×

Categories

FORGOT YOUR DETAILS?

İngiltere Konsolosluk İşlemleri

İngiltere Konsolosluk Departmanları

Pek çok farklı departmanlara sahip olan İngiltere konsolosluğu arasında yer alan her bir bölümün, kendine has görevi sayesinde Türk vatandaşının ve İngiltere vatandaşlarının işlemini kolaylıkla gerçekleştirmesine olanak tanır. Vize işleminde, resmî işlemde ve iki ülkenin ilişkisinin geliştirilmesinde konsolosluklar büyük bir role sahiptir. İngiltere konsolosluk bölümleri arasında bulunan vize bölümü; konsolosluk bölümü arasında yer alır ve Türk vatandaşının vize başvurusunu yapabildiği, vize temin edebildikleri bölümdür. Konsolosluk işleri bölümleri de Türkiye’de ikamet etmekte olan İngiltere vatandaşına hizmet vermekte ve İngiltere vatandaşının genel resmî işleminin gerçekleştirilmesine olanak sağlamaktadır. Yönetim bölümü, konsolosluğun genel idaresini sağlandığı bölümdür. Ticaret bölümü ise İngiltere ve Türkiye arasındaki ticari işlemin ve ilişkilerin geliştirmesi için çalışmaktadır. Ticari iş birliği gelişimini sağlayan bu bölümler, ticari anlamda Türkiye ile İngiltere ilişkisini gerçekleştiren önemli bölümden biridir.  

İngiltere Konsolosluğunda Hangi İşlemler Yapılır?

İngiltere konsolosluğuna işlemlerini yapacak olan kişi, İngiltere konsolosluğunda hangi işlemleri yapacağını merak etmektedir. Bu yazı da İngiltere Konsolosluğu işlemi yapacak olan kişiler için “İngiltere Konsolosluğunda hangi işlemler yapılır?” sorusunun cevabı verilmiştir. İngiltere Konsolosluğunda İngiltere vatandaşı, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Türkiye’de ikamet eden diğer ülke vatandaşları işlemlerini İngiltere Konsolosluğuna yapabilir. İngiltere vatandaşı kimlik, pasaport, ehliyet işlemlerini, doğum, ölüm, evlilik ve boşanma işlemlerini, vergi, ölüm, askerlik ve vatandaşlık işlemini İngiltere Konsolosluklarına yapabilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti ve Türkiye’de ikamet eden diğer ülke vatandaşları işlemlerini İngiltere'ye seyahatleri için vize muafiyeti yoksa vize almalıdır. İngiltere vizesini alacak olan kişiler İngiltere vize işlemini İngiltere Konsolosluklarında yerine getirebilmektedir. Kısacası İngiltere Konsolosluğuna işlem yapacak olan kişiler işlemini yerine getirebilmek için İngiltere Konsolosluğunda randevu alması ve gerekli evraklarla İngiltere Konsolosluğunda bulunmalıdır.  

İngiltere Konsolosluğu Vize İşlemleri

İngiltere'ye seyahat edecek olan kişiler seyahat amaçlarına uygun vize almalıdır. İngiltere seyahati için vize alacak olan kişiler vize işlemlerinin nereden yapılacağı merak etmektedir. Bu yazı da İngiltere Konsolosluğu vize başvurusunu yapacak olan kişiler için İngiltere Konsolosluğu vize bölümleri hakkında detaylı bilgi verilmiştir. İngiltere Konsolosluğu vize bölümü, İngiltere'ye seyahat edecek olan kişilerin işleminin yapıldığı İngiltere Konsolosluğu bölümüdür. İngiltere Konsolosluğu vize bölümünde işlemlerini yapacak olan kişilerin işlemi için randevu almaları zorunludur. Randevusuz işlemler yapılmamaktadır. Randevu İngiltere Konsolosluğu vize bölümü ile iletişimlere geçerek alınabilir. İngiltere Konsolosluğu vize bölümünde işlemlerini yapacak olan kişiler öncelikle İngiltere'ye seyahat etmesi için bir sebebe sahip olmalıdır. Bu sebeplere uygun İngiltere vizesi evraklarını eksiksiz olarak hazırlamalıdır. Hazırlanan bu evraklar alınmış olan İngiltere Konsolosluğu vize bölümü randevu tarihinde yetkiliye teslim edilmelidir.  

İngiltere Konsolosluk Pasaport İşlemleri

İngiltere Konsolosluğunda pasaport işlemini yapacak olan kişiler bu işlemini İngiltere konsolosluğu pasaport bölümüne yapabilir. İngiltere konsolosluğu pasaport bölümüne işlem yapacak olan kişiler işlemini nasıl yapacağını merak etmektedir. Bu yazı da İngiltere Konsolosluğuna pasaport işlemi yapacak olan kişiler için İngiltere konsolosluğu pasaport bölüm hakkında bilgiler verilmiştir. İngiltere konsolosluğu pasaport bölümüne işlemler yapacak olan kişi aşağıdaki işlemleri yerine getirebilir. Pasaport kaybetmiş kişi kayıp pasaportunun başvurusunu yaparak yeni pasaport alabilir. Pasaport süresi dolmuş olan kişiler yeni pasaport başvurusunda bulunabilir. Yeni doğmuş kişiler için pasaport başvuruları yapılabilir. Vize başvurusunu yapmış kişiler pasaport teslim alabilir. İngiltere konsolosluğu pasaport bölümü randevusuz işlemler yapmamaktadır. İşleminizi yerine getirmeyi isteyen kişilerin randevu almaları zorunludur. Pasaport işlemi için randevu alacak olan kişiler İngiltere konsolosluğunun pasaport bölümü ile iletişime geçerek randevusunu alabilir.

İngiltere Konsolosluk İşlemleri Ne Kadar Sürer?

İngiltere konsolosluğu, ülkemiz vatandaşları ve ülkemizde yaşayan İngiliz vatandaşlarının resmi işlemlerinde hizmet sağlamaktadır. İngiltere konsolosluk işlemleri ne kadar sürer sorusu da sıklıkla sorulmaktadır. Bu sürenin ne kadar olduğu, işleminize göre değişmektedir. Ülkemizde yaşayan İngilizlerin evrak işlemlerini de yürüten kurum, aynı zamanda vize başvurularını da kabul etmektedir. İngiltere vize başvurusu gerçekleştirmek isteyenler için süreç, vize türüne göre farklılık gösterir. Örneğin, kısa süreli bir vize çeşidine başvuru yapacaksanız; bu süre genel olarak üç hafta kadardır. Ancak uzun zamanlı vize almak istiyorsanız; süreç genellikle üç ay kadar sürmektedir. Ülkeye seyahat gerçekleştirmek isteyen vatandaşların vize işlemleri konsolosluk tarafından yürütülür. Ancak konsolosluk, doğrudan başvuru kabul etmemektedir. Konsolosluğun yetkilendirmiş olduğu vize başvuru merkezleri aracılığı ile başvurunuzu yapmanız gerekmektedir. Vize başvuru işlemleri için bireyin hazırladığı evraklarla beraber bireysel olarak başvuruya dahil olması gerekmektedir. Her başvuru sahibi kendi ismine kayıtlı randevu evrakını temin etmelidir.

İngiltere Konsolosluk İşlemleri için Randevu

İngiltere konsolosluk işlemleri yapılacak ise randevu alınması lazımdır. İngiltere konsolosluk işlemleri için randevu, konsolosluğun kendi web sayfası üzerinden alınabilmektedir. Her başvuru sahibi kendi ismine kayıtlı olan randevu belgesini temin etmekle yükümlüdür. Ardından birey vize işlemlerini yapmak amacıyla başvuru merkezine gitmektedir. Randevu ile hizmet sunan başvuru merkezleri için kabul saatleri vardır. Hafta içi her gün 08-17 saatleri arasında randevu için başvuru gerçekleştirilebilmektedir. İngiltere vizesi almak isteyen bireyler, çeşitli işlemlerini konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş vize başvuru firmalarına yapmalılar. Başvuru merkezi, dosya alımı, randevu işlemi, pasaport teslim gibi hususlarda İngiltere vizesi için bireylere hizmet sağlamaktadır. İstanbul konsolosluğu vize işlemlerinde doğrudan hizmet vermez. Fakat diğer konsolosluk işlemleri için direkt olarak hizmet almak söz konusu olabilecektir. Konsolosluk, ülkemiz ve İngiltere arasındaki kültürel, diplomatik, ekonomik ve ticari aktiviteleri geliştirmek maksadı ile görevlerini yerine getirmektedir. Aynı zamanda vize başvurularını değerlendirmektedir ve İngiliz vatandaşlarının çeşitli resmi evrak işleri ile ilgilenmektedir.

İngiltere Konsolosluğu Randevu İptal İşlemleri

İngiltere vizesi almak için ilk etapta randevu edinmek gerekmektedir. İngiltere konsolosluğuna evraklarınızın teslimi için randevu işlemini halletmeniz lazımdır. Sistemde yer alan randevu zamanı için size uygun olanları seçmelisiniz. Randevuyu oluşturduktan sonra vize başvurusu için hazırlanması gereken belgelerin listesini sistemde göreceksiniz. Randevu zamanınıza kadar bu evrakları hazırlamanız lazımdır. Randevu talebinin sonrasında online sistem üzerinden güvenli ödeme yaparak vize başvuru ücretini ödeyebilirsiniz. Tüm online işlemler bittiği zaman ödeme ve randevu detayları mail ile size ulaştırılacaktır. Ancak çeşitli nedenlerden dolayı vize randevusunu iptal etmek isteyen vatandaşlar olabiliyor. İngiltere konsolosluğu randevu iptal işlemleri için yine online olarak uygulama yapabilirsiniz. Sisteme giriş gerçekleştirerek randevunuzun iptalini talep edebilirsiniz. Konsolosluğa, ülkeye seyahat maksadına uygun olarak şekilde başvuru dosyasını iletmeniz lazımdır. Bu dosya için vize başvuru formu, randevu bildirimi ve vize makbuzu gibi çeşitli önemli belgeler de muhakkak yer almalıdır. Böylece problemsiz bir İngiltere vize başvuru süreci söz konusu olabilecektir.

ÜST
Telefon Yol Tarifi WhatsApp