvuru sahiplerine büyük kolaylık sağlar. Bu sayede vize başvurularını düzenli olarak kontrol edebilme imkânı bulan başvuru sahipleri, süreçten de hiç kopmamaktadırlar.
Yunanistan vize başvurusu takibi, sahip olunan pasaportun numarası ya da danışmanlık hizmeti alınan vize başvuru merkezleri tarafından belirlenmiş takip numaraları üzerinden yapılabilmektedir.
Yunanistan’a herhangi bir amaçla seyahat planlayan herkesin vize başvurusu yapması zorunludur. Yunanistan vizesi için gerekli evraklar hazırlanarak yapılan başvuru süreci de vize başvuru takip sistemi ile kontrol edilebilmektedir. İnternet dünyasının vize başvuru süreçlerine de büyük ölçüde katkıda bulunduğu günümüzde, artık dijitalleşen başvuru platformları, başvuruların anbean takibini de mümkün kılmaktadır.
Yunanistan vize işlem takip belgesi vize başvurunuzun başlangıcından sonuna kadar konsolosluk taleplerine uygun olarak koordine edilecek sürecin My Vize tarafından kontrolünün sağlanması için önemlidir.
Yunanistan vize işlem takip belgesi, başvuru sahibi tarafından doldurularak Yunanistan vizesi için gerekli evraklar ile birlikte My Vize’ye iletilmelidir. Takip belgenizi dilerseniz kargo ile dilerseniz elden teslim edebilir, Yunanistan vize işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi için My Vize iletişim adreslerimizi kullanabilirsiniz.
Yunanistan Vize Başvurusu İçin Gerekli Evraklar
Yunanistan vize başvurusu için büyük önem teşkil eden hazırlıklardan biri de gerekli evrakların beyan edilmesidir. Buna göre Yunanistan vize başvurusu için gerekli evrak listesi şöyle sıralanabilir:
- Yunanistan vize başvuru formu (eksiksiz ve tamamen doğru bilgilerle doldurulmalıdır)
- 2 adet fotoğraf (pasaport formatında
- Pasaport ve daha önceki vizelerin birer kopyaları (ayrıca pasaportta en az iki boş sayfa)
- Dönüş bileti için rezervasyon yapıldığına dair bir çıktı
- Yunanistan seyahatinin amacını ve seyahat planını belirten bir dilekçe
- Yunanistan’da ne kadar kalınacağına dair konaklama yerinin rezervasyonu
- Medeni durum belgesi (evlilik belgesi, doğum belgesi, eşler için ölüm belgesi)
- Yunanistan’da kalınacak süre boyunca başvuru sahibinin kendi giderlerini karşılayabileceğine dair kanıtlar (bankada yeterli miktarda para olduğuna dair dökümler, hesap hareketleri)
Ek olarak;
Başvuru sahibi eğer herhangi bir işte çalışıyorsa;
- İş sözleşmesi
- Son altı aylık döneme ait banka ekstresi
- İşveren onay dilekçesi
- Maaştan yapılan vergi kesintilerinin bir dökümü
Başvuru sahibi serbest meslek sahibi ise;
- İşletme ruhsatının kopyası
- Son altı aylık döneme ait iş yeri banka dökümü
- Gelir vergisi beyannamesi
Başvuru sahibi öğrenci ise;
- Öğrenci belgesi ve transkript
- Kabul aldığı okul tarafından hazırlanmış davet mektubu
Başvuru sahibi emekli ise;
- Son altı aylık döneme ait emeklilik beyanı
Yunanistan Vize Başvuru Formu
Diğer bir önemli husus da Yunanistan vize başvuru formu doldurmaktır. Vize randevusu almadan önce bir vize başvuru formu edinmeniz ve seyahat amacınız doğrultusunda uygun bir şekilde doldurmanız gerekmektedir. Yunanistan vize başvuru formu ile ilgili detaylı bilgiye Yunanistan Konsolosluğu ile iletişime geçerek ulaşabilir, formun bir kopyasını konsolosluktan talep edebilirsiniz.
Ayrıca Yunanistan’a vize almak isteyen herkesin doldurması gereken vize başvuru formu konsolosluğun talep ettiği tüm bilgilerin doğru bir şekilde girildiği takdirde geçerli sayılır. Eksik bilgi, birbiriyle çelişen ifadeler, vize başvurusuna uygun olmayan fotoğraf kullanımı, tükenmez kalem kullanmama, ıslak imzalı olmama gibi birçok durum Yunanistan vize başvuru formu için sorun teşkil etmektedir. Bütün bu durumlar ya da herhangi biri Yunanistan vize başvuru formunda mevcutsa başvurunuz tehlikeye atılmış olacaktır. Bu yüzden Yunanistan vize başvuru formu usulüne uygun olarak doldurulmalı ve mutlaka imzalanmalıdır. Peki Yunanistan vize başvuru formu nasıl doldurulur? Vize başvuru formunda hangi tip kalem kullanmalıyım? Yunanistan vize başvuru formunu doldururken hangi dili kullanmalıyım? Bütün bu soruların yanıtı makalemizin devamında.
Yunanistan Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?
- Tükenmez kalemle
- Metnin tamamında büyük harfler kullanılarak
- Tamamen gerçeği yansıtan ve eksiksiz olarak
- Formun fotoğraf bölümüne Yunanistan vize başvurusu için uygun bir biyometrik fotoğraf yapıştırılarak
- Pasaportunuzda yer alan ıslak imzanızın aynısı olacak şekilde imzalanarak
- Ve Yunanistan vize başvurusu için hazırladığınız diğer önemli evraklarda yer alan bilgileri destekleyici bilgiler içerecek şekilde
doldurulmalıdır.
Yunanistan Turistik Vize Talep Dilekçesi Nasıl Yazılır?
- Yunanistan turistik vize başvuru sahibi dilekçesini Yunanca ya da İngilizce yazmalıdır.
- Dilekçe Yunanistan Başkonsolosluğa ya da Yunanistan Büyükelçiliğe hitaben yazılmalıdır.
- Başvuru sahibi mutlaka dilekçesinde tarih bilgisi belirtmelidir.
- Yunanistan turistik vize başvuru sahibi dilekçesine kişisel bilgilerini ve pasaport numarasını eklemelidir.
- Başvuru sahibi seyahat başlangıç ve bitiş sürelerini net bir şekilde belirtmelidir.
- Başvuru sahibi mesleki bilgilerini dilekçesinde açıklamalıdır.
- Başvuru sahibi eğer daha önce vize aldıysa ya da Yunanistan vize reddi ile karşılaştıysa bu konulara dilekçesinde yer vermelidir.
Yunanistan Vizesi İçin Gerekli Evraklar
Yunanistan vize başvurusu için büyük önem teşkil eden hazırlıklardan biri de gerekli evrakların beyan edilmesidir. Buna göre Yunanistan vize başvurusu için gerekli evrak listesi şöyle sıralanabilir:
- Yunanistan vize başvuru formu (eksiksiz ve tamamen doğru bilgilerle doldurulmalıdır)
- 2 adet fotoğraf (pasaport formatında
- Pasaport ve daha önceki vizelerin birer kopyaları (ayrıca pasaportta en az iki boş sayfa)
- Dönüş bileti için rezervasyon yapıldığına dair bir çıktı
- Yunanistan seyahatinin amacını ve seyahat planını belirten bir dilekçe
- Yunanistan’da ne kadar kalınacağına dair konaklama yerinin rezervasyonu
- Medeni durum belgesi (evlilik belgesi, doğum belgesi, eşler için ölüm belgesi)
- Yunanistan’da kalınacak süre boyunca başvuru sahibinin kendi giderlerini karşılayabileceğine dair kanıtlar (bankada yeterli miktarda para olduğuna dair dökümler, hesap hareketleri)
Ek olarak;
Başvuru sahibi eğer herhangi bir işte çalışıyorsa;
- İş sözleşmesi
- Son altı aylık döneme ait banka ekstresi
- İşveren onay dilekçesi
- Maaştan yapılan vergi kesintilerinin bir dökümü
Başvuru sahibi serbest meslek sahibi ise;
- İşletme ruhsatının kopyası
- Son altı aylık döneme ait iş yeri banka dökümü
- Gelir vergisi beyannamesi
Başvuru sahibi öğrenci ise;
- Öğrenci belgesi ve transkript
- Kabul aldığı okul tarafından hazırlanmış davet mektubu
Başvuru sahibi emekli ise;
- Son altı aylık döneme ait emeklilik beyanı
Yunanistan Turistik Vize Evrak Listesi
Yunanistan turistik vizesi alacak kişilerin hazırlaması gereken ortak evrak listesi bulunuyor. Bu evraklar dışında kişilerden farklı evrak talebinde de bulunulabilir. Ancak herkesin istisnasız hazırlaması gereken evraklar şunlardır:
- Seyahat sonrasında üç daha geçerli olan bir pasaport gerekiyor. Bu pasaportun içerisinde 2 tane daha boş sayfa bulunması şartı aranıyor.
- 2 tane fotoğraf bulunması gerekiyor. Bu fotoğrafların 3,5* 4,5 ölçülerinde olması önemli bir kriterdir. Aynı zamanda beyaz fon üzerine olması da dikkat edilmesi gereken bir detaydır.
- Kimlik fotokopisi olması da aranılan belgeler arasındadır.
- Hem seyahat hem de otel rezervasyonlarının bulunması gerekiyor.
- Seyahat sağlık sigortası da gerekiyor. Bu sigorta genel olarak turizm acenteleri tarafından sağlanıyor.
Vize davetiyesi de önemlidir. Ancak yine bu davetiye sorununu da acenteler kendileri çözüme kavuşturuyor.
Yunanistan Vize Şartları
Yunanistan seyahati planlanıyorsa vize almak için gereken şartları da yerine getirmek zorunludur. Yunanistan’a vize almak için en önemli şartlardan biri gerekli evrakların dosya hâline getirilerek konsolosluğa teslim edilmesidir. Yunanistan’a seyahat amacına göre değişebilen konsolosluk talepleri eksiksiz karşılanmalı ve vize başvuru süreci kesintisiz devam ettirilebilmelidir.
Yunanistan vizesi almak için konsolosluğun talep ettiği başvuru evraklarını temin ettikten sonraki en önemli aşama da formların doldurulmasıdır. Yunanistan vize başvuru formu tükenmez kalemle ve büyük harflerle doldurulmalı ve sadece gerçek bilgi beyanı içermelidir. Vize başvuru dosyasında bulunan evraklarda herhangi bir uyumsuzluk saptanması durumunda konsolosluk Yunanistan’a yaptığınız vize başvurusunu reddedebilir. Yunanistan vizesi başvurunuzun reddedilmesi durumunda hem planlanan seyahat tarihiniz sekteye uğrayacak hem de ödenen vize başvuru ücretlerinin tekrar ödenmesi gerekecektir. Dolayısıyla vize başvuru reddi almamak için evraklar özenle hazırlanmalı ve herhangi bir hata yapılmamalıdır.
Yunanistan vizesi için gerekli evraklar, seyahat nedenine göre değişebilecek şekilde genel olarak şöyle sıralanabilir:
- Seyahat amacına uygun olarak edinilmiş Yunanistan vizesi başvuru formu:
- En az 1 yıl geçerliliği olan ve en az 2 sayfası boş olan pasaport
- Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunan kimlik belgesinin arkalı önlü fotokopisi
- Son 3 ay içinde çekilmiş ve vize başvuru standartlarına uygun olan 2 adet biyometrik fotoğraf
- Geçerliliği seyahat süreniz boyunca devam edecek olan seyahat sağlık sigortası
- Planlanan seyahat tarihleri için alınmış gidiş-dönüş uçak bileti
- Seyahat planı çerçevesinde Yunanistan’da konaklanacak olan otelin rezervasyon bilgilerinin bulunduğu belge
- Seyahatiniz sırasında ortaya çıkacak tüm ödemeleri karşılayabileceğinizi belgeleyen, içinde yeterli miktarda para bulunan banka hesabı bilgileri
- Başvuru sahibi olan kişi çalışansa maaş bordrosu
- Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
Yunanistan Turist Vizesi Ücreti Ne Kadar?
Yeşil, gri ve siyah pasaport hamillerinden Yunanistan vize istememektedir. Dolayısıyla söz konusu pasaport hamillerinin Schengen vize başvurusu yapmasına gerek yoktur. Ancak vizeden muaf tutulmayanlar için Yunanistan turist vizesi ücreti 60 eurodur. Ayrıca vize danışmanlık hizmeti alınan vize başvuru merkezi de belirli bir danışmanlık ücreti alabilmektedir.
Yunanistan Vizesi İçin Hesapta Ne Kadar Para Olmalı?
Yunanistan vizesi için banka hesaplarında ne kadar para olması gerektiğine dair belirli koşullar çerçevesinde bir tutar söylenebilir. Buna göre eğer Yunanistan’a planladığınız seyahatiniz bir haftadan daha kısa sürecekse otel rezervasyonu ve uçak bileti temini tamamlandıktan sonra hesabınıza 6.000 ila 7.000 Türk lirası bulunması gerekmektedir. Hesabınızdaki para bu şekilde ise, Yunanistan konsolosluklarına yapacağınız vize başvurunuz için sunacağınız finansal durum uygundur demektir.
Eğer Yunanistan’a planladığınız seyahatiniz doğrultusunda henüz otel rezervasyonu yapmamış ve uçak bileti satın almamışsanız bu durumda hesabınızda bulunması gereken para miktarı daha fazla olmalıdır. Banka hesabınızda otel rezervasyonunu yapabilmek ve uçak biletlerini satın alabilmek için 9.000 ila 10.000 Türk lirası bulunması bu durumda yeterlidir.
Yunanistan’a planladığınız seyahat eğer bir hafta ve üzerinde bir süre devam edecekse bu kez konaklama masrafları için hesabınızda daha fazla para bulunması gerekmektedir. Böyle bir durumda bir hafta ve üzeri süreli konaklama ve gidiş-dönüş uçak bileti ücretini karşılayabilmek için 11.000 ila 13.000 Türk lirası hesabınızda bulunmalıdır. Hesabınızda konaklama ve bilet masraflarını karşılayabilecek kadar para bulunması durumunda Yunanistan konsolosluklarına yapacağınız vize başvurularında finansal açıdan herhangi bir sorun çıkmayacaktır.
Yunanistan vizesi için hesabınızda bulunması gereken para miktarını yeterli seviyede tutarak bunu belgelemeniz durumunda diğer önemli evrakları da edinerek başvuruda bulunabilirsiniz. Yunanistan vizesi için gerekli evraklar içinde bulunması gereken banka hesap bilgileriniz imzalı ve kaşeli olmalıdır. İmzalı ve kaşeli banka hesap hareketleri ve ayrıntılı bakiye bilgileri bulunan başvuru dosyaları konsolosluk tarafından özenle değerlendirilecektir.
Yunanistan Vize Reddi
Yunanistan vizesi için yapılan başvuruların değerlendirilmesi neticesinde vize reddi ile karşılaşılabilmektedir. Bu durum, Yunanistan’ya yaptığınız vize başvurunuzun herhangi bir nedenle onaylanmadığı anlamına gelir.
Vize reddi genel anlamıyla belirli bir ülkeyi vize ile ziyaret edebilme hakkının kazanılamadığı anlamına gelir ancak bu, her şeyin sonu değildir. Vize reddi ile sonuçlanan başvuruların çoğunluğunda ret gerekçesi, talep edilen vize evraklarının doğru ve eksiksiz bir şekilde beyan edilememesi olmaktadır. Bu yüzden Yunanistan vizesi başvuruları reddedilenler, ret gerekçelerini öğrendikten sonra yeniden başlattıkları başvuru sürecinde benzer bir hata yapmamalıdırlar. Bu sayede başvurusu reddedilenler, yeni bir vize başvurusu ile sürecin olumlu sonuçlanmasını sağlayabilirler.
Yunanistan Vize Reddi Çözümü
Yunanistan vize başvurunuzun reddi ile sonuçlanan süreç, bir itiraz dilekçesi ile olumlu yönde ilerleyebilmektedir. Bunun için Yunanistan vize reddi ile sonuçlanan başvurunuzdaki eksiklik ya da yanlışların net bir şekilde belirlenmesi gerekir. Buna göre itiraz dilekçesinde de yer verilen bu hataların giderildiğine dair beyanda bulunmak önemlidir.
Yunanistan vize reddi itiraz dilekçesi yazılırken açık ve net bir şekilde vizenizin ret nedenine de yer vermeniz gerekir. Ayrıca ek belge talebinde bulunulması hâlinde, her konuda ayrıntılı bilgi içerecek evraklar paylaşabileceğinizi konsolosluğa beyan etmeniz gerekir. Yunanistan vize reddi itiraz dilekçesini elden konsolosluğa, posta yoluyla, e-postayla ya da faksla iletebilirsiniz.
Yunanistan Turist Vizesi Reddi Nedenleri
Yunanistan vize başvurunuzun reddedilmesinde rol oynayan başlıca nedenler vardır. Yunanistan Göçmen ve Sınır Yönetimi biriminin aldığı kararlar doğrultusunda uygulanan prosedürler ve belirlenen koşullar, vizenizin reddedilmesinin başlıca nedeni olabilir. Vize başvurularının reddedilmesine yol açan başlıca nedenler ise şöyle sıralanabilir:
- Yunanistan vize türüne göre edinilen vize başvuru formunda doğru bilgi verilmemiş olabilir.
- Herhangi bir şekilde daha önce adli sicilinize işlenmiş bir suç faaliyeti nedeniyle vize başvurunuz reddedilebilir.
- Başvuru gerekçeniz açık ve net bir kararlılık içerecek şekilde yazılı olarak beyan edilmediyse. Vize başvurusu sırasında başvurulacak vize türü ve seyahat gerekçesinin yer aldığı bir dilekçe hazır bulunmalıdır. Bu dilekçede seyahat amacı ve konaklama süresi net bir şekilde belirtilmeli ve bu bilgiler ek belgelerle desteklenerek kanıtlanmalıdır. Bunlar başvuru dosyasında yer almadığında da Yunanistan vize başvurunuz reddedilebilir.
- İkamet ettiğiniz ülkenin Yunanistan’yla diplomatik ilişkilerinde problemli bir süreç devam ediyor olması.
- Sağlık durumunuzun bulaşıcı bir hastalık taşıdığınız şeklinde yorumlanması.
- Pasaport kaynaklı sorunlar (Örneğin pasaportun geçerlilik süresi dolmak üzeredir ya da pasaportta yeterli sayıda boş sayfa yoktur veya sayfaları zarar görmüştür)
- Daha önce almaya hak kazanılan bir vizenin herhangi bir gerekçe olmaksızın kullanılmamış olması
- Konsolosluğun, başvuru sahibinin Yunanistan’ya gittikten sonra vatandaşı olduğu ülkeye geri dönmeme kuşkusu taşıdığı yönünde görüş bildirmesi
- Yunanistan vizesi almaya uygun olunduğuna dair yeterli kanıt sağlanmadıysa (ekonomik, sosyal, medeni durum, iş vb. konularda)
- Yunanistan’ya seyahat gerekçeniz yeterince geçerli bir içeriğe sahip değilse
- Daha önce vize başvurusunda bulunanlar için, Yunanistan’ya önceki vize başvurularında doğru bilgi beyan edilmesi gerekliliği vb. gibi önemli normlara uyulmamasının kayıtlara geçmesi
- Vatandaşı olduğunuz ülke ile güçlü bağlara sahip olduğunuzu yeterli kanıtla ortaya koyamamanız
- Başvuruda bulunmak istediğiniz Yunanistan vizesi türü doğru bir şekilde belirtilmediyse.
- Yunanistan vizesi için önemli gerekliliklerden biri olan sağlık ve seyahat sigortasının istenilen koşullara uymaması
Yunanistan Turist Vizesi Hakkında S.S.S.
Yunanistan Turist Vizesi Ne Zaman Açılacak?
Yunanistan Konsolosluğu’na vize için gerekli evrakları dosyalaştırarak başvuruda bulunmak isteyenler için Yunanistan vize başvuruları an itibarıyla açık durumdadır. Yunanistan Konsolosluğu’nun çalışma saatleri göz önüne alınarak randevu alınabilir ve vize işlemleri başlatılabilir.
Yunanistan vize başvurusunda bulunmak isteyenler Yunanistan Konsolosluğu ile iletişime geçerek, içinde bulunduğumuz 2021 yılı itibarıyla başvuru yapabilmektedirler.
Yunanistan Turist Vizesi Veriyor Mu?
Yunanistan, gerekli şartları sağlayan ve vize için gerekli evrakları doğru ve eksiksiz olarak ibraz eden tüm başvuru sahiplerine vize vermektedir. Yunanistan vizesi almak için gerekli koşullar hakkında daha fazla bilgiyi Yunanistan konsoloslukları ya da büyükelçiliğiyle iletişime geçerek alabilirsiniz.
Yunanistan Schengen Vizesi Almak Zor Mu?
Yunanistan’a Schengen vizesi almak, konsolosluğun talep ettiği tüm evraklar temin edilerek ve doğru süreç izlenerek başvuru yapıldığında elbette kolaydır. Fakat konsolosluğun ayrıntılı incelemeleri sırasında Yunanistan’a girişi sakıncalı görülen ya da eksik evrak sorunuyla karşılaşan vatandaşlar, bu ve bunun gibi nedenlerle vize almakta güçlük çekebilmektedirler.
Yunanistan Vize Fiyatları Ne Kadar?
Yunanistan vizesi için başvuruda bulunmak isteyenlerin Yunanistan Konsolosluğu’na ödemesi gereken harç ücreti 60 euro şeklindedir.
Yunanistan Vize Başvurusu Ankara’da Nereye Yapılır?
Yunanistan vize başvurusu için Ankara’da iletişime geçebileceğiniz Yunanistan Konsolosluğu’nun yanı sıra, My Vize danışmanlık şirketi de bulunmaktadır. Vize başvuru sürecinizi My Vize ile sorunsuz yürütebilmeniz mümkündür.
Yunanistan Turist Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
Yunanistan turist vizesi için gerekli evraklar şu şekilde sıralanabilir:
- Yunanistan turistik vize başvuru formu (eksiksiz ve tamamen doğru bilgilerle doldurulmalıdır)
- 2 adet fotoğraf (pasaport formatında)
- Pasaport ve daha önceki vizelerin birer kopyaları (ayrıca pasaportta en az iki boş sayfa)
- Dönüş bileti için rezervasyon yapıldığına dair bir çıktı
- Yunanistan seyahatinin amacını ve seyahat planını belirten bir dilekçe
- Yunanistan’da ne kadar kalınacağına dair konaklama yerinin rezervasyonu
- Yunanistan’da kalınacak süre boyunca başvuru sahibinin kendi giderlerini karşılayabileceğine dair kanıtlar (bankada yeterli miktarda para olduğuna dair dökümler, hesap hareketleri)
My Vize Aracılığıyla Yunanistan Vize Başvurusu
Yunanistan’a seyahat planlayanlar My Vize Danışmanlık aracılığıyla vize başvurusu yapabilirler ve süreci profesyonel ekibimizle sorunsuz yönetebilirler. Çünkü Yunanistan Schengen vizesi almak için gerekli şartların sağlanması ve önemli evrakların temin edilmesi vize başvuru sürecinin yapıtaşıdır. Bu yüzden My Vize’den Yunanistan vizesi danışmanlık hizmeti almanız, tüm süreci profesyonelce ve konsolosluk taleplerine uygun şekilde yürüteceğiniz anlamına gelir. Yunanistan vize başvurusu yaparken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar da, aldığınız danışmanlık hizmeti doğrultusunda gözden kaçırılmamış olacaktır.