Pakistan Çalışma İzni
Pakistan çalışma vizesi için Pakistan Ankara Büyükelçiliği ya da İstanbul Pakistan Konsolosluğu’na başvuruda bulunulması gerekmektedir. Gerekli evrakların hazırlanabilmesi için kişiler Pakistan Büyükelçiliği tarafından yetki verilmiş başvuru merkezleri aracılığıyla veya yetkili seyahat acenteleri ile görüşebilirler.
Pakistan Çalışma İzni Hakkında
Pakistan uyruklu olan yabancılar, çalışma izni başvurusu yapmak isteyebilirler. Bunun için Pakistan çalışma izni alması gerekir. Çalışma izni alacak olanların hazırlaması gereken evraklar vardır. Bu evraklar doğru ve eksiksiz olarak hazırlanmalıdır. Aksi takdirde vize reddi olmasına neden olabilir. Pakistan Vize reddi yaşanması kişilerin işlerinin aksamasına neden olabilir. Yapılacak olan seyahatlerin zamanında yapılabilmesi için, evrak konusu dikkate alınmalıdır.
Çalışma izni için başvurular T.C Aile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yapılmalıdır. Başvuruların onaylanabilmesi için güncel bilgiler olması çok önemlidir. Vize işlemleriyle alakalı sorun yaşanmaması için vize danışmanlık hizmeti veren yerlerden yardım alınabilir.
Pakistan uyruklu yabancılar, firmaya bağlı olarak ya da ev hizmetlisi olarak başvuru gerçekleştirilebilir. Çalışma izninin alınabilmesini sağlayan iki önemli evrak vardır. Bunlar;
- Uluslararası koruma kimliği
- İkamet tezkeresi belgeleridir.
Çalışma izni alacak olan kişilerin evrakların çok detaylı bir şekilde incelenir. Eğer ki bir pürüz görülürse, çalışma izni alınamayabilir. Çalışma izni olmadan Pakistan’da çalışan vatandaşlar bu durumdan dolayı ceza alabilirler. Bu nedenle mutlaka çalışma izninin alınması gerekir.
Pakistan Çalışma İzni Alma
Pakistan çalışma izni için gerekli evraklar koşula göre değişkenlik göstermektedir.
Pakistan çalışma izni başvurusunda Pakistan’daki firmadan davetiye yazısı alınması gerekmektedir. Pakistan’dan gelecek bu davetiye yazıları aynı zamanda Pakistan Ticaret Odası onayı olması gerekmektedir. Davetiye yazısı olmaması durumunda Pakistan çalışma vizesi alınmamaktadır.
Pakistan çalışma izni başvurusunda davetiye iş seyahat içeriğine, uçak ve otel rezervasyon tarihi, konaklama bilgisi, davetiye gönderen şirket yetkilisi kimlik bilgisiyle beraber beyan edilmesi gerekmektedir.
Pakistan çalışma izni başvuru formu birden fazla sayfa olup form tarafınızdan detaylı bilgiler alınabilmesi için hazırlanmıştır. Pakistan Vize Başvuru formu sizden ayrıntılı bilgi alınabilme için başvurduğunuz çalışma vizesi özelliği, seyahat plan, kişisel bilgi, iletişim ve mesleki bilgi, pasaport bilgisinin belirtilmesi gerekmektedir. Pakistan çalışma izni başvuru formu resmi bir evrak niteliğinde olup üzerinde belirtilen bilgi doğru olması zorunludur. Dolayısıyla istenen bilginin hepsini yazmanız ve bunların tam, doğru olması önemlidir.
Pakistan çalışma izni başvuru form Pakistan çalışma vize için istenmekte olan evrakın arasında bulunup vize başvuru için aşama oluşturmaktadır.
Pakistan Çalışma İzni Alma Şartları Nedir?
- Başvuru Formu: Pakistan vizesi için gereken başvuru formunun doğru şekilde doldurulmaması ve teslim edilmesi gerekir.
- Pasaport: Başvuru sahibinin minimum 10 yıl geçerliliğe sahip, dönüş tarihinden itibaren 6 ay geçerliliğe sahip ve karşılıklı 2 sayfası boş pasaporta sahip olması gerekir.
- Fotoğraf: Son 6 ay içerisinde beyaz fonda çekilmiş, 3,5 x 4,5 mm ebatlarında 2 adet fotoğraf ibraz edilmelidir.
- Seyahat Bilgileri: Başvuru sahibinin uçak bileti rezervasyonlarının ibraz edilmesi gerekir.
- Kimlik Fotokopisi
- Şirket Evrakları: Güncel tarihli aşağıdaki evraklar ibraz edilmelidir.
Sicil Gazetesi Fotokopisi
İmza Sirküleri Fotokopisi
Faaliyet Belgesi Fotokopisi
Vergi Levhası Fotokopisi
Şirket Banka Hesap Özeti (Minimum 5000 TL bakiyeli, ıslak imzalı ve kaşeli olarak banka imza sirküleriyle birlikte ibraz edilmelidir.)
- Çalışanlar Evrakları: Son 3 aylık maaş bordroları ve SGK işe giriş bildirgesi.
- Davetiye: Pakistan firmasının, antetli kağıdına yazması gereken evraktır ve aşağıdaki şekilde düzenlemiş ve Pakistan Ticaret Odası tarafından onaylanmış olmalıdır.
Davet sebebini içermelidir.
Davet edilen kişinin bilgilerini içermelidir.
Davet tarihini içermelidir.
Davet eden kişinin adı, soyadı ve imzasını içermelidir.
- Dilekçe: Pakistan dış temsilciliğine hitaben İngilizce yazılarak imzalı şekilde teslim edilmelidir.