Japonya Gaziantep Fahri Konsolosluğu
Japonya Gaziantep Konsolosluğu
Japonya Gaziantep Fahri Konsolosluğu, Japonya’nın Türkiye’de bulunan ancak resmi olmayan temsilciliklerinden birisidir. Japonya Ankara Büyükelçiliği’ne bağlı olarak faaliyet göstermektedir. Amacı bölgedeki ticari faaliyetleri düzenlemek, Japonya adına yeni yatırım alanları bulmaktır.
Fahri Konsolosluklar, Konsolosluk ya da Başkonsolosluk kurulmasına gerek görülmeyen yerlerde kurulmaktadır. Genellikle ticari amaçlı olarak kurulmaktadır. Fahri Konsoloslar genellikle bölgede tanınan iş adamları arasından seçilmektedir. Japonya Gaziantep Fahri Konsolosluğu görevleri arasında; Kilis, Osmaniye, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman, Mardin ve Diyarbakır bulunmaktadır.
Japonya Gaziantep Fahri Konsolosluğu, vize başvurusu kabul etmemektedir. Resmi bir temsilcilik olmadığından vize başvurusu kabul etme yetkisi verilmemektedir. Vize başvurularınızı İstanbul Başkonsolosluğu ya da Ankara Büyükelçiliği’ne yapabilirisiniz.
Çalışma Saatleri
Japonya Gaziantep Fahri Konsolosluğu hafta içi her gün saat 09.30 ile 17.30 arasında hizmet vermektedir. Hafta sonları, Japonya remi tatilleri ve Türkiye resmi tatillerinde hizmet vermemektedir.
Japonya Gaziantep Fahri Konsolosluğu Hakkında
Ekonomik, ticari, sosyal ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesine yardımcı olan Konsolosluklar, ülkelerin tanınmasına önemli anlamda yardımcı olurlar. Konsolosluklara dâhilinde, pasaport, seyahat belgesi gibi işlemlerin yapılmasına yardımcı olurlar. Bunun yanı sıra, Gaziantep Fahri Konsolosluğu üzerinden seyahat edilmek istenen ülkeler hakkında yapılması gereken işlemler konusunda da yardım talep edilebilir. Bu yardım sayesinde, vize işlemleri daha kısa sürede yapılabilir. Fahri konsolosların diğer görevleri arasında;
- Mükellefiyet durumları
- Defter belge düzeni gibi durumlarda yer alır. Konsolosluklar bu konuların sorunsuz halledilebilmesi için canla başla çalışırlar.
Fahri Konsolosların bazı statüleri vardır ve bu statülere göre hareket ederler. Fahri konsolosluk statülerin en sık rastladığı durumlardan bazıları şunlardır;
- Kimlik kartları
- Trafik kazaları
- Silah taşıma izinleri
- Panel plakalar olabilir.
Fahri konsolosluklar bu işlemler konusunda son karar mercii değildir. Aynı zamanda çoğu kişi vize işlemlerini yapabilmek amacıyla başvuruda bulunurlar. Bu sayede ülkeye giriş yapabilmek için neler yapılması gerektiğini daha iyi öğrenebilirler. Bu da en rahat şekilde nasıl vize alınabileceği konusunda insanların bilinçlenmesine yardımcı olur.
Japonya Vize Başvuru Formu ile ilgili bilgi almak için bizi arayınız.