Yunanistan Vizesi İçin Form Ve Dilekçeler
Balkan ülkelerinden biri olan Yunanistan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından oldukça fazla ziyaret ediliyor. İki ülke arasında sınır kapısı bulunması ve ortak bir tarihin bulunması sürekli olarak ziyaretler yapılmasını gerekli hale getiriyor. Yunanistan’a seyahat edecek olan kişilerin ise vize uygulamalarını yerine getirmesi isteniyor. Yunanistan vize işlemlerinde Bordo pasaport hamilleri vize almak zorundayken Yeşil, Gri ve Siyah pasaport sahiplerinin böyle bir zorunluluğu bulunmuyor. Belirli koşullar altında bu pasaportu olanlar seyahatlerini vizesi olarak devam ettirebiliyorlar. Vize işlemleri sırasında kişilerin standart belgeler yanında hazırlaması gereken birtakım önemli evrakları vardır. Vize dilekçesi ve başvuru formu da bunlardan biridir.
Yunanistan Vizesi Başvuru Formu
Yunanistan Konsolosluğunu başvuru yapan adayı tanımaya yönelim ve yapacak olacağı seyahatin amacını öğrenmek amacına göre seyahat zaman aralığının belirlenmesini sağlayan ülke giriş çıkışları için gerekli olan resmi bir formdur. Hatalı veya eksik bilgi verilmesi durumunda başvuru konsolosluk tarafından reddedilebilir.
Başvuru formunda adayın pasaport bilgileri, kişisel bilgileri, seyahat amacı gibi sorular bulunmaktadır. Yunanistan vize başvuru formu ve başvuru süreci için gerekli olan belgeler eksiksiz olarak doldurulup teslim edilmelidir. Başvuru formu hazırlanırken yazılar anlaşılır, okunaklı, büyük harfler kullanılarak ve tükenmez ile yazılmamalıdır. Yunanistan Vize Başvuru formu başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır. Başvuran kişi 18 yaşından küçük ise gerekli bilgiler doldurulduktan sonra anne ve babası tarafından formun imzalanması gerekmektedir.
Yunanistan ülke sınırlarına Hizmet Pasaportu, Hususi Pasaport ve Diplomatik Pasaport ile seyahat yapmayı düşüne Türkiye vatandaşının 180 gün içinde 90 ikame gününü aşmayan seyahatleri için vize sahibi olma zorunlulukları yoktur. Yunanistan kısa süreli vize (C Tipi) başvuruları konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri aracılığı ile gerçekleştirilmektedir. Vize başvurusunda bulunan kişinin gerek görüldüğü durumda Yunan Konsolosluğuna çağrılarak randevu ile görüşmeye gitmesi gerekmektedir.
Yunanistan Vize Başvuru Formu Örneği:
https://www.vizemerkezi.com/asset/50/yunanistan/Yunanistan Formu.pdf
Yunanistan Vize Başvuru Formu Nereden Alınır?
Yunanistan Konsolosluğu, Yunanistan vize başvurusu için gerekli işlemleri konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş olan vize merkezleri ile gerçekleştirilmektedir. Türkiye sınırlarından Yunanistan sınırlarına seyahat etmek isteyen fakat Schengen Vizesi bulunmayan Umuma Mahsus Pasaport( Bordo Pasaport) sahiplerinin Yunanistan vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Kişi Schengen Vizesine sahip ise vize geçerlilik sürelerini ve Schengen vizesi ile seyahat kurallarını kontrollerini sağlayarak Yunanistan sınırlarına seyahat edebilir.
Yunanistan vizesi başvuru işlemleri için vize başvurusunda bulunacak kişilerin ilk olarak ikametlerinin bulunduğu il ve ilçeye hizmet sağlayan Yunanistan Konsolosluğunu bulmaları gerekmektedir. Yunanistan Vize başvurusunda bulunacak kişilerin başvuracakları konsolosluğun başvuruları nasıl alındığı öğrenerek başvuruyu doğrudan veya yetkili vize merkezi aracılığı ile randevu alarak yapmalıdır. Örnek olarak İstanbul Yunanistan Başkonsolosluğu vize başvurularını yetkilendirmiş olduğu vize başvuru merkezleri aracılığı ile kabul etmektedir. Böylece İstanbul ve çevresinde ikamet eden ve Yunanistan vize başvurusu yapmak isteyen kişiler yetkilendirilmiş kurumlar aracılığı yapmaları gerekmektedir.
Yunanistan Vize Başvuru Formuna; Consultation For Greece (https://www.yunanistankonsoloslugu.com/yunanistan-vize-basvuru-formu/ )sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yunanistan Vizesi Başvuru Formu Hazırlama
Yunanistan vizesi alımı sırasında hazırlanması gereken önemli bir form başvuru formudur. Bu formun mutlaka detaylı olarak hazırlanması gereklidir. Başvuru formunda belirtilen tüm bilgilerin doğru olması en önemli kriterlerden biridir. Yanlış beyan edilen bilgiler vize reddi ve hatta cezai işlemlere neden olabiliyor. Başvuru formunu doldururken Türkçe doldurmanız mümkündür. Bu sırada Türkçe karakter kullanabilirsiniz. Bu formun içerisinde pasaport bilgileri, seyahatin amacı, kişiler bilgiler gibi alanlar vardır. Bu kısımları istenilen dil şartlarına uygun şekilde doldurmalısınız. Her bilginin birbiri ile tutarlı olması formun konsolosluk tarafından kabul edilmesinde önemli bir kriterdir. Başvuru formunu doldururken mutlaka büyük harflerle ve anlaşılır şekilde doldurmalısınız. Kişiler bu formu doldururken tükenmez kalem kullanmalı ve 18 yaş altı olanların kesinlikle ailesi ile doldurması gerekir.
Yunanistan Turistik Vize Başvuru Formu
Yunanistan da 90 gün ve daha kısa süreliğine tur, keşif, tatil ve gezi gibi turistik amaçlar için seyahat yapmak isteyen kişilerin Yunanistan Turistik Vizesi başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Hususi (Yeşil) Pasaport, Diplomatik (Siyah) Pasaport ve Hizmet (Gri) Pasaport sahibi olan kişiler 180 gün içerisinde 90 gününü geçmeyecek şekilde Turistik Vize almadan seyahat edebilirler. Kriter dışında olan kişilerin Turistik Vize başvurusunu Yunanistan Konsolosluğu ve ya konsolosluğun yetkilendirmiş olduğu bir merkez ile başvuru yapmaları gerekmektedir.
Yunanistan Turistik Vize Gerekli Evrakları
-
- Pasaport
- Yunanistan vize başvuru formu: (https://www.yunanistankonsoloslugu.com/yunanistan-vize-basvuru-formu/
- Kimlik Fotokopisi:
- Biyometrik Fotoğraf:
- Yunanistan Vizesi Talep Dilekçesi:
- Öğrenci ise Öğrenci Belgesi:
- Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği:
- Banka Hesap Özeti:
- Uçak ve Otel Rezervasyonları:
- Noter Tasdikli Muvafakatname:
- Sponsor Yazısı ve Sponsor Evrakları
Yunanistan Ticari Vize Başvuru Formu
Yunanistan ülke sınırları içerisine iş, seminer, toplantı, fuar, iş tanıtım gibi ticari sebeplerden dolayı Yunanistan’a seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus (Bordo) Pasaporta sahip kişilerin pasaportlarında geçerli olan bir Schengen vizesi yoksa Yunanistan ticari vizesi almaları gerekmektedir. Aynı zamanda ticari sebeplerden Yunanistan’a seyahat edecek Hizmet (Gri), Hususi (Yeşil) Pasaport ve Diplomatik (Siyah) Pasaport Pasaportu bulunan kişilerin 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan ziyaretleri için Yunanistan Ticaret Vizesi almaları gerekmektedir.
Yunanistan Ticari Vize başvuruları doğrudan Yunanistan Büyükelçiliği ve Yunanistan Konsolosluklarına yapılabildiği gibi Yunanistan Konsolosluğu tarafında yetkilendirilmiş olan vize başvuru merkezlerinden danışmanlık alarak da gerçekleştirile bilinir.
Yunanistan Ticari Schengen Vizesi Gerekli Belge Listesi
-
- Yunanistan vize başvuru formu: (https://www.yunanistankonsoloslugu.com/yunanistan-vize-basvuru-formu/ )
- Pasaport (Yunanistan ticaret vizesinde pasaport da en az iki sayfa boş olmalı ve pasaport geçerlilik süresi seyahatin bitim tarihinden en az 3 ay geçerli olmalıdır.)
- Biyometrik Fotoğraf 2 adet (35x45 mm edatında olmalıdır
- Nüfus kayıt örneği
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
- Kişinin banka hesap özeti: (kişinin çalıştığı kurum tarafından ıslak imzalı ve kaşeli bir şekilde 3 aylık maaş bodrosu, 3 aylık banka hesap özeti ve bu hesap içerisinde 3000 TL bakiyesi olmalıdır.)
- Yunanistan Schengen ticari vize başvurusunda bulunacak kişinin vize talep dilekçesi
- Yunanistan'a seyahatin amacını içeren ve gidilecek bu ülkede seyahatin amacını destekleyecek belgelerin gösterilmesi
- Yunanistan Schengen ticari vizesi sağlık sigortası; en az 30.000 Euro teminata sahip orijinal seyahat sağlık sigortası.
- Kişinin bağlı bulunduğu kuruma ait bilgileri doğrulayan belgeler; (vergi levhası, İmza Şirküleri, Faaliyet belgeleri, Ticaret sicil gazetesi)
- Kişinin iş durumunu gösteren belgeler; (SGK hizmet, Giriş belgeleri, bağlı olduğu kurumdan kaşe ve ıslak imzalı resmi izin belgesi)
Yunanistan Vize Dilekçesi Hazırlama
Yunanistan seyahati düzenleyecek olan kişilerin vize dilekçesini de başvuru formu hassasiyetinde düzenlemesi gerekiyor. Öncelikle bu formun mutlaka Yunanistan Konsolosluğu’na hitaben yazılması gereklidir. Seyahat amacınızdan formda bahsetmeli, seyahat tarihlerinizi belirtmeli ve kişisel bilgilerinizi eksiksiz olarak yazmalısınız. Dilekçenizde bir tarih olmalı ve ıslak imza atmayı unutmamalısınız. Resmi bir evrak olduğu unutulmamalıdır. Hangi dilde istenmiş ise o dilde yazılması gerekiyor. Yunanistan vizesi için genel olarak kişiler İngilizce, Yunanca ve Türkçe dilinde vize dilekçesi hazırlayabilirler. Bu dilekçenin A4 kâğıdına yazılması ve resmi bir hitap ile yazılması gereklidir. Yunanistan vize işlemleri sırasında dilekçe tam anlamı ile seyahat amacınızı anlatmalıdır.
Yunanistan Transit Vize Başvuru Formu
Yunanistan’a seyahat etmek isteyen bireylerin, vize işlemlerinden önce Yunanistan Transit vize başvuru formu çıktısı alarak doldurmaları gerekmektedir. Vize talebinde bulunacak bireylerin, formu indirdikten sonra eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmaları gerekmektedir. Formun amacı vize başvurusunda bulunan birey veya bireylerin vize talebinde bulunma amaçları ve seyahat etmelerinde ki gerekçeleri öğrenmektedir. Bu sebepten formun doldurulma aşamasında gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir.
Transit vize başvuru formunu dolduracak bireyler, form ile ilgili gerekli bilgilere sahip olmamaları durumunda matbu formlara ulaşarak doğru bir şekilde form doldurma işlemlerini gerçekleştire bilmektedirler. Başvuru formu ilerleyen süreçte yetkililere teslim edilmekte ve yetkili mercilerce başvuru formu incelenmektedir. Form ve diğer evraklar karşılaştırıldığı bilinmelidir. Karşılaştırma sonucunda vize başvuru formu ve diğer evraklarda ki bilgilerin uyuşmadığı tespit edilmesi durumunda vize talebi evrakları düzeltilmek üzere teslim edile bilindiği gibi vize talebi rette edile bilinmektedir. Bu sebepten vize başvuru formu doldurulmadan önce gerekli araştırma yapılması önerilmektedir. Konu ile ilgili sitemizde başvuru formu ile ilgili araştırma yapıla bilinmektedir.
Yunanistan Aile Birleşimi Vize Başvuru Formu
Yunanistan Aile Birleşimi Vize Başvuru Formu ve diğer vize başvuru formları arasında benzerlik bulunmaktadır. Genel olarak tüm vize türleri başvurusunda, vize başvuru formları talep edilmektedir. Başvuru formu sürecin daha sağlıklı ve verimli ilerlemesi için gerekmektedir. Vize başvuru formları genel hatları ile bir birine benzemektedir. Fakat talep edilen vize türüne göre başvuru formlarında değişikliklerde bulunmaktadır.
Vize başvuru formlarında genel olarak başvuruda bulunan bireylerin kişisel bilgileri, ikamet adresleri ve iletişim bilgileri talep edilmektedir. Formun diğer bölümlerinde ise vize türlerine göre talep edilen bilgilerde değişiklikler bulunmaktadır. Aile birleşimi vize başvurusunda bulunan ve başvuru formu düzenlemek isteyen bireylerin, form ile ilgili genel bir araştırma yapmaları önerilmektedir. Her ne kadar vize başvuru formları benzerlik gösterse de vize türüne göre farklılıklar bulunduğu unutulmamalıdır. Yunanistan aile birleşimi vize başvuru formu doldurulduktan sonra ilgili konsolosluğa teslim edildikten sonra vize talep işlemleri başlamaktadır. Başvuru formunda herhangi bir eksik veya yanlış bilgi bulunmaması durumunda vize başvuru sürece başlatılmaktadır. Yunanistan Aile birleşimi vize başvuru formu sitemiz üzerinden temin edile bilinmektedir.
Yunanistan Çalışma İzni Başvuru Formu
Yunanistan çalışma izni başvuru formu da diğer vize başvuru formları ile benzerlik göstermektedir. Vize başvuru formları genel itibari ile benzerlik göstermektedir. Çalışma izni başvuru formu da vize işlemlerinde olduğu gibi başvuruda bulunan şahıs veya şahısların kişisel bilgilerine ve çalışma izni talebinde bulunmalarında ki amacın tespitine yönelik bir ön bilgi toplama evrakı olduğu bilinmelidir. Yunanistan çalışma izni başvuru formunu ilk kez dolduracak veya form ile ilgili bilgi sahibi olmayan bireylerin internet üzerinde bulunan matbu formları incelemeleri önerilmektedir. Form doldurma işlemi her ne kadar basit olsa da eksik veya yanlış bilgiler ile doldurulması durumunda büyük mağduriyetlere yol açacağı unutulmamalıdır. Çalışma izni başvuru formu ile ilgili gerekli bilgilere ulaşmak isteyen birey veya bireyler sitemizde gerekli bilgilere ulaşa bilmeleri için gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Sitemizde diğer vize başvuru formları ile ilgili içeriklerde bulunmaktadır.