×

Archives

Categories

FORGOT YOUR DETAILS?

Hindistan Başkonsolosluk Bölümleri

Hindistan Başkonsolosluk Bölümü Hakkında 

Hindistan Başkonsolosluk bölümleri, Hindistan Başkonsolosluğu görevini daha hızlı şekilde yapmasını sağlamaktadır. İşlemler için farklı bölümlere ayrılan konsolosluk müracaatları kolaylaştırmaktadır. Hindistan Başkonsolosluğu ve Türkiye arasındaki ilişkisi geliştirmeyi ve yeni ticari saha bulmayı amaçlamaktadır. Hindistan Başkonsolosluğu bölümü ve yetkileri aşağıda verilmiştir.
Vize Bölümü: Hindistan Başkonsolosluğu bölümü arasında bulunan vize bölüm Türkiye vatandaşına vize hizmeti vermektedir.
Ticaret Bölüm: Ticaret bölümü Hindistan ile Türkiye arasında ticari ilişkiyi geliştirmeyi ve yeni yatırım alanı bulmayı amaçlamaktadır.
Yönetim Bölümü: Hindistan Başkonsolosluğu bölümleri arasında yer alan bölümden birisi de yönetim bölümüdür. Yönetim bölüm başkonsolosluğun idaresinde sorumludur.
Diplomatik İlişki Bölümü: Bu bölümün amaçları Türkiye ve Hindistan arasındaki Diplomatik ilişkiyi geliştirmek, iki tarafın da yararına olacak anlaşma yapmaktır.
Konsolosluk İş Bölümü: Hindistan Başkonsolosluğu Bölümü arasında buluna konsolosluk işlemi bölümü de bulunmaktadır. Bu bölüm Hindistan vatandaşına resmî belge işlemi için hizmet vermektedir.
Kültürel İlişkiler Bölümü: Hindistan Başkonsolosluğu bölümü arasında bulunan bölümden birisi kültürel ilişki bölümüdür. Bu bölüm amacı Türkiye ve kültür alışverişinde bulunmaktır.

Hindistan Başkonsolosluk Bölümleri Nelerdir?

Hindistan başkonsolosluğu bölümleri nelerdir sorusunun yanıtını bilmek işlemlerinizi daha kolay şekilde yaptırmanıza yardımcı olur. Başkonsolosluk binası içerisinde birden fazla bölüm bulunuyor. Her bölümün kendine göre görevleri ve yetkileri bulunuyor. Başkonsolosluğun bölümleri aynı zamanda farklı çalışma saatlerinde de hizmet verebilir. Hizmet almak için mutlaka her birimin çalışma koşullarını ve saatlerini bilmek gerekiyor. Başkonsolosluğun bölümleri arasında şunlar yer alıyor:

  • Ticaret bölümü
  • Vize bölümü
  • Kültürel ilişkiler bölümü
  • Diplomatik ilişkiler bölümü
  • Sekreterlik bölümü

Olmak üzere farklı birçok bölümden oluşmaktadır. Her bölümün kendine göre bir görev alanı bulunuyor. Başkonsolosluk Hindistan vatandaşlarına ve Türk vatandaşlarına hizmet vermektedir. Bunun yanında başka ülke vatandaşlarının da vize işlemlerinde kurum hizmet verebilmektedir. Her bölüm kendi görev ve yetkileri dahilinde hizmet sunabilmektedir. Günümüzde en çok vize başvuruları için Türk vatandaşları bu kuruma başvurmaktadır.

Bölümlerine Göre Hindistan Başkonsolosluğu

Bölümlerine göre Hindistan Başkonsolosluğu geniş bir kitleye hizmet vermektedir. Bu hizmetleri verirken de her bölüm kendi yetkileri dahilinde hizmet sunmak durumundadır. Kurum belirli günlerde hizmet vermediği için özellikle vize başvurusu yapan kişilerin başvuru için mesai saatlerini bilmesi gerekir. Bölümlerine göre en çok başvurulan bölüm vize bölümüdür. Bunun yanında kurum kendi vatandaşlarına da çeşitli konularda hizmetler sunar. Bu hizmetler kapsamında pasaport çıkarttırma, kimlik yenileme ve çıkarttırma, noter işlemleri, evlenme ve boşanma işlemleri gibi birçok alanda kendi vatandaşlarına hizmetler sunar.

Kültürel ilişkiler bölümü olarak ise kurum daha çok iki ülke arasındaki kültürel faaliyetleri yerine getiriyor. Türkiye’deki kültürel gelişmeleri yakından takip eden bir bölümdür. Ticaret bölümü iki ülke arasındaki ticari faaliyetlerle yakından ilgilenir. Aynı zamanda Hindistan’dan gelen yatırımcılara danışmanlık sağlanır. Diplomatik ilişkiler bölümü ise daha çok iki ülke arasındaki resmi görüşmeler ile alakalı olan bir bölümdür.

Hindistan Başkonsolosluğu Vize Bölümü

Hindistan Başkonsolosluğu vize bölümü son derece yüksek standartlarda çalışan bir bölümdür. Kişiler bu vize bölümünden hizmet alacakları zaman titiz davranırlar. Çünkü vize işlemlerinde birçok belge vardır. Belgeler vize türüne ve kişilerin durumlarına göre farklılık gösterebilir. Günümüzde bu vize işlemleri sırasında dikkat edilmesi gereken birçok önemli detay bulunur. Vize türleri arasında ise şunlar yer alır:

  • Hindistan ticari vize
  • Hindistan turistik vize
  • Hindistan aile ve arkadaş ziyareti vizesi
  • Hindistan çalışma vizesi
  • Hindistan transit vize
  • Hindistan öğrenci vizesi
  • Hindistan araştırmacı vizesi
  • Hindistan gazeteci vizesi
  • Hindistan tedavi amaçlı vize
  • Hindistan refakatçi vizesi

Olmak üzere birçok vize türü bulunmaktadır. Her vize türünün kendine göre birtakım hazırlanması gereken evrak detayı bulunmaktadır. Aynı zamanda vize harç ücretlerinin de yatırılması bu aşamada dikkat edile konular arasında yer alıyor. Vize belgelerinin tamamlanması sonrasında randevu tarihinde kuruma gerekli belgeleri teslim edebilirsiniz.

Hindistan Başkonsolosluğu Randevu Bölümü

Hindistan Başkonsolosluğu randevu bölümü sizlere en uygun tarihlerde vize randevu tarihi vermektedir. Vize başvurularına başlamadan önce kişilerin mutlaka kurumdan randevu alması gerekiyor. Hindistan Başkonsolosluğu randevu işlemlerini yaptırmak için seyahat tarihinizden 1 ay öncesinden vizenizi almış olmanız gerekiyor. Sonrasında vize işlemlerinizi eksiksiz olarak yaptırma şansı bulabilirsiniz. Aynı şekilde diğer işlemler için de kurumdan randevu almanız gerekiyor. Kurum hem kendi vatandaşlarına hem de diğer vatandaşlara randevu ile hizmet vermektedir.

Randevu bölümünü aradığınızda en uygun vize tarihini öğrenmeniz gerekiyor. Başkonsolosluk ve diğer tüm vize birimleri kişilere randevu usulüne göre hizmet sunuyor. Bu süreçte randevu tarihini belirledikten sonra rahatlıkla vize işlemleriniz için gerekli evrakları da hazırlamaya başlayabilirsiniz. Evraklar eksik olduğunda randevu sırasında sizlerden ekstra belge istenebilir. Böyle durumlarla karşılaşmamak için mutlaka belgelerinizi tam olarak hazırlayarak kuruma gitmelisiniz.

Hindistan Başkonsolosluğu Pasaport Bölümü 

Hindistan Başkonsolosluğu pasaport bölümü kurumun kendi vatandaşlarına hizmet verdiği bir bölümdür. Türkiye’de yaşayan Hindistan vatandaşlarının pasaportları ile ilgili olarak bir problem yaşamaları durumunda Başkonsolosluk’tan hizmet almak durumundalar. Aynı zamanda Türkiye’de doğan bir Hindistan vatandaşı çocuğun yeni kimlik ve pasaport çıkartma işlemleri yine bu kurum aracılığı ile yapılmaktadır. Vize ve pasaport işlemleri konusunda kurum son derece hızlı ve profesyonel çalışmaktadır.

Vize işlemlerinin sonuçları 10 iş gününde tamamlanmaktadır. Bununla birlikte diğer işlemler konusunda kurum çok daha hızlı bir şekilde hizmet veriyor. Hindistan Başkonsolosluğu bölümleri geniş bir kitleye hizmet verse de hizmet süreçleri düşünüldüğünden daha kısa sürüyor. Ancak zaman zaman işlemleri uzatan durumlar olabiliyor. Bu da evrakların eksik olması ya da yanlış olmasıdır. Eksik belge nedeniyle günümüzde birçok kişi seyahat ertelemek durumunda kalabilmektedir.

Hindistan Vizesi ile ilgili bilgi almak için bizi arayın.

ÜST
Telefon Yol Tarifi WhatsApp