Romanya Aile Birleşimi Vizesi
Romanya, Türk vatandaşlarında göç için tercih ettiği ülkelerden biridir. Genellikle çalışma maksadı ile gidilen ülke, Türkiye şartlarına göre daha pahalıdır. Ancak gıda sektörüne baktığımızda Romanya’nın daha ucuz olduğunu görebilmekteyiz. Bunun yanı sıra eğitim amaçlıda Romanya’ya giden pek çok Türk vatandaşı bulunmaktadır. Romanya’ya göç edip, Türkiye’deki yakınlarını yanına almak isteyenler mutlaka Romanya aile birleşim vizesi almak zorunluluğundadır. Bu sayede aile bireylerinin bir araya gelmesi mümkündür. Her vize olduğu gibi Romanya’ya ait aile vizesinde de belirli bir zaman aralığı bulunmaktadır. Gerek eş durumundan gerekse anne, baba ve kardeş olarak aile üyelerini Türkiye’den Romanya’ya getirebilmek mümkündür, bunun için tek bir aile vizesi yeterli olacaktır.
Romanya aile birleşim vizesi sayesinde Romanya’ya adım attığınız anda, uzun süreli olarak kalma hakkı elde edersiniz. Ancak her ülkede olduğu gibi belirli vize şartlarını sağlamak gerekir. Vize başvurusunu sağlayabilmek için Ankara Romanya Büyükelçiliğinin yanı sıra İstanbul ve İzmir Romanya başkonsolosluğuna müracaat edilmesi gerekir. Başvuru yapıldıktan sonra istenen belgelerin bir an önce eksiksiz bir biçimde tamamlanması çok önemlidir. Eksik evrak, vize almanızı engelleyebileceğinden çok dikkatlice dosyalanması gerekir. Romanya aile birleşim vizesi için birçok veri istenmektedir. Bunlardan biride üç aylık maaş bordrosu belgesidir. Bu sayede kişinin ekonomik durumla birlikte, vergi durumlarını da görebilmektedir.
Aile birleşimine dair vizeyi başvuru tarihi baz alarak kişinin durumuna göre en az on beş gün en fazla bir ay içerisinde çıkmaktadır. Ancak her ihtimali göz önünde bulundurarak tedbirleri elden bırakmadan istenilen koşulları eksiksiz olarak yerine getirmek gerekir. D tipi vize ve ek masraflar dahil toplamından 180 Euro ile ailenizin aynı ülkede bir araya toplayabilirsiniz.
Romanya Aile Birleşimi Vizesi Nedir?
Romanya'da eş, annesi, baba ya da çocuk olan kişi, Romanya'da bulunan aile üyesiyle beraber yaşayacak ise Romanya aile birleşimi vizesi alması gerekmekte. Romanya aile birleşimi vizesi alacak olan kişi, Romanya aile birleşiminin ne olduğu merak edilmekte. Bu yazı da Romanya aile birleşimi vizesi alacak olan kişi için “Romanya aile birleşimi nedir?” sorusu cevapları verilmiştir. Romanya aile birleşimi vizesi, Romanya'da bulunan aile üyeleri ile beraber Romanya'da yaşamak isteyen kişilerin alması gereken yasal izini tür Romanya aile birleşimi vizesidir. Romanya aile birleşimi vizesi uzun süreli bir Romanya vize türüdür. Bu vize olmadan Romanya aile birleşimleri yapılmamaktadır. Romanya aile birleşimi vizesi vermeleri yetkisi Romanya'nın Türkiye de bulunan temsilciliklerine aittir. Başvuru da Romanya'nın Türkiye de bulunan temsilciliklerine yapılabilmektedir. Romanya aile birleşimi vizesini alabilmek için Romanya'da bulunan aile üye sizi yanında yaşamaya kabul etmesi gerekmektedir.
Romanya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır?
Romanya aile birleşimi veya evlilik vizesi başvuru adımları aşağıda listelenmiştir. Romanya aile birleşimi vize başvuru formunu doldurmak: Vize başvuru formunu tükenmez kalemle eksiksiz, doğru bilgilerle doldurulmalıdır. Romanya aile birleşimi vize başvurusu için gerekli evrakları hazırlamak: Başvuru formunu yanında diğer istenen belgeler hazırlanmalıdır. Vize başvuru merkezinden randevu almak: Romanya aile birleşimi vize başvurusu evraklarını teslim etmek için vize başvuru merkezinden ya da en yakın Romanya Konsolosluğuna randevu alması gerekmektedir. Vize başvuru merkezi tarafından biyometri bilginin alınması: Randevu tarihinde vize başvurusu da bulunan kişinin biyometrik bilgisinin alınması gerekmektedir. Vize ücretini ödemek: Romanya aile birleşimi vizesi ücreti ödenmesi ve makbuz yetkililerine teslim edilmelidir. Vize başvuru takibi yapmak. Pasaportu teslim almak.
Romanya Aile Birleşimi Vizesi Nereden Alınır?
Aile üyesi ve beraber Romanya'da yaşamak isteyen kişiler, Romanya aile birleşimi vizesi almalıdır. Romanya aile birleşimi vizesi başvuru da bulunacak olan Türk vatandaşları Romanya aile birleşimi vizesinin nerede alınacağı merak etmektedir. Bu yazı da Romanya aile birleşimi vizesi alacak olan kişiler için “Romanya aile birleşimi vizesi nereden alınır?” soru cevap verilmiştir. Romanya aile birleşimi vizesi başvurusu Romanya'nın Türkiye de ki diplomatik temsilciliklerine yapılabilir. Romanya aile birleşimi vizesi başvuru yapabileceği temsilcilik, Romanya Ankara Büyükelçiliği ve Romanya İstanbul Başkonsolosluğa yapılabilmektedir. Romanya aile birleşimi vizesi başvurusu inceleme ve değerlendirmek yetkileri de Romanya'nın Türkiye temsilciliğine aittir. Romanya aile birleşimi vizesi başvuru Romanya'nın Türkiye temsilciliğine yapılmakta ve başvurular da Romanya temsilciliği incelemektedir. Bu sebeple Romanya aile birleşimi vizesi nereden alınır? soru verilebilecek en iyi cevap Romanya temsilciliği cevabıdır. Başvuru onaylanırsa başvuru sahibinin pasaportuna basılmaktadır.
Romanya Aile Birleşimi Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Romanya aile birleşimi vizesi başvuruları bütün evrak vize başvuru merkezine teslim edildikten sonra 60 gün içerisinde karara bağlanmaktadır. Belge eksikliği ya da farklı belgeler talebi gibi durumun yanında vize merkezinin tatil günü ve yoğunluğu gibi durum da Romanya aile birleşimi vizesi işlemi belirtilen sürelerde daha uzun ya da kısa sürebilmektedir. Romanya aile birleşimi vizesi başvurusu sonuçlanması birçok durum etkiler etmektedir. Bu nedenle başvurunun sonuçlaması için belirli bir süreleri bulunmamaktadır. Ayrıca Romanya aile birleşimi vizesi başvurusu inceleyen Romanya temsilciliği de bir süre kısıtlamaları tabi değildir. Romanya aile birleşimi vizesi başvuru ortalama olarak bir ay içerisinde sonuçlanmaktadır. Romanya vize işlemi sırasında Romanya temsilciliği seyahat içeriğine göre ek belge talebinde bulunabilir. Romanya vize işlemi sonucunda Romanya vizesi ücreti iadesi olmadığında başvuru sahibinin bu süreçte titiz davranması ya da uzman kişiden yardım alması tavsiye edilir.
Romanya Aile Birleşimi İçin Hazırlanması Gereken Evraklar
Romanya’da yaşayan ailesi ile aile birleşimi yapacak kişilerin aile birleşimi vizesi alması gerekmektedir. Romanya Konsolosluğu aile birleşimi için hem başvuru sahibinden hem de Romanya’da bulunan aile üyesinden farklı belgeler istenmektedir. Aşağıda bu belgelerin listesi verilmiştir.
Romanya Türkiye’de Yaşayan Başvuru Sahibinin Hazırlaması Gereken Belgeler
- Pasaport: 10 yıl içerisinde çıkarılmış olmalıdır.
- Pasaportun bütün işlenmiş sayfalarının fotokopisi
- 2 adet biyometrik fotoğraf
- Romanya aile birleşimi vizesi formu; formun Felemenkçe doldurulmuş olması ve imzalanmış olması gerekmektedir.
- Nüfus Müdürlüğü’nden alınmış Formül-A belgesi; Bu belge bir kişinin doğumunu uluslararası çerçevede kanıtlamasını sağlar.
- Sabıka kaydı; son bir ay içerisinde çıkarılmış olmalıdır.
- Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği; Nüfus Müdürlüğü’nden alınmalıdır.
- Adli sicil belgesi; Adli sicil belgesinin son bir ay içerisinde alınmış olması gerekmektedir.
- Emniyet Müdürlüğü’nden alınmış protokol belgesi; Bu belge başvuru sahibinin son 10 yıldaki ülkeye giriş çıkışını göstermelidir.
- Evlilik Cüzdanı
- Varsa eski pasaportlar
- Ulaşım bilgileri
- Son 3 ayın banka hesap dökümü
- Var ise tapu, araç ruhsatı ve ek gelirleri gösteren belgeler
Romanya’dan Hazırlanması Gereken Belgeler
- Romanya vatandaşının pasaport fotokopisi
- Romanya vatandaşının vatandaşlık belgesi
- Romanya’da oturulacak olan ev kendisinin ise tapu fotokopisi, kira ise kira sözleşmesi
- Romanya’da bulunan kişi çalışıyor ise son 3 aylık maaş bordrosu
- Romanya’da bulunan kişinin doğum belgesi
- Romanya’da bulunan kişinin yaşadığı evin elektrik faturası
- Romanya’da yaşayan kişinin ikamet belgesi