Yunanistan Oturum İzni Almak
Yunanistan Oturum İzni Vize İşlemleri
Oturma izni sonuçlanma süresi başvuruda bulunduğunuz Yunanistan Konsolosluğu’nun çalışma yoğunluklarına göre değişiklikler gösterebilir. Bunun dışında oturma izni başvurusunun sonuçlanma ortalama 4 ile 6 haftaya kadar uzayabilmekte. Yunanistan’da uzun süreli kalmak için, ülkede çalışma ya da okuma izini içerebilen özel bir kişisel oturum izni başvurusu yapmanız gereklidir, ancak bu izin süreleri sınırlıdır ve sürekli olarak yenilemesi gerekir. Yunanistan’da süresiz ikamet ile çalışma hakkını veren belge oturma iznidir. Yunanistan’da oturma izni alma için şart kişiye göre farklılık göstermektedir. Eğitim, iş, aile birleşim gibi farklı kategoride verilen bu izin daha çok aile birleşim ile ilgili olarak veriliyor. Eğer bu ülkelerin vatandaşı olan biriyle evliyseniz veya aile üyenizden birisi Yunanistan’da yaşıyorsa aile birleşim izni başvurusu yaparak oturma izni alabilmek şansı elde edebilirsiniz. Süresiz oturma izni elde eden başvuru sahibi ise, bir Yunan vatandaşlarının faydalandığı tüm yaşama haklarına sahip olmaktadır.
Yunanistan Oturum İzni Almak
Yunanistan sınırları içerisinde oturma hakkını almak isteyen bu konular için başvuru yapmak isteyen kişinin Yunanistan oturum vizesini nereden alınır sorusuna yanıt bulabilmesi için başvurması gereken adres, Ankara Büyükelçiliği olarak karşımız çıkmaktadır. Yunanistan vizesinin sınırını aşacak şekilde yani üç aydan fazla bir süre de Yunanistan’da kalmak isteyenin oturma izni almaları gereklidir. Yunanistan oturma izini için başvuru işlemi Yunanistan Konsolosluğu üzerinden yapılabilselerdi konu ile ilgili asıl onaylar mercii Ankara Büyükelçiliği olarak karşımıza çıkmakta. Oturum izni almak isteyen kişilerin bizzat kendisi başvuru yapmaları gereken bir konudur. Kişiler, kendi ailesi ve beraber oturma izni almak istiyorsa da aile üyesinin de başvuru esnasında bulunmaları gereklidir. Öncelikli olarak ise başvuru formu eksiksiz doldurulmaları ve imzalamaları gereklidir. Ayrıca başvuru evrakının niteliği de farklılık göstermekte.
Yunanistan Oturum İzni Başvurusu
Ülkede altı aydan daha uzun süreli ikamet edecek olan ve Yunanistan vatandaşlığında bulunmayan kişinin başvuru yapmaları gereken izin türüne Yunanistan oturma izni adı verilmektedir. Yunanistan’a herhangi bir sebeplerle uzun dönem vize alarak giden birey, altı aydan fazla ülkede kalabilme amacıyla oturma izni başvurusunda bulunmalı. Çünkü gerekli oturma iznine sahip olmayan kişinin ülkede ikamet etmesi yasal olarak izinler verilmemektedir. Yunanistan oturma izni; iş, evlilik, aile birleşim ve eğitimi gibi farklı kategoriye ayrılan vize türünden oluşmaktadır. Oturma izni için yapılan başvuru, genel olarak on iki hafta içerisinde karara bağlanmaktadır. Yunanistan’da beş sene ikamet etmiş olan kişi, sınırsız oturma iznine de başvuru gerçekleştirmektedir. Altı aydan daha kısa sürecek olan seyahat için şahısın Yunanistan’da oturma alma gibi herhangi bir zorunlulukları bulunmamaktadır. Fakat uzun dönem Yunanistan izni için bir oturma izni alınması şarttır. Oturum izni alınmasını gerektiren durum için başvuru yapması gerekmektedir. Yunanistan’da süresiz ikamet ile çalışma hakkını veren belge oturma iznidir.
Yunanistan Oturum İzni Şartları
Yunanistan’da oturma izni alması bu ülkede altı aydan daha fazla kalacak olan kişinin yaptırması gerekli bir işlemdir. Yunanistan’da uzun dönem kalmayı planlıyorsanız tek yapmak gereken evrakı hazırlayarak Yunanistan konsolosluğu uzun süre vize başvurusunda bulunma olmalıdır. Ancak bu oturma izni için de bir takım kategori vardır ve bu kategoriye göre vize alması gereklidir. Kişi bu oturma iznini evlenmek, iş, aile birleşim ya da eğitim gibi durum için alabilmek şansına sahiptir. Oturma izni genellikle on iki hafta içinde karara bağlama bir izin türüdür. Bu sebeple seyahat tarihleriniz belli ise aylar öncesinde oturma izni için işleminize başlamanız gerekli. Eğer Yunanistan’da beş yıldan daha fazla ikamet ediyorsa sınırsız olarak oturma iznine başvuru yapabilmek şansınız bulunuyor. Yunanistan oturma izni alan kişinin, ülkede eğitimi görme ve iş bulup çalışma gibi imkandan yararlanabilmesi hakları mevcuttur.