Başka bir ülkede, yakınlarınızdan uzak, alışma, ulaşım, tıbbi,yasal ve başka pek çok konuda güvenlik sıkıntısı yaşamanızı çok normal buluyoruz.Doğum yapmak için Amerika’ya en geç 30-32 haftalarında gidilmesini tavsiye ediyoruz. Eğer imkanınız varsa 28. haftalarda gitmenizin daha da iyi olacağını düşünüyoruz. Hamileliğinizin 7. ayı öncesine kadar okyanus aşırı uçuş yapmanızda herhangi bir sakınca olmadığını söyleyebiliriz.28. Haftadan – 36. haftaya kadar ancak kendi doktorunuzdan aldığınız “uçakla seyahatinde herhangi bir sakınca yoktur” raporu ile seyahatinize izin veriliriyor. 36. haftadan sonra ise doktor raporu olsa bile seyahatine izin verilmiyor.
Amerika’ da Doğum Nasıl Yapılır?
Her şeyinizi hazırladınız ve Amerika’ya gittiniz. Doğumunuza kadar, seçtiğiniz doktorla bir iki kontrol gerçekleştirebilirsiniz. Türkiye’ de ki evraklarını bu kontrollere giderken götürmeniz gerekiyor.Daha sonra doğum türüne doktorunuzla birlikte karar veriyorsunuz. Aldığınız kararları fiyat açısından değerlendirmesini yapmanızı tavsiye ederiz . İstediğin doğum yöntemini seçmekte özgürsün. Kendi araştırmalarınızla veri toplayabilirsiniz ancak bu konuda desteği danışmanlık firmaları da sunuyor bu da aklınızda bulunsun.Aynı zamanda doğum tarihlerini düşünerek turist vizesi başvurusu yapmanız gerekiyor.Gidiş-dönüş biletlerinin de alınması gerekiyor.Amerika’da bulunacağın süre için kalacak yer seçiminde doğuma kadar yaklaşık 6-8 haftalık, doğumdan sonra ise 20 günlük bir süreyi Amerika’da geçirmeniz gerekiyor. Bunun için rahat ve doğum yapacağın hastaneye yakın bir yer seçmeni tavsiye ederiz.Yine belirtelim bu hizmeti danışmanlık firmaları sağlayabiliyor.
Bu süreçte doğum ve doğum sonrası süreçte eşiniz yanınızda olursa her şey daha kolay olur. Doğum pasaport ve vatandaşlık işlemleri için anne ve ya babanın bulunması gerekiyor. Doğumdan hemen sonra anne bu işleri yapamayacağı için babanın da bulunması size kolaylık ve destek sağlar.
Amerika’dan Doğumdan Sonraki vatandaşlık alma süreci
Doğum yaptınız ve bebeğinizi kucağınıza aldınız. Bu andan itibaren, Amerika’da doğum yapma amacınız olan vatandaşlık işlemlerinin yerine getirilmesi gerekiyor. Hastanede kalma süreniz doğum yapma durumunuza göre değişiyor. Normal doğum yaptıysanız 1, sezaryen doğum yaptıysanız 2 gece hastanede kalmanız gerekiyor.Hastanede kalma süreniz uzarsa ek ücret talep ediliyor. Bebeğiniz erkekse ve sünnet ettirmek isterseniz bunu da gerçekleştiriyorlar. Bebeğinizin vatandaşlık işlemlerini gerçekleştirmek için hastane personeli size bir form doldurttruyor. Ardından bu bilgiler Vital Records’a yani nüfus müdürlüğü gibi düşünebilirsiniz gönderiliyor. Doğum sertifikası 2-3 gün içinde hazırlanmış oluyor.Bu sertifikayı almak için anne veya babanın hastaneden aldığı doğum belgesi ve pasaportu ile gitmesi gerekiyor. Belirtilen ücreti ödedikten sonra doğum sertifikasını alabiliyorsunuz. Artık çocuğunuz resmi olarak Amerika vatandaşı olmuş oluyor.Vakit geçirmeden pasaport ve SSN işlemlerinin yapılması gerekiyor.Pasaport işlemi için bebeğinizin doğum sertifikası, 2 adet fotoğrafı, anne ve babanın pasaportları ve gereken ücret veriliyor. Başvuru yaptıktan 2-3 gün sonra pasaportu teslim alabiliyorsunuz. SSN için ise olduğunuz şehirde ki Social Securtiy Office’lere başvurmanız gerekiyor.Bunun için de doğum sertifikası ile anne ve babanın pasaportu gerekiyor.Vatandaşlık
numarası olan SSN olduğun adrese 2-3 gün içinde gönderiliyor. Bu kart için bir ücret ödemenize gerek yoktur. Eğer zamanınız var ise Türk
vatandaşlığı işlemlerinizi de buradan halledebiliyorsunuz.Türkiye’de yapmak istiyorsanız Türkiye’ye giriş için tek seferlik e-vizeyi kullanmanız
gerekiyor.
Amerika’da doğum yapmanın avantajları
Bebeğiniz Amerika`da doğduğunda doğum belgesi ile beraber Amerikan pasaportunu alabiliyorsunuz. Bunun yanında Türk konsolosluğundan alacak olacağınız belge ile de Türk vatandaşı olabiliyor. Her iki vatandaşlığı almak da oldukça kolay ve hızlı.
Vatandaşlık
Zaten vatandaşlık almak için Amerika’da doğum yapılmak isteniyor.Çünkü Amerika doğum ile vatandaşlık veren bir ülkedir.Çocuğunuzun Amerika’da doğmuş olması her imkandan yararlanabilmesi için yeterli oluyor.Çocuğunuz 18 yaşına geldikten sonra vatandaşlığı reddetmediği taktirde Amerika’da yaşamasa bile oranın imkanlarından faydalanabiliyor.
Eğitim imkanları
Çocuğunuz için Amerika’da bulunan devlet okullarından üniversiteye kadar ücretsiz yararlanabilir.Üniversiteye geeçtiğinde ise seçkin okullarda çok uygun fiyatlarda okuyabilir.
Herhangi bir evrak istenmeden kaydı yapılır.
İstediği gibi çalışabilir.
Burslara başvurabilir.
Staj yapabilir.
İş imkanları
Çocuğunuz istediği gibi herhangi bir evraka gerek olmadan çalışabilir.
Seyahat imkanları
Amerika vatandaşları dünyanın 160 ülkesine vizesiz giriş hakkı bulunuyor. Çocğunuzu Amerika’da doğurduğunuzda bu ayrıcalığa çocuğunuz da sahip oluyor.
Ebeveynler için;
Çocuğunuz 21 yaşına geliyor. Bu sayede anne ve baba Green Card sponsoru oluyor ve bu sayede siz de ayrıcalık kazanabiliyorsunuz.
Amerika’da doğum ücretleri 2021
Kesin olarak ücret şudur demek mümkün değildir öncelikle bunu söyleyelim. Çünkü tahmin edersiniz ki hastaneler, doktorlar, aracı olması için tuttuğunuz ajans farklı fiyatlar verebiliyor. Ancak yaklaşık olarak 15 bin-40 bin dolar arasında bir fiyat söyleyebiliriz. Bu arada ücreti arttıran durumlar da vardır. Bunlar;
Doğum sonrası gelişen olaylar, Sezaryen doğum,
Epidural veya spinal anestezi tercihi.
Normal şartlar altında bu ücret oldukça yüksek görünüyor. Ancak sonuç olarak vatandaşlık ve birçok ayrıcalık kazanacağınızı düşünerek
doğum yapmaya karar verirseniz sizin için daha mantıklı geleceğini düşünmekteyiz.
Amerika’da doğum yapma maliyeti
Kalacağınız yer, doktor seeçiminiz, yeme içme ücretiniz gideceğiniz eyalete bağlı olarak değişiyor. Uçak masarafında böyle bir değişiklik olmaz.Popüler eyaletleri terci ederseniz fazlaca ücret ödemeniz gerekebiliyor. Ancak daha popüler olmayan yerleri tercih ederseniz daha az ücret ödemeniz gerekiyor. Söylediğimiz gibi normal doğum ile sezaryen doğum arasında fiyat farkı bulunuyor.Yalnızca doğum yapmanız için gereken ücret 5.000- 15.000 $ arasında olduğunu söyleyebiliriz.