Japonya Vizesi
Japonya Vizesi Hakkında
Japonya seyahatlerinde bulunacak olan Türkiye vatandaşı Japonya ile Türkiye devletleri arasında imzalanan vize muafiyeti anlaşması gereğince Japonya vizesinde muaftır.
Türkiye vatandaşı gerçekleştirecek olduğu Japonya seyahati için Japonya vize işleminde bulunmasına gerek yoktur. Türkiye vatandaşı Japonya seyahati için sadece toplam 6 ay içinde 3 ay ikamet izni bulunurken Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Japonya’ya her girişinde sadece 30 gün ikamet etme hakkına sahiptir.
Söz konusu Japonya seyahati 30 günden daha uzun süreye tekabül etmesi durumunda Japonya vize alımı zorunludur.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı almış oldukları Japonya vize ile sadece turistik bir faaliyet yürütebiliriken aynı zamanda Japonya’da iş görüşmesi katılabilecekdir.
Vize muafiyet anlaşması neticesinde Türkiye vatandaşı, Japonya vize, Japonya vize işlemi, Japonya vizesi başvuru form, Japonya vize için gerekli evrak, Japonya vizesi ücreti gibi Kolombiya vizesi prosedüründe bulunmasına gerek yoktur. Japonya, Türkiye vatandaşından vize istemeyen ülke kervanına katılmıştır.
Japonya vizesi muafiyeti kısa süre Japonya vizesi için geçerli olan bir uygulama. Japonya seyahatiniz kısa süre bir seyahat içeriğine sahip olmaması durumunda Japonya Konsolosluğu İstanbul ya da Japonya Büyükelçiliği Ankara’ya başvuruları yapılmalıdır.
Japonya Vizesi Hakkında
Japonya ve Türkiye devletleri arasında 2012 yılında imzalanan vize muafiyeti anlaşmaları gereğince neticesinde Türkiye vatandaşları Japonya vizesi, vize başvurusu ve işlemleri, Japonya vize başvuru formu, gerekli evrakların takibi, vize ücreti gibi adımlardan oluşan vize prosedürlerini yerine getirmek zorunda değillerdir. Türkiye ve Japonya arasındaki bu vize muafiyeti iki ülke arasındaki ilişkilerin birçok alanda ivme kazanmasını sağlamıştır.
Türkiye ve Japonya arasında uygulanan vize muafiyeti anlaşması, iki ülke arasındaki uygulamanın kısa süreli Japonya ziyaretleri için geçerli olmasını sağlayan bir uygulamadır. Japonya seyahati, tek bir giriş çıkış günü 30 günden kısa ise ve bir sene içinde toplam 90 günü aşmıyor ise vize alınmasına gerek yoktur. Ancak bu süreleri aşan bir durum olur ise Japonya vizesi için başvuruda bulunulması ve vize alınması gereklidir. Vize başvuruları için ise Japonya Konsoloslukları ile Japonya Ankara Büyükelçiliği’ne başvuruda bulunulması gerekmektedir.
İki ülke arasındaki vize muafiyeti turistik, ticari, iş veya eğitim gibi nedenlerle Japonya’ya gidecek olan kişiler için geçerlidir. Ancak bu sürelerin aşılması durumunda vize alınması gereklidir.
Japonya Konsolosluk Vize
Japonya kalabalık bir ülke olması ile tanınmaktadır. Birçok Adası ile bilinen teknoloji harikası bir ülkedir. Kişiler gerek seyahat, gerek iş eğitim sağlık yerleşim ve birçok sebeplerden dolayı Japonya’ya seyahatler düzenlemektedirler. Peki bu seyahat nasıl gerçekleşir?
Japonya vize işlemleri için başvuruda bulunacağımız yer Japonya konsolosluğudur. Bunun öncesinde konsolosluktan randevu alınmalı ve belirtilen tarih içerisinde konsoloslukta bulunmalıdır. Diğer ülkelerin seyahatinde vize için gerekli olan ilk adım form doldurmaktır. Japonya vize için de aynı şey gereklidir ilk olarak başvuru formu eksiksiz ve doğru bilgiler ile bir formatta sunulmalı, seyahat amacımız doğru bir şekilde ifade edilmelidir. Konsolosluk kapsamlı bir incelemeden sonra kişiye geri dönüş sağlayacaktır.
Japonya 66 ülkede, Japonya vize muafiyeti bulunmaktadır. Yani kişi bu 66 ülke içerisinde ise vizeye gerek duymadan 90 günü aşmadan ülke içerisinde kalmaktadır.
Vize Başvuru Evrakları
Japonya seyahati için birebir Japonya konsolosluğundan yardım talep edilmelidir başka bir yer kişi için yararlı olmayacaktır. Vatandaş, vize alması gerekmese de resmi literatürler kapsamında bazı resmi belgeler bulundurmalıdır.
Bunlar;
• Yeni pasaport olması p
• Kimlik fotokopisi
• Seyahat amacı içerikli konaklama belgesi
• Sağlık sigortasıdır
Seyahat amacı, uzun süreli olan vatandaş için vizenin şartıyla beraber farklı evraklarda teslim edilmelidir. Detaylı bilgi için vize temsilciliğinden bu bilgilere rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz. Vizenin avantajı ülke içerisinde daha fazla kalabilmek iken dezavantajı ise vize işlemleri ile zaman kaybetmektir. Japonya bu konuda insan hakları konusunda anlayışlı olmuştur.
Vize Ücreti
İnsanlar için vize alırken en önemli konulardan biriside vize ücretidir. Her ülkeye göre değişkenlik gösteren vize ücreti, Japonya için de seyahat amacına göre değişir. Ülkeye giriş için 3 vize türü vardır ve hepsinin birbirinden farklı ücreti vardır.
Genel Giriş Vizesi: 150 TL iken Hindistan için 40 TL’dir.
Çoklu Giriş Vizesi: 300 TL iken Hindistan için 40 TL’dir.
Transit Vizesi: 35 TL iken Hindistan için 5 TL’dir.