×

Categories

FORGOT YOUR DETAILS?

Fransa Aile Birleşimi Vizesi

Fransa Aile Birleşim vizesi Fransa’da  kânunen ikamet etmek isteyen şahısların Fransa’da yasalar doğrultusunda ikamet edebilmelerini sağlayan uzun süreli vizedir.
Aile Birleşimi Vizesi, Türkiye’de ikamet eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının, yurt dışında yaşayan eşleri ya da çocuklarının yanına yerleşme durumu veya Türkiye’de yaşayan 18 yaşını henüz  doldurmamış çocukları yurt dışına alabilmesi için başvuran kişilerin başvuruda bulunması gereken vizedir. Aile birleşim vizesi uzun süreli vize kategorisinde bulunmaktadır. Diğer kısa süreli vize aksine yurt dışında çoğu ülke vatandaşları bu vize sayesinde oturum hakkı sağlamaktadır. Aile birleşimi vizesi başvuru yapacak kişiler yani Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının, yurt dışına eşinin veya daha reşit olmayan çocuğunun yanına gidebilmelerine göre vize belge listeleri ve gerekli konsolosluğun prosedürleri farklılık göstermektedir. Fransa Aile Birleşimi Vizesine başvuru yaparken Fransa Federal Cumhuriyeti yetkililerince belirlenen belgeler ibraz edilmelidir. Başvuru yapılacağı duruma göre gerekli belgeler değişkenlik göstermektedir. Bu belgelerde dikkat edilmesi gereken en önemli unsur, belgelerin güncel tarihli ve ıslak imzalı olmasıdır.

Fransa Aile Birleşimi Vizesi Hakkında

 Fransa’da yaşayan akrabanızın veya eşinizin yanına yerleşme istediğinizde Fransa Aile Birleşim vizesi için başvurularda bulunmanız gereklidir. Ancak bu vize için başvuru yapmadan önce oturum ve çalışma izni ait belirli koşulun gerektirdiği kritere uygun şekilde hareket edilmiş olması önemli ve bazı durumda zorunlu. Bu kriter yanına yerleşmeyi planladığınız akrabalarınız uyruğu, hangi çeşit vizeyle Fransa’da ikamet ettikleri ve ne kadar süre Fransa sınırı içinde yaşamakta, çalışma ve ikamet etmekte olduğu gibi birtakım faktörle yakından ilişkilidir.
Avrupa Birliği, Avrupa Ekonomi Bölgesi ve İsviçre dışı üçüncü ülkeden gelen vatandaşının aile birleşim başvurusunu aşağıdaki koşul altında yapabilir. Yanına yerleşmek üzere gittiğiniz Fransa’da yaşayan yakınınız en 1 yıl Fransa’da ikamet ediyor olmalı ve geçerli ikamet izni belgesi sahibi olması gerekmektedir. Fransa’da aile birleşim için yanına gittiğiniz yakınınız Fransa’da yaşam koşulunu karşılayacak miktar finansal geliri olması gerekmekte. Bu miktar bugün şart da aylık asgari ücret olan 1444 Euro’nun altında olamaz. Yakınınız ikamet ettiği dairenin birlikte yaşamaya uygun olması gerekmektedir. Bu devlet dairesinde yakınızdan ikamet adresleri ve konaklama koşuluyla ilgili bilginin yanında finansal durumu ile ilgili yeterliliğe sahip olduğunuz ispat edecek evraklar sunulması istenebilir.Eğer kendi adınıza yaptığınız ve yakınınız devlet dairesine yaptığı başvuru olumlu sonuçlanırsa aile birleşim işlemini başarıyla gerçekleştirmek ile birlikte yine de Türkiye’de Fransa Konsolosluğundan uzun süre vizenizin olması zorunluluktur.

Fransa Vize Reddi ile ilgili bilgi almak için arayın.

Fransa Aile Birleşimi Vizesi Nedir?

Fransa’da bulunan aile üyeleri ile beraber Fransa’da beraber yaşamak isteyen kişilerin alması gereken vize türü Fransa aile birleşimi vizesidir. Fransa aile birleşimi vizesi alacak olan kişilerin Fransa’da bulunan aile üyelerinin birinci dereceden akraba ya da eş olması gerekmektedir. Fransa aile birleşimi vizesi alacak olan kişilerin bu aile üyeleri dışında Fransa aile birleşimi vizesi almasına izin verilmektedir.

Fransa aile birleşimi vizesi için önemli olan kişilerin Fransa’da bulunan aile üyelerinin Fransa vatandaşı ya da Fransa oturum izni olması gerekmektedir. Fransa’da bulunan aile üyeleri bu şartlardan birisini karşılamıyorsa vize başvurusu kabul edilmemektedir. Başvuruda bulunacak olan kişilerin yakınlarının davetiye göndermesi gerekmektedir. Davetiye olmayan Fransa vize başvurusu kabul edilmemektedir.

Fransa aile birleşimi vizesi D tipi bir vize türüdür, yani uzun süreli vize türüdür. Fransa’da 90 günden fazla kalmanızı gerektireceği için Fransa aile birleşimi vizesi almanız gerekmektedir. Fransa aile birleşimi vizesi alacak olan kişiler başvurularını Fransa Ankara Büyükelçiliği ve Fransa İstanbul Başkonsolosluğu’na yapabilmektedir. Bu vizeyi alan kişiler Schengen ülkelerine vizesiz seyahat edebilmektedir.

Fransa Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır?

Fransa’da bulunan aile üyeleri ile beraber Fransa’da ikamet etmek isteyen kişilerin Fransa aile birleşimi vizesi alması gerekmektedir. Fransa aile birleşimi vizesi alacak olan Türk vatandaşları ‘’Fransa aile birleşimi vizesi nasıl alınır’’ sorusunu merak etmektedir. Bu yazıda sorunun cevabı verilmiştir. Aşağıda Fransa aile birleşimi vizesi nasıl alınır sorusuna cevap verilmiştir.

  1. Fransa aile birleşimi vizesi alacak olan kişiler Fransa uzun süreli vize başvurusu yapması gerekmektedir. Başvurular Fransa Ankara Büyükelçiliği ve Fransa İstanbul Başkonsolosluğu’na yapılabilmektedir.
  2. Fransa aile birleşimi vizesi için ilk aşamada Fransa ulusal vize başvuru formu doldurulmalıdır. Bu form eksiksiz ve güncel şekilde doldurulmalıdır.
  3. Fransa vizesi alacak olan kişilerin Fransa temsilciliğinden randevu alması gerekmektedir. Randevusuz Fransa vize başvurusu kabul edilmemektedir.
  4. Fransa aile birleşimi vizesi için sonraki aşamada randevu tarihine kadar vize başvurusu için gerekli olan vize evrakları hazırlanmalıdır. Evrakların eksiksiz ve güncel olmasına dikkat etmelisiniz.
  5. Fransa aile birleşimi vizesi randevu tarihinde evraklar ile Fransa vize başvurusu yapacağınız Fransa temsilciliğinde olmanız gerekmektedir.
  6. Başvurular incelemeye alınmakta ve ortalama olarak 15-30 gün içerisinde sonuçlanmaktadır.

Fransa Aile Birleşimi Vizesi Almak İçin Neler Yapılır?

Fransa’da bulunan aile üyeleri ile beraber Fransa’da ikamet etmek isteyen kişilerin Fransa aile birleşimi vizesi alması gerekmektedir. Fransa aile birleşimi vizesi alacak olan Türk vatandaşları ‘’Fransa aile birleşimi vizesi nasıl alınır’’ sorusunu merak etmektedir. Bu yazıda Fransa aile birleşimi vizesi ile ilgili soruların cevabı verilmiştir. Aşağıda Fransa aile birleşimi vizesinin nasıl alınacağı hakkında bilgi verilmiştir.

  • Fransa aile birleşimi vizesi alacak olan kişiler Fransa uzun süreli vize başvurusu yapması gerekmektedir. Başvurular Fransa Ankara Büyükelçiliği ve Fransa İstanbul Başkonsolosluğu’na yapılabilmektedir.
  • Fransa aile birleşimi vizesi için ilk aşamada Fransa ulusal vize başvuru formu doldurulmalıdır. Bu vize başvuru formunun eksiksiz ve güncel şekilde doldurulması gerekmektedir.
  • Fransa vizesi alacak olan kişilerin Fransa temsilciliğinden randevu alması gerekmektedir. Randevusuz Fransa vize başvurusu kabul edilmemektedir.
  • Fransa aile birleşimi vizesi için sonraki aşamada randevu tarihine kadar vize başvurusu için gerekli olan vize evrakları hazırlanmalıdır. Evrakların eksiksiz ve güncel olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Fransa aile birleşimi vizesi randevu tarihinde evraklar ile Fransa vize başvurusu yapacağınız Fransa temsilciliğinde olmanız gerekmektedir.
  • Başvurular incelemeye alınmakta ve ortalama olarak 2 ile 4 hafta içerisinde sonuçlanmaktadır.

Fransa Aile Birleşimi Vizesi Ne Şekilde Alınmalıdır?

Fransa’da uzun zamandır yasal yollarla ikameti olan bir aile üyeniz olması gerekmektedir. Bu durumda onun yanına gitmek, yerleşmek için Aile Birleşim vizesi izni kânunundan yararlanabilirsiniz. Alınacak vize türü Fransa Aile Birleşim vizesi yani uzun süreli vize türüdür. D tipi vize türü olarak da bilinmektedir. Bu sebeple Fransa Göç ofisi tarafından belirlenmiş bütün kuralların sağlanması gerekmektedir. Aile Birleşim vizesine başvuru yapmadan önce Fransa Konsolosluğu ya da Fransa Büyükelçiliğinden alınmış onaylanmış, uzun süreli vize taleplerinizin olumlu yönde sonuçlanması gerekmektedir. Vize başvurunuz onaylandıktan sonra Fransa da bulunan Fransa Göç ve Entegasyon merkezine giderek kaydınızı yaptırmanız gerekmektedir.

Fransa Aile Birleşimi Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Fransa’da ailesi bulunan ve beraber Fransa’da yaşamak isteyen kişiler Fransa aile birleşimi vizesi almalıdır. Fransa’daki aile üyeleri ile beraber Fransa’da yaşamak isteyen Türk vatandaşları için vize muafiyeti yoktur. Bundan dolayı Fransa vizesi almalıdır. Fransa vizesi alacak olan kişiler vize süresinin ne kadar sürede çıkacağını merak etmektedir. Bu soruda ‘’Fransa aile birleşimi vizesi kaç günde çıkar?’’ sorusu cevaplanmıştır.

Fransa aile birleşimi vizesi başvurusu her başvuru durumuna göre farklı farklı değerlendirilir. Bundan dolayı vizenin değerlendirilme süresi için belirli bir özel işlem süresi bulunmamaktadır. Ayrıca Fransa aile birleşimi vizesi başvurularını inceleyen Fransa Ankara Büyükelçiliği ve Fransa İstanbul Başkonsolosluğu için bir süre sınırlaması getirilmemiştir.

Fransa aile birleşimi vize başvuruları her ne kadar duruma göre farklılık gösterse de ortalama olarak 1 ay içerisinde sonuçlanmaktadır. Ancak bu süre vize başvuru yoğunluğuna, vize başvuru sahibinin durumuna, eksik belge beyanı, konsolosluğa yüz yüze görüşmeye çağrılma gibi durumlarda uzayabilmektedir.

Başvuruların resmi tatillere denk gelmesi durumunda da Fransa aile birleşimi vizesinin sonuçlanma süresi uzayabilmektedir.

Fransa Aile Birleşimi Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar?

Fransa’ya aile birleşimi için seyahat edecek olan kişiler vize başvurusunun ne zaman sonuçlanacağı ve seyahate kaç gün kala başvuru yapması gerektiğini merak etmektedir. Bu yazıda ‘’Fransa aile birleşimi vizesi kaç günde çıkar’’ sorusu yanıtlanmıştır.

Fransa aile vizesi başvuruları, aile birleşiminin kiminle yapılacağına göre farklı prosedürlerde değerlendirilmektedir.  Fransa aile birleşimi vizesi başvurusunun sonuçlandırılma süresi farklılık göstermektedir. Aşağıda Fransa vize başvuru sonuçlanma süresine etki eden durumlar verilmiştir.

  • Başvuru sahibinin uyruğu
  • Başvuru sahibinin yaşı, eğitimi, mesleği
  • Vize başvurusu için eksik ya da hatalı belge beyanı
  • Vize başvurusu için eksik ya da hatalı bilgi beyanı
  • Fransa Konsolosluğu’nun başvuru sahibini yüz yüze görüşmeye çağırması
  • Fransa vize başvuru yoğunluğu

Fransa vize başvurularını inceleme yetkisi Fransa’nın Türkiye’deki diplomatik temsilciliklerine aittir. Fransa aile birleşimi vize başvurusunun sonuçlandırılması için bir süre kısıtlaması bulunmamaktadır. Ancak Fransa vize başvuruları 2 hafta ile 4 hafta arasında sonuçlandırılmaktadır. Başvuruların planlanan seyahat tarihinden 1 ay önce yapılması tavsiye edilmektedir.

Fransa vize başvurusu yapacak kişiler için ‘’Fransa vizesi kaç günde çıkar’’ sorusu cevaplanmıştır. Fransa aile birleşimi vize başvurularının sonuçlanma süresinin büyük oranda başvuru sahibinin sorumluluğunda olduğunun bilinmesi gerekmektedir.

Fransa Aile Birleşimi Vizesi Başvuru

Fransa’da bulunan aile üyesi ile beraber yaşamak isteyen kişilerin Fransa aile birleşimi vizesi başvurusunda bulunması gerekmektedir. Fransa aile birleşimi vizesi başvuru işlemi yapacak olan kişilerin Fransa’da öncelikle bir yakınının bulunması gerekmektedir. Başvuruda bulunacak olan kişiler başvurularını Fransa’nın diplomatik temsilciliklerine yapmalıdır.

Fransa aile birleşimi vize başvuru işlemi yapacak olan kişilerin Fransa’da bulunan yakınlarının Fransa vatandaşlığının ya da Fransa’da yasal olarak oturum izni olması gerekmektedir. Başvuru sahibinin yakının bir davetiye göndermesi gerekmektedir.

Fransa aile birleşimi vizesi başvurusunda bulunacak olan kişiler başvuru için öncelikle Fransa vize başvuru formu doldurması gerekmektedir. Form eksiksiz olarak doldurulmalıdır. Ardından ise Fransa vize başvurusu yapacak olan kişilerin Fransa vize randevusu alması gerekmektedir. Randevusuz olarak Fransa aile birleşimi vize başvuru işlemi kabul edilmemektedir.

Fransa aile birleşimi vizesi başvuru işlemi yapacak olan kişiler Fransa randevu tarihine kadar gerekli olan Fransa vizesi belgelerini hazırlamalı ve randevu tarihinde teslim etmesi gerekmektedir. Belgeler teslim edildikten sonra başvurular incelemeye alınır ve sonuçlandıktan sonra pasaport Fransa temsilciliğinden teslim alınır.

Fransa Aile Birleşimi Vizesi Başvurusu

Fransa’da bulunan aile üyesi ile beraber yaşamak isteyen kişilerin Fransa aile birleşimi vizesi başvurusunda bulunması gerekmektedir. Fransa aile birleşimi vizesi başvuru işlemi yapacak olan kişilerin Fransa’da öncelikle bir yakınının bulunması gerekmektedir. Başvuruda bulunacak olan kişiler başvurularını Fransa’nın diplomatik temsilciliklerine yapmalıdır.

Fransa aile birleşimi vize başvuru işlemi yapacak olan kişilerin Fransa’da bulunan yakınlarının Fransa vatandaşlığının ya da Fransa’da yasal olarak oturum izni olması gerekmektedir. Başvuru sahibinin yakının bir davetiye göndermesi gerekmektedir.

Fransa aile birleşimi vizesi başvurusunda bulunacak olan kişiler başvuru için öncelikle Fransa vize başvuru formu doldurması gerekmektedir. Form eksiksiz olarak doldurulmalıdır. Ardından ise Fransa vize başvurusu yapacak olan kişilerin Fransa vize randevusu alması gerekmektedir. Randevusuz olarak Fransa aile birleşimi vize başvuru işlemi kabul edilmemektedir.

Fransa aile birleşimi vizesi başvuru işlemi yapacak olan kişiler Fransa randevu tarihine kadar gerekli olan Fransa vizesi belgelerini hazırlamalı ve randevu tarihinde teslim etmesi gerekmektedir. Belgeler teslim edildikten sonra başvurular incelemeye alınır ve sonuçlandıktan sonra pasaport Fransa temsilciliğinden teslim alınır.

Fransa Aile Birleşimi Vizesi Başvuru İşlemleri

Fransa’da bulunan aile üyesi ile beraber yaşamak isteyen kişilerin Fransa aile birleşimi vizesi başvurusunda bulunması gerekmektedir. Fransa aile birleşimi vizesi başvuru işlemi yapacak olan kişilerin Fransa’da öncelikle bir yakınının bulunması gerekmektedir. Başvuruda bulunacak olan kişiler başvurularını Fransa’nın diplomatik temsilciliklerine yapmalıdır.

Fransa aile birleşimi vize başvuru işlemi yapacak olan kişilerin Fransa’da bulunan yakınlarının Fransa vatandaşlığının ya da Fransa’da yasal olarak oturum izni olması gerekmektedir. Başvuru sahibinin yakının bir davetiye göndermesi gerekmektedir.

Fransa aile birleşimi vizesi başvurusunda bulunacak olan kişiler başvuru için öncelikle Fransa vize başvuru formu doldurması gerekmektedir. Form eksiksiz olarak doldurulmalıdır. Ardından ise Fransa vize başvurusu yapacak olan kişilerin Fransa vize randevusu alması gerekmektedir. Randevusuz olarak Fransa aile birleşimi vize başvuru işlemi kabul edilmemektedir.

Fransa aile birleşimi vizesi başvuru işlemi yapacak olan kişiler Fransa randevu tarihine kadar gerekli olan Fransa vizesi belgelerini hazırlamalı ve randevu tarihinde teslim etmesi gerekmektedir. Belgeler teslim edildikten sonra başvurular incelemeye alınır ve sonuçlandıktan sonra pasaport Fransa temsilciliğinden teslim alınır.

Fransa Aile birleşimi Vizesi Başvuru Evrakları Nelerdir?

10 yıldan fazla olmayan, ve başvurunuzdan itibaren 1 yıl süreyle geçerliliği olan, içerisinde 2 adet boş sayfası bulunan Pasaport.
Eksiksiz şekilde doldurulmuş Schengen vize başvuru formu.
Güncel, başvurudan yakın tarihte çekilmiş 2 adet fotoğraf.
Orjinali ve fotokopisi olan evlilik cüzdanı.
Başvuruyu yapan kişi çocuk ise doğum kayıtı örneği.
Uçak rezervasyon belgesi.
Noter onaylı, sağlık raporu.
İngilizce veya Fransızca tercüme yapılmış, apostilli Adli sicil evrakı.
Acil hastane masrafları kapsayan 30000 euro teminat bedelli seyahat sağlık sigortası.
Yabancı uyruklu vatandaşların sahip olduğu Türkiye'deki Oturma İzni belgesinin fotokopisi.

Fransa Aile Birleşimi Vizesi Randevu

Fransa’da bulunan aile üyesi ile birlikte yaşamak isteyen kişiler Fransa aile birleşimi vizesi randevusu alması gerekmektedir. Randevusuz olarak Fransa aile birleşimi vizesi başvuruları kabul edilmemektedir. Fransa aile birleşimi vizesi randevu işlemi yapacak olan kişiler vize randevusunu Fransa temsilciliği ile iletişime geçerek almalıdır.

Fransa aile birleşimi vizesi randevusu alacak olan kişiler Fransa Ankara Büyükelçiliği ve Fransa İstanbul Başkonsolosluğu’ndan randevu alması gerekmektedir. Fransa vize randevusu alacak olan kişilerin randevuları genel olarak 5 iş günü sonrasına verilmektedir. Ancak bu süre Fransa vize başvuru yoğunluğuna göre uzayabilmektedir.

Fransa aile birleşimi vizesi randevu tarihinde gerekli olan belgeler yanınızda olmalıdır. Ayrıca vize ücreti de bu tarihte Fransa temsilciliği yetkililerine ödenmelidir. Fransa aile birleşimi vizesi alacak olan kişiler başvuruyu aile üyeleri ile yapacak ise herkes için ayrı ayrı olarak randevu alınmalıdır.

Fransa aile birleşimi vizesi randevu tarihini kaçıran kişilerin yeniden randevu alması gerekmektedir. Randevu tarihinde randevuya gidemeyecek olan kişiler bu randevu tarihini konsolosluk ile iletişime geçerek erteleyebilir.

Fransa Aile Birleşimi Vizesi Randevusu

Fransa’da bulunan aile üyesi ile birlikte yaşamak isteyen kişiler Fransa aile birleşimi vizesi randevusu alması gerekmektedir. Randevusuz olarak Fransa aile birleşimi vizesi başvuruları kabul edilmemektedir. Fransa aile birleşimi vizesi randevu işlemi yapacak olan kişiler vize randevusunu Fransa temsilciliği ile iletişime geçerek almalıdır.

Fransa aile birleşimi vizesi randevusu alacak olan kişiler Fransa Ankara Büyükelçiliği ve Fransa İstanbul Başkonsolosluğu’ndan randevu alması gerekmektedir. Fransa vize randevusu alacak olan kişilerin randevuları genel olarak 5 iş günü sonrasına verilmektedir. Ancak bu süre Fransa vize başvuru yoğunluğuna göre uzayabilmektedir.

Fransa aile birleşimi vizesi randevu tarihinde gerekli olan belgeler yanınızda olmalıdır. Ayrıca vize ücreti de bu tarihte Fransa temsilciliği yetkililerine ödenmelidir. Fransa aile birleşimi vizesi alacak olan kişiler başvuruyu aile üyeleri ile yapacak ise herkes için ayrı ayrı olarak randevu alınmalıdır.

Fransa aile birleşimi vizesi randevu tarihini kaçıran kişilerin yeniden randevu alması gerekmektedir. Randevu tarihinde randevuya gidemeyecek olan kişiler bu randevu tarihini konsolosluk ile iletişime geçerek erteleyebilir.

Fransa Aile Birleşimi Alma Koşulları Nelerdir?

Yanına yerleşmek için gittiğiniz Fransa da yaşayan akrabanız en az 1 yıl Fransa’da ikametinin olması ve ikamet izni belgesi bulunması gerekmektedir.
Fransa’da aile birleşimi üzere yanına gittiğiniz akrabanızın aylık geliri asgari ücretin yani 1445 Euro’nun altı olamaz.
Akrabanızın ikamet ettiği evin birlikte yaşamaya uygunluğu olması gerekir.
Fransa’da 2007 senesinde yürürlüğe giren Göç Kontrolü, Uyum ve İltica İlişkin kânun ile Fransa Aile Birleşim isteğinde bulunabilir kişilerin yaş aralığı en az 15 ile en büyük 65 arasındadır. Fransa Aile Birleşim vizesi kapsamında Fransa'ya gelmek isteyenlerin Fransızca dil bilgisi ve Fransa’nın kültürel, toplumsal değeri bilgileri yetkili makamlarca kontrol edilir. Fransa Aile Birleşim uygulaması ile Fransa da yaşamayı düşünen, planlayan T. C. vatandaşları Fransa devletinin yasalarınca oluşturulmuş “kabul ve Entegasyon Sözleşmesi”ni imzalamak mecburiyetinde ve bu sorumlulukla yükümlüdürler.

Fransa Aile Birleşimi Vizesi Hakkında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Yukarıda belirtilen evrak listesi, vize başvurunuzu doğru gerçekleştirebilmeniz için Fransa konsolosluğu tarafından talep edilen belgelerin bilgisini içerir. Fransa Aile Birleşimi Vizesi başvuru yapan kişinin durumuna bağlı olarak konsolosluğun vize bölümü yeni belgeler talep edilebilir.

Fransa Aile Birleşimi Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Fransa aile birleşimi vizesi için istenen evraklar kişinin durumuna göre farklılık göstermektedir. Fransa aile birleşimi vizesi için istenen belgeler Fransa’da bulunan yakına göre de farklılık göstermektedir.

  • Pasaport: 10 yıl içerisinde çıkarılmış olmalı, istenen dönüş tarihinden sonra 3 ay daha geçerli olması gerekmektedir.
  • İki adet biyometrik fotoğraf, 6 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır.
  • Kimlik ön ve arka yüz forokopisi,
  • İkamet edilen ülkenin vatandaşı değilseniz yasal ikamet izni,
  • Üst bölümü doldurulmuş OFII formu gerekmektedir.
  • Seyahat Sağlık Sigortası: uluslararası geçerliliği olmalı ve en az 30 bin Euro ya da 50 bin USD teminatı olmalıdır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği gerekmektedir.
  • Adli sicil kaydı gerekmektedir.
  • Vize başvuru formu: eksiksiz ve güncel olarak doldurulmalıdır.
  • Vize başvuru dilekçesi: Fransa temsilciliğine hitaben yazılmış olmalıdır.
  • Davetiye: Fransa’da bulunan yakın tarafından yazılmalıdır. Bu davetiyede neden birlikte yaşanmak istediği detaylıca anlatılmalıdır.
  • Fransa’da bulunan kişinin vatandaşlığı ya da oturum izni ile ilgili istenen belgeler.
  • Banka hesap dökümü
  • Fransa’da bulunan yakına ait kimlik belgeleri

Eş için istenen belgeler;

  • Evliliği kanıtlayacak belgeler,
  • Son 2 aya ait Fransız evlilik akdinin tamamını gösteren aslı gibi örneği,
  • Uluslararası aile cüzdanı

Fransa Aile Birleşimi Vizesi Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

Fransa aile birleşimi vize başvurusu yapacak olan kişiler Fransa aile birleşimi vizesi almalıdır. Fransa aile birleşimi vizesi alacak olan kişilerin başvurularını gerçekleştirebilmesi için Fransa aile birleşimi vizesi için gerekli evraklar hazırlaması gerekmektedir. Fransa aile birleşimi vizesi için gerekli olan evraklar aşağıda verilmiştir.

  • Başvuru sahibi ya da vasisi tarafından eksiksiz olarak doldurulmuş Fransa vize başvuru formu,
  • Fransa’ya davet eden kişi tarafından verilmiş davetiye
  • Fransa vize başvuru formu belgesi,; Başvuru sahibi tarafından bizzat doldurulmalıdır
  • Davet eden kişinin Fransa vatandaşlığı ya da oturum izni
  • 2 adet yeni çekilmiş biyometrik fotoğraf
  • 10 yıl içerisinde çıkarılmış olan pasaport
  • Pasaport fotokopisi; kişisel bilgilerin yer aldığı sayfalar
  • Orijinal ya da noter tasdikli sabıka kaydı. Son 10 yıl içerisinde bulunduğunuz ülkelere ait sabıka kaydı.
  • Başvuran kişi ve Fransa’da bulunan yakını ile akrabalık bağını gösteren belgeler,
  • Fransa aile birleşimi vize başvuru sahibi 18 yaş altı ise geride kalan ebeveynler tarafından imzalanmış muvafakatname
  • Vize ücretinin ödendiğini gösteren dekont

İstenen belgeler orijinal olarak ya da noter tasdikli fotokopisinin sunulması gerekmektedir.

Fransa Aile Birleşimi Vize Ücreti

Fransa aile birleşimi vizesi alacak olan kişilerin Fransa aile birleşimi vize ücreti alması gerekmektedir. Ücretler nakit olarak vize başvurusu yapılacak olan Fransa Ankara Büyükelçiliği’ne ya da Fransa İstanbul Başkonsolosluğu yetkililerine ödenmesi gerekmektedir.

Fransa aile birleşimi vizesi alacak olan kişiler vize başvurusu sırasında vize ücretini nakit olarak ödemelidir. Fransa aile birleşimi vizesi ücreti sadece Euro cinsinden kabul edilir. Ayrıca temsilciliğin banka hesabına da gönderilmektedir.

Fransa aile birleşimi vize başvurusu grup halinde yapılacak ise herkes için ayrı ayrı randevu alınmalı ve vize harç ücreti ödenmelidir. Vize ücreti yaşa göre farklılık göstermektedir. 18 yaşını geçmiş olan kişileri için vize ücreti 100 Euro’dur. Ancak bu fiyat güncel fiyat olmayabilir. Güncel fiyat listesini öğrenmek isteyen kişiler Fransa temsilciliği ile iletişime geçebilir.

Fransa aile birleşimi vize başvurusu reddedilen kişilerin vize ücreti geri ödenmemektedir. Ancak Fransa vize reddi itirazı yapabilirsiniz. Vize reddine itiraz eden kişilerin yeniden Fransa aile birleşimi vize ücreti ödemesine gerek yoktur.

Fransa Aile Birleşimi Güncel Vize Ücreti 2022

Fransa’da bulunan aile üyesi ile birlikte Fransa’da yaşayacak olan kişilerin Fransa aile birleşimi vizesi alması gerekmektedir. Fransa aile birleşimi vizesi alacak olan kişilerin vize ücreti ödemesi gerekmektedir. Fransa aile birleşimi vizesi ücreti başvuru yapılacak olan temsilciliğin gişe yetkililerine ödenmelidir.

Fransa aile birleşimi vizesi alacak olan kişiler, Fransa vize başvurusu sırasında vize ücretini nakit olarak ödemelidir. Fransa aile birleşimi vizesi ücreti sadece Euro cinsinden kabul edilir.

Fransa aile birleşimi vize başvurusu grup halinde yapılacak ise Fransa aile birleşimi vizesi başvurusu için herkesin ayrı ayrı randevu alması gerekmektedir. Ayrıca her başvuru sahibi için vize harç ücreti ödenmelidir. Fransa vize ücreti yaşa göre farklılık göstermektedir.

Fransa aile birleşimi vize ücretini belirleme yetkisi Fransa Hükümeti’ne aittir. Ücretler her yıl için yeniden düzenlenmektedir. Fransa aile birleşimi ücreti 99 Euro’dur. Eş durumu ile Fransa aile birleşimi vizesi alacak olan kişilerin vize ücreti ödemesine gerek yoktur.

Fransa aile birleşimi vize başvurusu reddedilen kişilerin vize ücreti geri ödenmemektedir. Tekrar başvuru yapabilmek için vize ücreti ödenmelidir.

TOP