OTURUM
Japonya Oturum İşlemleri
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Japonya’ya 90 güne kadar yapacakları seyahatleri için vizeden muaf tutulmuştur. Japonya’ya yapacağınız seyahatlerinizde Japonya’da 90 günden fazla kalmayı amaçlıyorsanız Japonya oturum izni almalısınız. Bunun için öncelikle geçerli bir nedeniniz olmalıdır. Eğer geçerli bir nedeniniz var ise Türkiye’de bulunan Japonya temsilciliklerine başvuruda bulunabilirsiniz.
Japonya oturum izni alabilmek için geçerli sebep aranmaktadır. Bu sebepler öğrenci olarak Japonya’ya gitme, aile birleşimi ile Japonya’ya gitme, çalışan olarak Japonya’ya gitme, evlilik yolu ile Japonya’ya gitme gibi nedenler olabilir.
Japonya oturum izni için ilk yapmanız gereken Japonya Konsolosluğu’na ya da Japonya Büyükelçiliği’ne başvuruda bulunmalısınız. Bunun için temsilcilikten randevu almalı ve gerekli belgeleri hazırlamalısınız. Hangi amaçla Japonya’ya gidecekseniz, bu amacı belgeler ile kanıtlamalısınız. Japonya Hükümeti, ülkesine uzun süreli ikamet etmek için gelecek olan kişilerin Japonya’yı iyi tanıması ve iyi derecede Japonca bilmesini istemektedir. Bunun için başvuru sahibi bir mülakata alınır.
Oturum izni başvuruları Japonya İçişleri Bakanlığı tarafından sonuçlandırılmaktadır. Japonya yetkilileri başvuruları çok detaylı bir şekilde incelemektedir. Bundan dolayı Japonya oturum işlemleri konusunda çok dikkatli olmalısınız. Bunun için profesyonel destek alabilirsiniz.
Japonya’da Oturum Alma
Türkiye’den Japonya’ya yerleşmek isteyen ve bu nedenle de ikamet izni almak isteyen kişilerin öncelikli olarak Türkiye’deki büyükelçiliğin ziyaret edilmesi gerekmektedir. Buradan Japonya konsolosluklarına yönlendirmeleri gerçekleşebilir. Konsolosluklarda ise oturma izni almak için başvuru sürecine başlanması muhtemeldir.
Japonya’da oturum alma için gerekli olan ikamet izni, konsolosluklar tarafından verilecek detaylı başvuru bilgileri ile şekillenecek bir başvuru sürecidir. Konsolosluklardan alınacak bilgi ve gerekli evrakların temini için ise mutlaka ara ara konsolosluklardan destek alınması gerekebilir. Oturma izni için başvuru yaptıktan ve kabul edildikten sonra başvuru sahibinin ikamet adresi değişti ise mutlaka konsolosluğa bunun bilgisini iletmesi gerekmektedir. Eğer adres bilgisi güncellenmez ise oturma izni iptal edilebilmektedir. Japonca dilinin öğrenilmesi zorunluluk değildir ancak kalıcı olarak oturma izni alındıktan sonra Japonca gerekli olacaktır.
Günümüz koşulları düşünüldüğünde Japonya’ya kaçak olarak veya sahte belgelerle girmek isteyen birçok insan tespit edilmiştir. Bu nedenle Japonya giriş çıkışlar için gerekli olan evrakları büyük bir titizlikle incelemeye başlamıştır. Bu sıkı kontroller bazı durumlarda hak ihlallerinin yaşanmasına ve mağduriyet yaratılmasına da neden olabilmektedir. Bu mağduriyetlerin yaşanmaması adına belgelerin açık ve net bir dille doldurulması tavsiye edilmektedir.
Japonya Vize Randevusu ile ilgili bilgi almak için bizi arayın.