×

Archives

Categories

FORGOT YOUR DETAILS?

Pakistan Vizesi İşlemleri

Pakistan'a Vize Nasıl Alınır?

Pakistan İslam Cumhuriyeti’ne seyahat etmeyi düşünen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının umumi yani bordo pasaporta sahip ise vize başvurusu yapma zorunluluğu bulunmaktadır. Hizmet (Gri), Diplomatik (Siyah) ve Hususi (Yeşil) pasaport sahibi olan Türk vatandaşları ise bir yıl içinde 90 günü geçmemiş seyahat planlamalarına dair ayrı bir şekilde vize almalarına gerek bulunmamaktadır. Ancak bu muafiyetlik durumu Pakistan seyahatinin ardından pasaportlardaki geçerlilik süreleri en az altı ay olan siyah, gri ve yeşil pasaport sahipleri T.C. vatandaşları açısından geçerli bir durumdur. Pakistan vize türleri nedenlerine göre farklı kategorilerde değerlendirilmektedir. Pakistan Konsolosluğu vize işlemleri bakımından herhangi bir danışmanlık hizmeti vermemektedir. Ek olacak şekilde Pakistan İslam Cumhuriyeti, T.C. vatandaşlarına özel kapıda vize uygulaması hizmeti sağlamaktadır.

Pakistan Vize İşlemleri Hakkında Bilgi

Pakistan seyahati yapacak olanlar için Pakistan vize işlemleri zorunlu bir uygulamadır. Bu uygulama esnasında yapılacak olan seyahatin amacına uygun olarak vize alınması gerekir. Farklı vizelerle işlem yapmaya çalışan kişiler bu durumdan dolayı ceza alabilirler. Dolayısıyla doğru olan vize türünün alınması son derece önemli bir konudur. Aksi takdirde ortaya çıkacak sorunlarla ilgilenmek gerekebilir.

Diplomatik, hizmet ya da hususi pasaportu olanlar 90 günden az olan seyahatleri için, vize almak zorunda değillerdir. Fakat bu günlerin üzerindeki seyahatler için mutlaka vize alınması gerekir.

 

Vize işlemlerini yapacak olanların ilk olarak hangi tür vizeye ihtiyaç duyduklarını belirlemesi gerekir. Sonrasında amacına uygun olan vizenin başvurusu yapılabilir. Böylelikle vize almak için hak sahibi olunabilir. Vizenin olumlu yanıtlanabilmesi için vizenin türü kadar, belgelerin eksiksiz olması da çok önemlidir. Belgeleri eksik olan kişilerin vizeleri olumsuz olarak geri dönebilir. Bu da seyahate çıkılmak için planlanan sürenin uzamasına neden olabilir. Bunun için dikkatli olunmalı ve belgeler en doğru şekilde hazırlanmalıdır. Konuyla alakalı gerekli konuya hakim olmayanlar bu konuda uzman olan kişilerden yardım alabilirler.

Pakistan Vizesi İşlemleri Nasıl Yapılır?

Pakistan vize, Pakistan seyahatinde bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı için zorunlu olan uygulamadır. İki ülke arasında yapılan anlaşma neticesinde Pakistan vizesi muafiyeti 2 ülke resmi pasaport sahibini kapsarken, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları yeşil pasaport, gri pasaport ile kırmızı pasaport başvuru sahibi Pakistan vizesi işlemine bulunması gerekmemektedir.
Pakistan Başkonsoloslukları ve Pakistan Konsolosluğu Pakistan vize başvuru işlemi için Konsolosluk randevu alımı zorunlu bulunmamaktadır. Pakistan Başkonsoloslukları bazı dönem Pakistan turistik vize başvurusu ise kabul etmemektedir. Pakistan turist vizesi işleminde bulunacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Pakistan Konsolosluğuyla iletişim kurarak söz konusu durumu hakkında güvenilir bilgilere ulaşabilir.
Pakistan ticari vize işleminde bulunacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı için zorunlu bir diğer uygulamaysa Pakistan'dan gelen davetiye yazısının Pakistan ticaret odası onayında geçmesi gereklidir. Pakistan Ticaret odası onayını bulunmayan davetiye yazısıyla yapılan Pakistan ticari vizesi başvurusu kabul edilmeyecektir.
Pakistan ziyaret vizesi işlemi için zorunlu olan uygulamaysa Pakistan'a gönderilen davetiye yazısı Pakistan noter onayı olmasının gereklidir.
Pakistan Başkonsoloslukları yapmış olan Pakistan vizesi başvuru işlemini maksimum 5 iş günü içinde neticelendirirken Pakistan Başkonsolosluğu vermiş olduğu vize 3 aylık olup 1 ay ikametli olacaktır.

Pakistan Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanlar Pakistan İslam Cumhuriyetine seyahat etmeyi düşünüyor ise direkt bir şekilde Ankara’da yer alan Pakistan Büyükelçiliği ve ya İstanbul’da bulunan Pakistan Başkonsolosluğu’na talep edilen evraklar ile beraber vize işlemlerini yaptırmak üzere başvuruda bulunabilir. Zorunlu olmasa da ülkeye ziyaret yapılacağı sırada Hepatit- A ve Tifo aşılarının da yaptırılması T.C. Sağlık Bakanlığı’nca önerilmektedir.

Pakistan Vize Başvurusu için Gerekli Evraklar

l  En güncel halinizin yansıtıldığı ve en fazla 6 ay öncesinde çekilmiş 2 adet biometrik konumda arkası beyaz ve desensiz olacak şekilde 35 mm genişliğinde ve 45 mm yüksekliğine sahip fotoğraf olmalıdır.

l  Vize başvurusu için kullanılacak pasaport en geç 10 yıl içerisinde alınması gerekmektedir. Aynı zamanda 6 ay geçerliliğe sahip olması, vize onay yapılabilmesi içinde pasaport içerisine en az karşılıklı iki adet boş sayfanın zorunluluğu vardır.

l  Aile birleşimi, ticari açıdan vize ile çalışma ve gazeteci vizesi alınacak ise davet mektubu hazırlanması gerekir. Davet mektubu içerisinde ise davet eden kişiye ait kimlik bilgilerine ait verilerde yer almalıdır.

l  Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı tarafından sahip olan iş seyahatinin finanse edilmesini sağlayacak kadar bakiye gösteren banka hesap dökümü alınmalıdır.

l  Ticari ve çalışma vizesi alınacak ise onaylı bir şekilde iş yeri belgeleri alınmalıdır.

Tüm bu evrakların teslimatından sonra 7 iş günü içerisinde gerekli vize işlemlerine dair cevap verilmektedir.

ÜST
Telefon Yol Tarifi WhatsApp