Romanya Vizesi Dilekçe Örnekleri
Romanya Vizesi İşlemleri
Romanya vize başvurusu, online bir E-vize sistemi üzerinde yapılır. Başvuru dosyası sisteme girilip, Romanya vize başvuru form doldurulduktan sonra, E-vize sistemini, başvuru sahiplerine bir konsolosluk randevusu tanımlanır. Sistem üzerinden alınan randevu tarihlerinde konsolosluğa gidilerek, sunması gereken belge sunulur ile başvuru sahipleri bir mülakata girer. Konsolosluk, başvuru sahiplerinin geçirdiği prosedürü olumlu değerlendirirse, Romanya vizesi başvurusu onaylanır. Romanya’ya gitme için, her türlü koşul vize sahipleri olması gereken pasaport tipleri Bordo pasaporttur. Diplomat pasaport, hizmet pasaportu ile hususi pasaport sahibi, 90 günü aşmayan kısa süreli Romanya ziyareti için vize almak zorunda değildir.
A tip vize: Farklı ülkelere seyahat edecek kişinin Romanya havaalanı üzerinde gideceği ülkenin uçağına binmesi kadar sürecek kalışta verilir.
B Tip vize: Romanya’yı transit geçmeleri planlayan kişinin ülkeye en fazla beş gün için giriş yapması sağlayan vizedir.
C Tip vize: Romanya’da altı ay içinde 90 günü aşmayacak periyod dahilinde kesintisiz olarak konaklamak hakkı verir. Dolayısıyla tek giriştir.
D tip vize: Başvuru sahiplerine oturma izni sağlayan bir vize türüdür.
Romanya Vize Dilekçesi Nasıl Yazılır?
Romanya vizesi başvuru form İngilizce e Türkçe olarak doldurulmaktadır. Romanya vizesi başvuru form doldurma işlemi sırasında tükenmez kalem kullanması, büyük harfle doldurmak ile başvuru evrakında bulunan bilginizi destekleyecek şekilde olmasına özen gösterilmelidir. Romanya Konsolosluğu belirlediği ölçüler de olan 35x45mm ölçüsüne biyometrik fotoğrafı form fotoğraf kutucuğa yapıştırarak, vize başvurusu formunun en alt köşesine 2 bölüme imza atılarak başvuru formu doldurma işlemleri tamamlayabilirsiniz. Atacak olduğunuz imzanın pasaportta bulunan imzanız ile aynı olmaz ise Romanya Konsolosluğa göz önünde bulunduracaktır. Romanya vize işlemleri sırasında birbirleriyle aynı olan imzalar kullanmaya özen göstermelisin. Romanya İstanbul Başkonsolosluğu ile Romanya Ankara Büyükelçiliğine yapılan başvurularda form değişebilmektedir. Romanya vize başvuru formu, Romanya Konsolosluğunun internet üzerindeki adresinden, Romanya Konsolosluğun kendisine yahut danışmanlığa yapmak da olan vize merkezlerinden formunu temin edebilirsiniz. Romanya vize başvuru formunu indirmesi için Romanya vizesi işlemleri için çalışma yürüten kurumların web üzerindeki iletişim araçlarında bu web sitesinin Romanya Konsolosluğuna vize başvuru formu linkinden indirebilirsiniz.
Romanya Vize Dilekçesi Yazılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Romanya vizesi talep dilekçesi yazılırken dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıdaki gibidir. Romanya vize dilekçesi ya da vize başvuru formunu yapacağınız en küçük bir hata ya da tutarsızlık başvuru değerlendirmeleri sürecinizi etkileyebilir. Ülkeye yapılacak seyahat amaçları tartışmasız olarak ifade edilmelidir. Seyahat tarihleri açıkça yazılmalıdır. Romanya vizesi başvurusunu yapacak kişiler Romanya vizesi talep dilekçelerine ülkeye giriş yapacağı tarihler, ülkeden ayrılacağı tarihler ile aynı süreç içerisinde başka bir ülkeye geçiş yapacağı bir seyahat varsa bu seyahat tarihlerini açıkça yazmalıdır. Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağı açıkça ifade edilmelidir. Romanya vizesini dilekçe yazarken kişinin seyahatleri süresine oluşacak masrafın nasıl karşılanacağını net şekilde ifade etmelidir. Romanya Konsolosluğuna vize başvuru sunulan belge ile Romanya vizesi talep dilekçesi yer verilen ifadenin birbirini destekleyici olmalarına dikkat edilmelidir. Romanya Konsolosluğuna vize başvuru formu ile başvuru evrakı arasında beyan ettiğiniz bilgileri dikkate alacak, uyumsuz ile gerçeğe uygunluğu olmayan bilgilerinizle karşılaşması durumunda ise vize başvuru işleminiz reddedebilecektir.
Romanya Vize Dilekçe Örneği
Romanya konsolosluklarında yapılan işlemlerin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşlığına mensup kişiler arasında ve Romanya vatandaşları arasında birçok getirisi bulunmaktadır. Bu konsolosluklarda, evlilik, nikah, evlatlık edinme, vatandaşlık durumu, vergi, miras, pasaport, pasaport yenileme, pasaport süresini uzatma, vize, vize başvuru işlemleri, dilekçe ve davetiye işlemleri uygulanmaktadır. Romanya konsoloslukları, hafta içi 08:30 ila 18:00 arasında hizmet vermektedirler. Vize başvurusunda bulunmak isteyen kişiler, vize başvurularını elektronik bir şekilde yapacaktırlar. Romanya konsolosluğunun resmi web sitesinde, vize başvuru formunu, kişisel bilgilerinden başlayarak doldurmaya başlarlar. Kişisel bilgilerinin ardından seyahat bilgileri, adres ve evrakları da hallettikten sonra başvuru süreçlerini başlatmış olacaktırlar. Bazı durumlarda, konsolosluğa dilekçe göndermek durumunda da kalabilirsiniz. Bu vize dilekçe örneğini verecek olursak:
Şirketimiz çalışanlarından …….. /…./ 2014-…./…./ 2014 tarihleri arasında ülkenize turistlik ve seyahat amacında ziyarette bulunacağım. Seyahatimin tüm masraflarını kendi tarafımdan karşılanacaktır. Vize sürecimin tamamlanmadan ülkenizden ayrılacağımı taahhüt etmekteyim. Gerekli vizenin verilmesini, tarafım ve şirketim tarafımdan arz etmekteyim.
KAŞE + İMZA
Bu tarz dilekçeler gönderip, konsolosluklardan vize alabilirsiniz. Vize başvuru sürecinizin ardından, konsoloslukların iş günü arasında 4 ila 6 gün içerisinde vize başvuru sonucunuzu görebilirsiniz.
Romanya Vize Ücreti ile ilgili bilgi almak için bizi arayın.