×

Categories

FORGOT YOUR DETAILS?

Romanya Vizesi

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Romanya'ya giriş için Romanya vizesi almaları gerekmektedir. Romanya Avrupa Birliği’nin bir parçasıdır, ancak şu anda Schengen anlaşmasının bir üyesi değildir. Bu nedenle Romanya vizesi Schengen mi sorusuunun yanıtı “hayır”dır. Romanya vizesi ile Schengen ülkelerine girmeniz mümkün değildir.

Aynı zamanda, pasaportlarında çift veya çoklu Schengen vizesi ve AB ülkelerinde oturma izni bulunan üçüncü ülke vatandaşları Romanya topraklarına girebilir ve 180 günlük zaman dilimi içinde 90 güne kadar Romanya’da kalabilirler. Ulusal bir Romanya vizeniz varsa 180 günlük zaman dilimi geçerli değildir.

Romanya Vizesi Açıldı mı? 

Romanya’nın dış temsilciliklerinden şu an alınabilen vize türleri aşağıdaki gibidir: 

  • Romanya vatandaşlarının aile üyeleri için sadece C/VV tipi vize tipi 
  • Mal ya da ticari eşya taşıyıcıları için (C/TR) tipi vize 
  • Tıp Personeli: Tıp alanında araştırmacılar, insani yardım personeli, askeri insani yardım personeli 
  • Konsolosluk çalışanları, diplomatik görevliler, acil şartlar için seyahat etmesi gerekenler, ailevi nedenlerini kanıtlayarak seyahat etmek isteyenler, uluslararası korunmaya ihtiyacı olan kişiler 

Romanya Vizesi Nasıl Alınır?

Son zamanlarda en çok araştırılan konulardan birisi olan Romanya vizesi nasıl alınır? Sorusunun yanıtını alabilmek için dikkat etmeniz gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Bu konuda profesyonel hizmetleri sunan vize ofisleri ile iletişime geçerek, kısa sürede tüm prosedürleri yerine getirmenizin mümkün olacağını vurgulamaktayız. Sizler de Romanya Vizesi alımlarında önemli hususları öğrenebilmek, “Romanya vizesi nasıl alınır?” Gibi konularda detaylı bilgilere sahip olmak için araştırmalarınızı başarılı biçimde tamamlayabilirsiniz.

Romanya vize türleri arasından seçiminizi doğru bir şekilde yapmanız gerekmektedir. Romanya vize türleri turistik, ticari, aile ziyaret gibi çeşitlere ayrılmaktadır. Seyahat amacınızı ve sürelerini kapsayacak şekilde hazırlanacak güncel evraklarla ve geçerli pasaportunuzun olması halinde başvurularınızın sorunsuz bir şekilde gerçekleştirileceğini vurgulamaktayız. Romanya'ya turistik amaçlarla ve eğlenmek için, iş amacıyla veya ziyaret gibi sebeplerle gitmek istediğinizde farklı evrakları hazırlamanız ve gelirinizi beyan etmek amacıyla mesleğinize dair bilgileri vermeniz gerekebilir.
Seyahatleriniz için en yakın tarihe planladığınız vize alımlarında konsolosluklar tarafından yetkilendirilmiş vize merkezlerinden randevu almanız gerekmektedir. Bu sayede ne kadar süreyle kalacağınızın yanıtını almanıza olanak verilmektedir. Buna uygun şekilde öncesinden gerçekleştirilecek başvuru işlemleri sayesinde mağduriyet yaşamamanıza dikkat edilmektedir. Gerekli evraklar konusunda bilgilendirecek ve dosyalarınızın hazırlanmasını sağlayacak olan uzman danışmanlarınız sayesinde almak istediğiniz vize çeşidine uygun başvurularda bulunabilirsiniz. Çalıştığınıza, öğrenci olduğunuza veya dil bildiğinize dair bazı evrakları hazırlamanızı halinde en uygun vize çeşidini almaya hak kazanabilirsiniz.

Romanya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Kısa süreli vizelerin (Romanya'da en fazla 90 gün kalınması) ve gerekirse transit vizelerin işlenmesi genellikle 5 ila 10 iş günü sürer. Gerekirse (bilet veya diğer belgelerle teyit edilir), belgelerin ibraz tarihinden itibaren 3 gün içinde vize verilebilir. Bu durumda, ücret iki katına çıkar. Uzun süreli vize başvurularının işlem süresi 10 ila 30 gün arasında olabilir.

Romanya ’ya Schengen Vizesi ile Giriş

Romanya’ya Schengen vizesi sahibiyseniz giriş yapabilirsiniz. Bu durumda Sınırı geçerken aşağıdaki belgeleri ibraz etmeniz gerekir:

  • Seyahatin bitiminden itibaren en az üç ay geçerliliği olan bir pasaport,
  • Geçerli bir Schengen vizesi,
  • Bazı durumlarda sınır memurları ayrıca bir dönüş bileti ibraz etmenizi veya üçüncü bir ülkeye bilet veya ülkede kalmak için yeterli paranın mevcudiyetinin teyidini isteyebilir. (Kural olarak, bir banka kartı göstermek yeterlidir).

Önemli not: Her turistin Romanya'da kalış süresi, Schengen vizesinde belirtilen kalış süresine göre belirlenir. Romanya'ya giriş sırasında izin verilen giriş sayısı tükenmemeli ve vizenin kendisi ülkede kalış süresinin tamamı için geçerli olmalıdır.

Romanya ’ya Schengen Vizesi ile gidilir mi?

Romanya'yı ziyaret etmek için ulusal vize alma gerekliliği birçok turistin önüne engel oluşturmaktaydı. Dolayısıyla Romanya’ya sınırı olan herhangi bir ülkede yaşıyor olsalar bile turistler Romanya’ya ulusal vizesiz giremiyorlardı.

Ancak yakın zamanda alınan uluslararası kararlar doğrultusunda bu durum kökten değişmiştir: Romanya, Schengen üye ülkeleri arasında yer almadığı için Schengen bölgesine tam olarak dâhil olmasa da, bir dizi başka devletin modelini izleyerek, Romanya Schengen vizesi olan yolcuların ülkeye giriş yapmalarına izin vermiştir.

Romanya’ya Schengen vizesi ile giriş için serbesti veren ilgili belge Romanya Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yayınlanmıştır. Bir hükûmet kararnamesi uyarınca, 1 Şubat 2014'ten başlayarak, çift veya çoklu Schengen vizesi ve ayrıca AB'de oturma izni olan üçüncü ülke vatandaşlarının Romanya'ya girebilecekleri ve orada 180 günlük zaman dilimi içinde 90 güne kadar kalabilecekleri ilan edilmiştir. Kalış süresi, Schengen'de kalmak için izin verilen süreye karşılık gelmelidir. Aynı zamanda, Romanya'ya giriş sırasında izin verilen giriş sayısı (bu, çift girişli vizeler için geçerlidir) tüketilmemelidir.

Turistler ayrıca, bazı tur operatörlerinin yanlış anlamalarına rağmen, benzer giriş kurallarını zaten koymuş olan Romanya'nın yanı sıra Bulgaristan, Hırvatistan, Cebelitarık, Kıbrıs ve Arnavutluk'a yapılacak bir ziyaretin kullanılan Schengen günlerinin sayısını azaltmayacağını da unutmamalıdır.

Bulgaristan, Kıbrıs ve Hırvatistan Vizesi ile Ülkeye Giriş

Pasaportları Bulgaristan, Kıbrıs veya Hırvatistan konsoloslukları tarafından verilmiş geçerli vizeleri bulunan yabancı uyrukluların ek bir ödeme yapmadan Romanya topraklarına girip transit, turizm, kısa süreli iş ziyareti veya arkadaş/akraba ziyareti amacıyla kalabilmeleri mümkündür. Aynı şekilde Romanya vizesi ile Bulgaristan’a giriş yapmak mümkün olduğu gibi, Kıbrıs ve Hırvatistan’a da girilebilmektedir.

Özellikle Romanya vizesi ile Bulgaristanda kaç gün kalınır sorusu eşliğinde gündeme gelen kalış süresi, Bulgaristan, Kıbrıs ve Hırvatistan ülkelerinin vizelerinin geçerlilik süresine göre belirlenir. Ancak her 180 gün içinde 90 günü aşamaz.

Vize Türleri

  • Romanya B Vizesi: Romanya transit vizesi olarak da geçer. Ziyaret amacı Romanya topraklarından üçüncü ülkelere geçiş yapmak olan kişilere verilir.
  • Romanya C Vizesi: Kısa süreli (6 ay içinde 90 güne kadar kalma izni) giriş vizesi olarak da tanımlanır. Bu vize türü, ziyaret amacı turizm, tıbbi tedavi, arkadaş veya akraba ziyareti, iş toplantısı (amaçları Romanya topraklarında gelir elde etmek değilse) olan kişilere verilir.
  • Romanya D Vizesi: Uzun süreli ve çok girişli vizedir. 90 günden fazla kalma izni verir. Ziyaretin amacı hem iş hem de özel nedenler olabilir.

Romanya Turistik Vize

Tatil ya da kültürel amaçlı olarak Romanya’ya seyahatte bulunacak olan Türk vatandaşlarının seyahatleri öncesinde Romanya turistik vizesi alması gerekmektedir. Romanya’ya seyahat edecek olan kişiler diplomatik, hususi ve hizmet pasaport sahibi ise 180 gün içerisinde 90 gün Romanya turistik vize muafiyeti vardır.

Romanya turistik vize başvurusu yapacak olan kişiler başvurularını; Romanya Konsolosluklarına, Romanya vize başvuru merkezlerine ve EVIZA ile online olarak da yapabilmektedir. Romanya Konsolosluğu’na yapılacak Romanya turistik vize başvurularında randevu alınmalıdır.

Romanya turistik vize başvurusunda bulunacak olan kişiler öncelikle, Romanya vize başvuru formunu turistik vize başvurusuna göre doldurmalıdır. Ardından Romanya turistik vize için gerekli olan belgeleri hazırlamalı ve vize başvurusu yapacağı yere teslim etmelidir.

Romanya turistik vize başvurusunda bulunacak olan kişilerin Romanya’daki seyahat masraflarını karşılayacak maddi durumunun olması gerekmektedir. Ayrıca Romanya turistik vize başvuru sahibinin uluslararası geçerliliği olan Seyahat Sağlık Sigortası yaptırması gerekmektedir. Başvuru sahibi turistik vize ile Romanya’da 90 günden fazla konaklayamaz. Romanya’da 90 günden daha fazla konaklayacak kişilerin Romanya uzun süreli vize alması gerekmektedir.

Romanya Ticari Vize

Romanya’da konferansa, kongreye, galaya, seminere katılacak olan kişiler, satılan ürün desteği verecek ya da alınan ürün desteği alacak olan kişiler Romanya ticari vize almalıdır. Bu vize ile Romanya’da bir ürün satamaz ya da çalışamazsınız.

Romanya ticari vize alacak olan kişilerin Romanya’da bulunan ve başvuru sahibini davet eden kişi, şirket ya da kurumdan davetiye alması gerekmektedir. Romanya ticari vizesi davetiyesiz verilmemektedir.

Romanya ticari vize alacak olan kişiler vize başvurularını Romanya’nın Türkiye temsilciliklerine, Romanya vize başvuru merkezleri yapabilmektedir. Romanya ticari vize başvurusunda bulunacak olan kişiler başvuruları için öncelikle Romanya vize başvuru formunu ticari vize kategorisine göre doldurmalıdır. Ardından ise Romanya ticari vize için gerekli olan belgeler eksiksiz ve güncel olarak hazırlanmalıdır. Romanya ticari vize belgesini hazırlayan kişiler gerekli belgeleri vize başvurusu yapacağı yere teslim etmelidir.

Romanya Konsolosluğu’na yapılacak vize başvurularında randevu alınması zorunludur. Romanya ticari vize alacak olan kişilerin Romanya seyahatlerinde yetecek kadar maddi durumunun olması gerekmektedir. Başvuru sahibinin ayrıca Romanya’da da geçerli olacak bir seyahat sağlık sigortası yaptırması gerekmektedir.

Romanya Transit Vize 2022

Karayolu, demiryolu ya da havalimanı aktarmalı olarak Romanya üzerinden farklı bir ülkeye geçecek olan Türk vatandaşlarının seyahatleri öncesinde Romanya transit vize alması gerekmektedir. Romanya transit vizesi ülkede serbest dolaşım hakkı vermemektedir. Diplomatik, Hususi ve Hizmet Pasaport sahipleri 90 güne kadar Romanya vizesinden muaf oldukları için bu vizeyi almasına gerek bulunmamaktadır.

Romanya transit vizesi alacak olan Türk vatandaşlarının Romanya’da 5 gün konaklama hakkı tanınmaktadır. Romanya transit vizesi tek girişli veya çok girişli olarak verilmektedir. Her girildiğinde 5 gün konaklama hakkı tanınmaktadır.

Romanya transit vizesi alacak olan kişilerin öncelikle asıl olarak gidilecek olan ülkeden vize alması ve bu vizeyi Romanya transit vize başvurusu sırasında sunması gerekmektedir. Ayrıca Romanya’ya uçuş bilgileri ve asıl olarak gidilecek olan ülkeye ait uçuş bilgileri de gerekli evraklar arasında bulundurulmalıdır.

Romanya transit vize başvuruları Romanya’nın Türkiye’deki konsolosluklarına ve Romanya vize başvuru merkezlerine yapılabilmektedir. Romanya vize başvurusunda bulunacak olan kişilerin gerekli belgeleri hazırlayıp Romanya transit vize başvurusu yapacağı yere teslim etmesi gerekmektedir. Başvuru sahiplerinin Seyahat Sağlık Sigortası yaptırması zorunludur.

Romanya Transit Vize İşlemleri

Havalimanının kontrollü bölgesinden ayrılmak planlanmıyorsa vizesiz geçişe izin verilir ve bir sonraki uçuşa transfer sonraki 24 saat içinde gerçekleştirilir.

Sınırı geçerken, transit gerçeğini teyit eden belgelerin ibraz edilmesi gerekir:

  • biletler (uçak, tren veya otobüs): rezervasyonun bir çıktısını veya taşıyıcıların web sitelerinden veya uluslararası rezervasyonun web sitelerinden basılı bir elektronik bilet sunmak yeterlidir.
  • nihai varış ülkesinde otel rezervasyonu (www.booking.com adresinden çıktı alınması yeterlidir);
  • Romanya'da kalmak için kişi başına günlük 50 avro oranında yeterli miktarda fon (pratikte göçmenlik hizmetleri nadiren finansal araçlarla ilgilenir)

Diğer tüm durumlarda, önceden bir transit vize alınmalıdır. B kategorisi transit vizesi almak için aşağıdaki belgelere ihtiyacınız olacak:

  • Seyahatin bitiminden itibaren en az 3 ay geçerli pasaport;
  • Turistin kişisel bilgilerini içeren pasaportun ilk sayfasının bir kopyası ve varsa vizeli sayfaların bir kopyası;
  • 1 adet renkli fotoğraf 3,5x4,5 cm, hafif bir arka plan üzerinde;
  • İngilizce veya Rumence olarak doldurulur ve başvuru sahibi profili tarafından şahsen imzalanır. Çocuklar için ebeveyn pasaportuna kayıtlı olup olmadığına bakılmaksızın ayrı bir başvuru formu doldurulur;
  • Türk pasaportunun sayfalarının kişisel veriler, kayıt, medeni durum ve daha önce verilmiş yabancı pasaportlar hakkında bilgi içeren kopyaları;
  • tüm rota boyunca biletler (kopyalar, rezervasyon onayı veya e-biletler). Romanya toprakları üzerinden çift geçiş durumunda, her iki yönde de bilet sağlanması gerekmektedir;
  • gerekirse ev sahibi ülkeye vize.

Romanya Aile Ziyareti Vizesi

Romanya’da bulunan aile üyesini ziyaret edecek olan kişilerin alması gereken vize Romanya aile ziyareti vizesidir. Romanya aile ziyareti vizesi alacak olan kişiler Diplomatik, Hususi ve Hizmet pasaport sahibi ise 90 güne kadar bu vizeden muaftır. Romanya aile ziyareti vizesi kısa süreli bir vize türüdür ve Romanya’da en fazla 90 gün konaklama hakkı tanımaktadır.

Romanya aile ziyareti vizesi başvurusunda bulunacak olan kişilerin Romanya’da bulunan yakının Romanya vatandaşı ya da Romanya oturum izni olması gerekmektedir. Başvuru sahibinin Romanya’da bulunan yakınından alınmış bir davetiyeye Romanya Konsolosluğu’na sunması gerekecektir.

Romanya aile ziyareti vizesi başvuruları Romanya Konsolosluğu ya da Romanya vize başvuru merkezlerine yapılabilmektedir. Romanya Konsolosluğu’na yapılan Romanya aile ziyareti vizesi başvurularında randevu alınması zorunludur.

Romanya aile ziyareti vizesi başvurusunda bulunacak olan kişilerin öncelikle Romanya vize başvuru formu doldurması ve Romanya aile ziyareti vize başvurusu için gerekli olan evrakları hazırlaması gerekmektedir. Gerekli evrakları hazırlayan kişiler vize başvurusu yapacağı yere belgeleri teslim ederek başvuru işlemlerini başlatmış olur. Romanya aile ziyareti vizesi başvurusunda bulunacak olan kişiler ülkelerine geri döneceklerini kanıtlamalıdır.

Romanya C Vizesi İçin Gerekli Evraklar 2022

Bu vizeyi almak için aşağıdaki belgeleri konsolosluk departmanına sunmalısınız:

  • Seyahatin bitiminden itibaren en az üç ay geçerliliği olan bir pasaport. Pasaportun en az 2 boş sayfası olmalıdır;
  • Başvuru sahibinin kişisel bilgilerinin yer aldığı pasaportun ilk sayfasının fotokopisi ve varsa vizeli sayfalarının fotokopisi;
  • 1 adet renkli fotoğraf 3,5 x 4,5 cm, hafif bir arka plan üzerinde çekilmiş
  • İngilizce veya Rumence olarak doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından şahsen imzalanmış bir başvuru formu. Çocuklar için ebeveyn pasaportuna kayıtlı olup olmadığına bakılmaksızın ayrı bir başvuru formu doldurulur;
  • Türk pasaportunun sayfalarının kişisel veriler, kayıt, medeni durum ve daha önce verilmiş yabancı pasaportlar hakkında bilgi içeren kopyaları;
  • Romanya turistik vize için gerekli ek evraklar: Seyahat acentesi faturası veya otel rezervasyonu onayı (orijinal, otelin kaşesi ile faks veya internetten çıktı). Onay, başvuru sahibinin adını ve soyadını, pasaport numarasını, rezervasyon numarasını, adresi ve otel bilgilerini, kalış tarihlerini belirtmelidir;
  • Romanya arkadaş veya akraba ziyareti vizesi için gerekli ek evrak: Romanya'da noter tasdikli özel bir kişiden davetiye (aslı ve kopyası);
  • Bir iş gezisi için Romanya’ya gidiliyorsa: Romanya'daki bir kuruluştan, şirketin antetli kâğıdına yapılmış ve mührü tarafından onaylanmış bir davetiye. Davet aşağıdaki bilgileri içermelidir: adı, soyadı, pasaport numarası, cinsiyeti, davetlinin doğum tarihi, tarihleri, ziyaretin amacı, giriş sayısı, davetlinin yaşayacağı adres. Ayrıca, davetiyeyi imzalayan kişinin kişisel verilerini ve pozisyonunu, organizasyon detaylarını belirtmek gerekir. Davet eden taraf, bir yabancının Romanya'da kaldığı süre boyunca kalmasıyla ilgili tüm masrafları üstlendiğini mutlaka belirtmelidir.
  • Kuruluşun antetli kağıdındaki işyerinden kuruluştaki hizmet süresini, pozisyonu ve maaşı gösteren bir sertifika
  • Seyahati gerçekleştirmek için yeterli finansal kaynakların mevcudiyetinin teyidi (kişi başına günlük 50 Euro, ancak 500 Euro'dan az). Bu tür belgeler arasında seyahat çekleri veya banka hesap özetleri veya cari bir hesaptan alınan banka hesap özetleri (vize başvurusundan en geç 30 gün önce verilen sertifikalar kabul edilir);
  • Emekliler için Romanya Vizesi Ek Evraklar emeklilik belgesinin bir kopyası, banka ekstresi veya seyahat çekleri veya akrabalardan birinin sponsorluk başvurusu, sponsorun çalışma yerinden bir sertifika ve pasaportunun ilk sayfasının bir kopyası;
  • Romanya öğrenci vizesi için gerekli ek evraklar: Eğitim kurumundan bir sertifika, doğum belgesinin bir kopyası, akrabalardan birinin sponsorluk başvurusu, sponsorun iş yerinden bir sertifika ve pasaportunun ilk sayfasının bir kopyası;
  • Seyahatin tamamı boyunca geçerli bir seyahat sağlık sigortası (aslı ve bir kopyası) (Sigorta kapsamındaki teminat en az 30 bin Euro olmalıdır)
  • Her iki yön için de (gidiş-dönüş) uçak veya tren biletlerinin kopyaları veya bilet rezervasyonunun onayı veya elektronik biletlerin çıktısı. 
  • Romanya'ya özel araba ile seyahat eden kişiler için de sürücülük izni.

Çocuklarla Seyahat Etmek

Çocuklarla seyahat etmeyi planlıyorsanız, çocuklar için eksiksiz bir vize belgesi dosyası ve ayrıca aşağıdakiler hazırlanmalıdır:

  • Çocuğun doğum belgesinin bir kopyası (aslı yanınızda olmalıdır);
  • Çocuğun ebeveyn / ebeveynlerinden Romanya ve Avrupa Birliği'ne girmesi için noter tasdikli vekaletname (ve bir kopyası) ve çocuk bir kişiyle birlikte seyahat ediyorsa, müdürün pasaportunun ilk sayfasının bir kopyası ( ebeveynlerin veya üçüncü bir kişinin. ) Vekaletnamenin bir nüshası konsoloslukta kalır, aslı sahibine iade edilir. İkinci ebeveyn ölmüş veya yok ise, ilgili belgelerin (ölüm belgesi, polis belgesi, ebeveyni ebeveyn haklarından mahrum bırakma kararının kopyası) sağlanması gerekir.

Çocuklar için doldurulmuş formlar, çocuk onlardan biriyle seyahat ediyor olsa bile, ebeveynler veya vasiler tarafından imzalanır.

6 yaşını doldurmuş ve ebeveynlerinin pasaportuna girmiş olan çocukların fotoğraf yapıştırılması gerekmektedir. 14 yaşından büyük çocukların kendi pasaportları olmalıdır.

Romanya Vizesi Geçerlilik Süresi

Tek bir kısa süreli vizenin geçerlilik süresi 90 güne kadardır. Konaklama süresi davette veya otel rezervasyonunda belirtilen şartlara göre belirlenir.
Uzun süreli çok girişli vizenin geçerlilik süresi 1 yıla kadardır, ülkede kalma süresi yılda 90 gündür (Bu süre doğrudan Romanya'da İçişleri Bakanlığı'na bağlı Yabancı Vatandaşlar Servisi'nde uzatılabilir.)
Transit vizenin geçerliliği 90 güne kadar, ülkede kalış süresi her giriş için 5 güne kadardır.

Vize Verme Prosedürü

  • Ön randevu yoktur. 
  • Belgeleri gönderirken şahsen başvuru isteğe bağlıdır. Türkiye’deki Romanya Büyükelçiliği konsolosluk bölümünde kişilerden evraklar Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri 10.00-13.00 saatleri arasında kabul edilmektedir. 
  • Tüzel kişilerden belgelerin alınması: Salı günleri 10.00-13.00 arası. 
  • Hazır vizelerin verilmesi: Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri saat 16.00'dan 17.00'ye kadar.
  • İstanbul’daki Romanya Başkonsolosluğunda, belgeler Pazartesi'den Cuma'ya 10.00-13.00 saatleri arasında kabul edilir ve hazır vizelerin verilmesi 10.00-11.00 arasındadır.
Romanya Vizesi Konsolosluk Harç Ücreti

Her türlü kısa süreli vize için konsolosluk ücreti 35 Euro'dur. Acil işlem ücreti (3 iş günü içinde) 70 Euro'dur.

Aşağıdaki vatandaş kategorileri konsolosluk ücreti ödemekten muaftır:

  • 6 yaşın altındaki çocuklar;
  • Makedonya, Sırbistan ve Moldova Cumhuriyeti vatandaşları;
  • Romanya vatandaşları ile evli olan Türk vatandaşları.

Konsolosluk ücreti, vize başvurusunda bulunurken doğrudan konsolosluk departmanına Euro olarak ödenir.Vizenin reddedilmesi durumunda konsolosluk ücreti iade edilmez.

 

romanya vize ücretleri

Romanya Vizesi Başvuru Şartları Nelerdir?

Romanya Vizesi Başvuru Şartları

Hangi süreyle ülkede kalmak istediğinizi belirledikten sonra yetkilendirilen acenteler üzerinden Romanya Vize Başvuru Şartları ile ilgili bilgileri alabilirsiniz. Bu ülke için vizeyi hangi şartlar altında alabileceğinizi net bir biçimde öğrenmiş olacaksınız. Randevuların alınmasının ardından ödenecek olan ücretler ile birlikte birtakım belgelerin hazırlanması gerekmektedir. Güncel içeriklerde ve geçerliliği olan pasaport, vize başvuru formu, kimlik, vesikalık, rezervasyon bilgileri, seyahat masraflarına yönelik belgeler ve sigorta poliçesi ile mesleki belgeleri sunmanız halinde en iyi sonuçlara ulaşabileceksiniz. Kısa ve uzun süreli vizeleri alırken farklı ücretleri ödeyebileceğinizi unutmamalısınız. Seyahatleriniz boyunca sponsorluk yapmasını isteyeceğiniz kişilerin gelirlerine yönelik belgeleri ibraz etmeyi göz ardı etmemelisiniz. Aile, ticari, turistik, transit ve diğer vize türlerinde seyahatler için acentemizle iletişime geçebilirsiniz.

Romanya Vizesi Açıldı mı? 

Romanya Vizesi Açıldı mı?

Covid 19 Kapsamında Romanya Vizesi ile İlgili Son Durum 

Covid 19 kuralları kapsamında vize işlemlerinin ve yurt dışı seyahatlerinin nasıl yapılacağı herkes tarafından merak edilmekte. Merak edilen ülkelerden birisi de Romanya. Romanya dış temsilciliklerinden yapılan en güncel açıklama ise şöyle: 

Romanya İstanbul Başkonsolosluğu sadece belirli başlı vize türleri için işlem yapılacağını açıkladı. Her ne kadar Romanya uçuşları açılmış olsa da vize işlemleri belirli kategoriler için yapılmaya devam ediyor. 

Romanya Vizesi Başvuru Şartları

Romanya Vize İşlemleri Hakkında Önemli Bilgiler 

  • Romanya temsilciliğinden alınan ve süresi dolan oturma izinleri 12 Temmuz 2021’den itibaren 90 gün daha uzatılmıştır. 
  • Yukarıdaki vize türlerine başvuracak kişilerin ise hafta içi her gün 09.00-13.00 saatleri arasında evrak teslimi yapması gerekmektedir. 
  • Kişiler evrak teslimlerini aşağıda sıralanan Romanya dış temsilciliklerine yapabilirler: 

    • Ankara Büyükelçiliği  
    • İstanbul Başkonsolosluğu 

    • İzmir Başkonsolosluğu

  • Kişiler bireysel başvuruda bulunmak istemezlerse Romanya dış temsilcilikleri tarafından onaylanmış acenteler aracılığıyla başvuruda bulunabilirler. 
  • Romanya uçuşlarında PCR test istenmemektedir. 

Romanya seyahatlerinizi gerçekleştireceğinizde pasaport türlerine göre farklı işlemlerin yapılacağını unutmamalısınız. Romanya Vizesi almak istediğinizde hizmet, hususi veya diplomatik pasaportlarınızın olması halinde muafiyetiniz bulunacaktır. 180 gün içerisinde 90 günlük süreyi aşmayacak biçimde seyahatlerinizi bu vize türleriyle gerçekleştirebilirsiniz. Ancak bordo pasaport sahibi olduğunuzda mutlaka vize almanız gerektiğinin altını çiziyoruz. Bir telefon kadar yakın olan uzmanlarımızla yapacağınız görüşmeler neticesinde hangi evrakları hazırlamanız gerektiğinin yanıtını güncel bir şekilde alabilirsiniz. Türk vatandaşlarının bu ülkeye giriş çıkış yapabilmeleri için gerekli olan vize evrakları nelerdir, vize ücretleri ne kadar ödeniyor ve Romanya vize başvurusu ne kadar sürede onaylanır? Gibi sorulara yanıt bulabileceksiniz.

ÜST
Telefon Yol Tarifi WhatsApp