Pakistan Vizesi
Pakistan vizesi başvuru için gerekli evraklar;
- 3.5 * 4.5 cm iki adet beyaz fonlu fotoğraf
- En az 6 ay geçerliliği devam eden pasaport
- Eğer varsa önceki vize işlemlerine ait fotokopi
- Yabancı vatandaşlar için Türkiye oturma izni fotokopisi
Pakistan ticari vize için gerekenler;
- Pakistan’a ait firmadan alınmış bir davetiye
- Çalışanın çalışma tarihi ve seyahat tarihleri ile alakalı bilgiler
- Banka hesap ile ilgili beyanname bu belge 6 ayı kapsamaktadır.
Pakistan gazeteci vize için gerekli belgeler;
- Güncel olacak şekilde, biyometrik 2 fotoğraf
- İşveren davet mektubu
- Pakistan’a hangi görev ile gidiliyorsa konuyla alakalı belge
- Pakistan içerisinde gezilecek yerlerin ayrıntılı tarihleri
- Öğrenci vizesi gerekli belgeleri
- Pakistan akademik kabul belgesi ( mail yolu ile gönderilebilir.)
Pakistan Vizesi Hakkında
Pakistan Güney Asya ülkelerinden birisidir. Bu ülkeyi ziyaret etmek isteyen vatandaşların Pakistan vizesi alması gerekir. Yeşil, gri ve siyah pasaport sahipleri vize almaktan muaftırlar. Bu pasaportların sahipleri 90 günü geçmeyen seyahatlerini sorunsuz olarak yapabilirler. Pakistan’a gidecek olanların alabilecekleri vizeler 4 çeşittir. Ticari vize, çalışma vizesi, aile birleşimi ve aile ziyareti vizesi, gazeteci vizesi gibi vizeler alınabilecek vizelerden bazılarıdır.
Pakistan vizesi almak isteyenlerin ilk yapması gereken vize için başvuru işlemleridir. Vize başvuruları Ankara’da bulunan Pakistan Büyükelçiliği ya da İstanbul’daki Pakistan Başkonsolosluğu üzerinden yapabilirler.
Pakistan Vize başvurusu yapanlar başvurularını gerçekleştirdikten bir süre sonra beklemek zorundadırlar. Bu bekleme süresi vize başvurusu yapılan ülkeye göre değişiklik gösterebilir. Pakistan vize başvuruları için bekleme süresi 7 iş günüdür. Bu süre zarfından sonra vize başvuruları için olumlu ya da olumsuz sonuçlar alınabilir. Vize başvuruları esnasında her türlü konu göz önünde bulundurulmalıdır. Bazı durumlarda evrak eksiklikleri olabilir. Bu gibi sorunların yaşanması göz önünde bulundurularak, başvuru süresine buna göre karar verilmelidir.
Pakistan Vize
Pakistan Cumhuriyeti’ne seyahat edecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Umumi bordo, pasaporta sahipse vize başvurusu yapmak zorundadır. Hususi yeşil, Hizmet gri ve Diplomatik siyah pasaport sahibi Türkiye vatandaşının 1 yıl içinde 3 ayı geçmeyen seyahat planında ayrıca vize almanıza gerek yoktur. Fakat muafiyet, Pakistan seyahat sonrası pasaportun geçerlilik süreleri en az 6 ay olan Yeşil, Gri veya Siyah pasaport sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı için geçerlidir. Pakistan vize türleri Pakistan Cumhuriyeti vize türü seyahat sebeplerine göre kategorilendirilmiştir. Pakistan Konsolosluğu vize işlemi için danışmanlık hizmeti bulunmamaktadır. Buna ek olarak Pakistan Cumhuriyeti, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına kapıda vize uygulama hizmeti vermemektedir.
Pakistan Cumhuriyetine seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı direkt yüz yüze Ankara’da bulunan Pakistan Büyükelçiliği’ne veya İstanbul’da bulunan Pakistan Başkonsolosluğu’na istenilen evraklar ile birlikte vize işlemini gerçekleştirmek üzere başvurabilmektedir. Zorunlu olmamakla beraber bu ülkeye yapılacak ziyaret de Hepatit-A ve Tifo aşısını yatırmanız Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından önerilmektedir. Tarım alanına yapılacak ziyaret de ise Japon Ensefalit Aşısı önerilmektedir.
Pakistan Vize İşlemleri Süresi
- Tek girişli ziyaret vizesi için: Bu vizede konaklama süresi en fazla 90 gündür. İşlem süresi 2 ile iş günü içerisinde gerçekleşmektedir.
- Çok girişli ziyaret vizesi için: Bir yıl boyunca birden çok ziyaret hakkı, seyahat süresi bir yıldır. Ziyaret ettiği takdirde 6 ay konaklama ve kalma hakkı tanınır.
- Tek girişli ticari vize işlemleri: Tek girişli vize için 3 ay maksimum 90 gün hak tanınır. İşlemin süresi ise 2 ile 3 iş günüdür.
- Çoklu iş vizesi için: Seyahat süresi 3 yıl ve kayıt işlemleri birden fazla ise 6 ay konaklama hakkı verilir. İşlem süresi 2 ile 3 gün arasındadır.
- Pakistan çalışma vizesi yapılan işe ve süreye göre verilmektedir.
- Pakistan transit vize işlemlerinin süresi ortalama 2 ile 3 gün arasındadır.
Pakistan Vizesi Nasıl Alınır?
Pakistan’a belirli bir amaçla seyahat edecek olan kişilerin Pakistan vizesi alması gerekmektedir. Pakistan vizesi alacak olan kişiler vize başvurularını seyahat amacına uygun olarak yapmalıdır. Pakistan vizesi alacak olan kişiler vize başvurusunun nasıl yapılacağını ve hangi aşamalardan geçilmesi gerektiğini merak etmektedir. Bu yazıda Pakistan vizesi alacak olan kişiler için “Pakistan vizesi nasıl alınır” sorusunun cevabı verilmiştir.
Pakistan vize başvurusu için Pakistan vize başvuru formu seyahat amacına uygun olarak doldurulmalıdır. Başvuru için randevu alınmasına gerek bulunmamaktadır. Gerekli olan vize evraklarının eksisiz olarak hazırlanması ve direkt olarak Pakistan temsilciliğine başvurulması yeterlidir. Pakistan vize başvuruları Pakistan Ankara Büyükelçiliği ve Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu’na yapılmalıdır.
Pakistan vize başvurusu yapacak olan kişiler, Pakistan’da bulunduğu süre boyunca seyahat masraflarını karşılayacak ekonomik duruma sahip olmalıdır. Pakistan vize başvurusu yapacak olan kişilerin aşı yaptırma zorunluluğu bulunmamaktadır. Ancak Tifo, Hepatit-A ve Hepatit-B aşısı yaptırılması önerilmektedir.
Pakistan vize başvurusu yapacak olan kişiler, Pakistan’da geçerli olacak Seyahat Sağlık Sigortası yaptırmalıdır. Ayrıca Pakistan’da herhangi bir suç işlemeyeceğini kanıtlamalıdır.
Pakistan Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Pakistan’a seyahat etmek isteyen kişiler öncelikle Pakistan seyahat amacına uygun vize almalıdır. Pakistan vizesi alacak olan kişiler vize başvurularının ne kadar sürede sonuçlanacağını merak etmektedir. Bu yazıda ‘’Pakistan vizesi kaç günde çıkar’’ sorusuna yanıt verilmiştir.
Pakistan vizesi, vize başvurusunun türüne göre farklı farklı sonuçlandırılmaktadır. Pakistan vizesi başvurusunun sonuçlanma süresi büyük oranda başvuru sahibine bağlı iken bazı durumlarda Pakistanlı yetkililere de bağlı olabilmektedir. Aşağıda Pakistan vize başvurusunun sonuçlanmasını etkileyen bazı durumlar verilmiştir.
- Pakistan vize başvuru sahibinin eksik ve hatalı belge beyanı,
- Pakistan vize başvuru sahibinin eksik ve hatalı bilgi beyanı
- Danimarka Konsolosluğu’nun yoğunluğu
- Pakistan vize başvuru sahibinden ek belge talep edilmesi
- Konsolosluğun Pakistan vize başvuru sahibini yüz yüze görüşmeye çağırması
- Başvurunun resmi tatillere denk gelmesi Pakistan vize başvurusunun sonuçlanma süresini uzatmaktadır.
Başvurular her ne kadar farklı farlı olarak değerlendirilse de kısa süreli Pakistan vize başvuruları ortalama olarak 1 ile 2 hafta arasında sonuçlanmaktadır. Uzun süreli Pakistan vize başvurusu ise ortalama olarak 2 hafta ile 1 ay arasında sonuçlanabilir. Ayrıca bu süre 2 aya kadar çıkabilir.
Pakistan Vizesi Randevusu Nasıl Alınır?
Pakistan konsolosluğu telefon numarası: 0312 427 14 10 bu numara üzerinden randevu alınabilir. Vize başvuru evraklarını anlaşmalı kargo şirketleri üzerinden konsolosluğa postalayabilir.
Pakistan Vizesi Başvuru
Pakistan’a seyahat etmek isteyen kişilerin seyahatlerini yerine getirebilmek için Pakistan vizesi alması gerekmektedir. Pakistan vizesi başvurusunda bulunacak olan kişiler, Pakistan vize başvuru işleminin nasıl yapılacağını merak etmektedir. Bu yazıda Pakistan vize başvuru işlemleri hakkında bilgi verilmiştir. Pakistan vize başvurusu işlemleri aşağıdaki gibi yapılabilmektedir.
- Pakistan vize başvurusu yapacak olan kişiler öncelikle seyahat amacına uygun Pakistan vize türünü belirlemelidir.
- Pakistan vize başvuruları Pakistan’ın Türkiye’de bulunan temsilciliklerine yapılabilir. Başvurular Pakistan Ankara Büyükelçiliği ve Pakistan İstanbul Başkonsolosluğu’na yapılabilmektedir.
- Pakistan vize başvurusu yapacak olan kişiler vize türünü belirledikten sonra vize türü için gerekli olan evrakları hazırlamalıdır.
- Pakistan vize başvurusu için gerekli evrakları belirleyen kişiler seyahat amacına uygun evrakları hazırladıktan sonra vize başvurusu yapacağı Pakistan temsilciliğine başvuruda bulunabilir.
- Başvurular için Pakistan temsilciliğinden randevu alınması zorunluluğu yoktur. Başvurular direkt randevusuz olarak yapılabilir.
Pakistan vize başvuru işlemleri yukarıdaki gibi yapılabilir. Başvuruda bulunacak kişilerin seyahat masraflarını karşılayabilecek ekonomik durumunun olması gerekmektedir. Ekonomik yeterlilik konsolosluğa evraklar ile kanıtlanmalıdır. Detaylı bilgi için Pakistan temsilciliğine iletişime geçebilirsiniz.
Pakistan Vizesi İçin Gerekli Evraklar
Pakistan’a seyahat edecek olan kişilerin vize başvurusunda bulunması gerekmektedir. Pakistan vizesi başvuru tarihinde başvuru sahibinden bazı evraklar talep edilmektedir. Başvuru sahipleri Pakistan vizesi için gerekli evraklar nelerdir merak etmektedir. Başvuru yapacak olan kişilerin durumuna, yaşına, mesleğine, başvuru yapılacak olan vize türüne göre farklı evraklar istenmektedir.
Her Pakistan vize başvurusunda farklı evraklar istenmesine rağmen her başvuruda istenen bazı evraklar bulunmaktadır. Aşağıda her Pakistan vizesi için gerekli evraklar verilmiştir.
- Pasaport: Pakistan’a seyahat edecek olan kişilerin pasaportunun 10 yıl içerisinde çıkarılmış olması gerekmektedir. Ayrıca Pakistan vize basımı için en az 2 sayfasının boş olması gerekmektedir.
- Pasaportta kişisel bilgilerin yer aldığı sayfaların fotokopisi
- Pakistan vize başvuru formu: Pakistan seyahat amacına uygun doldurulmalıdır. Başvuru sahibi tarafından imzalanmalıdır.
- Pakistan vize talep dilekçesi: Başvuru sahibi tarafından Danimarka Konsolosluğu’na hitaben seyahat amacını açıklayan bir vize talep dilekçesi yazılmalıdır.
- Başvuru sahibinin banka hesap dökümü
- Seyahat Sağlık Sigortası
- Banka hesap dökümü
- Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
- Nüfus cüzdanı ön ve arka yüz fotokopisi
- Adli sicil kaydı
- Pakistan ulaşım rezervasyonları
- Pakistan konaklama rezervasyonları
Pakistan Vizesi Ücreti
Vize ücretleri kalınacak güne göre belirlenmektedir.
Pakistan’a seyahat etmek isteyen kişilerin seyahatlerini yerine getirebilmek için Pakistan vize başvurusu yapması gerekmektedir. Pakistan vizesi alacak olan kişiler, vize başvurusunun kabul edilmesi için Pakistan vizesi ücreti ödenmelidir. Pakistan vizesi ücreti ödeyecek olan kişilerin vize başvurusunun olumlu sonuçlanacağı anlamına gelmemektedir.
Pakistan vize ücreti her yıl yeniden düzenlenmektedir. Pakistan vize ücretlerini belirleme yetkisi Pakistan Hükümetine aittir. Pakistan Hükümeti, Pakistan vize ücretlerini her yıl yeniden düzenlemektedir. Bu nedenle vize ücreti farklılık gösterebilir. Detaylı bilgi için Pakistan temsilciliği ile iletişime geçerek vize ücret hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Pakistan vize ücreti vize türü ve Pakistan’a giriş sayısına göre farklılık göstermektedir.
Vize Türü |
Giriş Sayısı |
Vize Ücreti |
Pakistan Turistik Vizesi |
Tek Giriş |
170 USD |
Pakistan Ticari Vizesi |
Tek Giriş |
205 USD |
Kısa Süreli Çalışma Vizesi |
Tek Giriş |
205 USD |
Pakistan Ziyaret Vizesi |
Tek Giriş |
170 USD |
Pakistan Eğitim Vizesi |
Tek Giriş |
170 USD |
Pakistan Ticari Vize |
Çok Girişli |
520 USD |
Pakistan Çalışma Vizesi |
Çok Girişli |
520 USD |