Almanya Ticari ve Fuar Vizesi
Almanya Ticari ve Fuar Vizesi Nedir?
Almanya ticari ve fuar vizesi, Almanya’ ya fuar ziyaretlerinde bulunabilmek için ülkeye giriş yapmadan önce alınması gereken C tipi kısa süreli bir vize türüdür. Ticari ve fuar vizesi Shengen vizesi kapsamında olup vize alındıktan sonra Almanya’ dan başlayarak diğer Shengen ülkelerine de gezi düzenlenebilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından bordo pasaporta sahip olanların fuar ziyaretleri için ülkeye giriş yapmalarında bu vize zorunlu tutulmuştur ancak gri, yeşil ve siyah pasaporta sahip olanlar vize almadan da ülkeye girebilirler. Bu pasaport türlerinin vize muafiyeti bulunmaktadır.
Almanya ticari ve fuar vizesi ile Almanya’ da 90 gün konaklama hakkı elde edilmiş olunur. Vize başvuru işlemleri Almanya Konsoloslukları tarafından yetkilendirilen vize danışmanı IDATA aracılığıyla ya da IDATA’ nın anlaşmalı olduğu farklı bir vize firması ile yapılabilmektedir. Almanya ticari ve fuar vizesi başvuruları ortalama olarak 15 gün gibi bir sürede sonuçlanır.
Almanya Ticari ve Fuar Vizesi Nasıl Alınır?
Almanya ticari ve fuar vizesi, Almanya’ da organize edilen bir fuarı ziyaret etmek amacı ile ülkeye yasal yollarla girebilmek için alınması gereken bir vize türüdür. Almanya ticari ve fuar vizesi kısa süreli bir vize olup bu vize ile Almanya’ da 90 gün konaklama hakkına sahip olunur. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından sadece bordo pasaporta sahip olanların ticari vize alma zorunlulukları vardır, diğer pasaport türlerine sahip olanlar vize muafiyeti hakkına sahiptirler. Bu renk pasaportlara sahip olanlar Almanya’ da vize ihtiyacı olmadan 180 gün içerisinde 90 gün konaklama yapabilirler.
Almanya ticari ve fuar vizesine başvurular Almaya Konsolosluklarından bireysel olarak yapılamamaktadır. Vize başvurusunda bulunabilmek için Almanya Büyükelçiliği tarafından yetkilendirilen vize danışmanı IDATA işlem yapılması gerekmektedir. IDATA firmasının ikamet edilen ile göre Türkiye’ de bulunan ofislerinden ya da bu firmanın anlaşmalı olduğu farklı bir vize firması aracılığı ile vize başvuru işlemleri gerçekleştirilebilir.
Almanya Ticari ve Fuar Vizesi Almak İçin Neler Yapılır?
Almanya vize başvurusu (C tipi Schengen vize), istisnai durum dışında direkt olarak Almanya Konsolosluğuna gerçekleştirilememektedir. Almanya Konsolosluğu, kısa süre Schengen vize müracaatını konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş kurum üzerinden kabul etmekte. Almanya kısa süre vize başvurunuzu yetkili başvuru merkezine müracaat ederek ya da Almanya vize işlemi üzerine hizmet veren yetkili seyahat acentesine gerçekleştirebilirsiniz. Almanya ticari vizesi başvuracak kişinin temel evrak ve biyometrik veri dışında hazırlaması zorunlu olan farklı evrak da bulunmaktadır. Başvuran kişi bir şirket çalışanı ise bağlı bulunduğu şirketin yetkilisi tarafında şirket antetli kağıda yazılan, kaşeli ve ıslak imzalı bir şirket yazısı almalı. Bu yazı konsolosluğa hitaben; İngilizce, Almanca veya Türkçe dilinden biriyle yazılmalıdır. Yazı da başvuran kişilerin görevi, seyahat tarihi, seyahat amacı ve sponsoru gibi bilgi yer almalıdır. Başvuran kişiler şirket sahibiyse aynı şekilde dilekçe hazırlaması gerekmekte. Başvuru sahibi ayrıca Almanya’da katılacağı organizasyon tarafından gönderilen davet mektubu da evrak arasına eklemelidir.
Ticari vize başvurusu sonuçlanma süre başvuru yapıldıktan sonra 7-15 iş gün arasındadır. Ancak Almanya ticari vize başvurularında kişilerin seyahatlerinden en az 1 ay öncesi başvuru yapması vizenin zamanında sonuçlanması açısından çok önemli. Vize işlemi süreleri konsolosluğun mülakat ve ek belge talep etmesi, resmi tatil, ek işlem süresi gibi duruma göre değişebilmekte. Seyahat tarihine 2 haftada az bir süre kalması durumu da vizenizin yetişmemesi ihtimali bulunmakta.
Almanya Ticari ve Fuar Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Almanya ticari vizesi başvurunuzu ilgili kurumlara yaptıktan sonra 3 ve 15 iş günü içinde vize başvuru sonuçlanmaktadır. Yabancı pasaportda süreç uzayabilmektedir. Başvuru sahibi ayrıca Almanya’da katılacağı organizasyon tarafından gönderilen davet mektubu da evrak arasına eklemelidir. Ticari vize başvurusu sonuçlanma süre başvuru yapıldıktan sonra 7-15 iş gün arasındadır. Ancak Almanya ticari vize başvurularında kişilerin seyahatlerinden en az 1 ay öncesi başvuru yapması vizenin zamanında sonuçlanması açısından çok önemli. Vize işlemi süreleri konsolosluğun mülakat ve ek belge talep etmesi, resmi tatil, ek işlem süresi gibi duruma göre değişebilmekte. Seyahat tarihine 2 haftada az bir süre kalması durumu da vizenizin yetişmemesi ihtimali bulunmakta.
Almanya Ticari ve Fuar Vizesi Başvurusu
Almanya ticari ve fuar vizesi, Almanya’ da organize edilen bir fuarı ziyaret etmek amacı ile ülkeye yasal yollarla girebilmek için alınması gereken bir vize türüdür. Almanya ticari ve fuar vizesi kısa süreli bir vize olup bu vize ile Almanya’ da 90 gün konaklama hakkına sahip olunur. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından sadece bordo pasaporta sahip olanların ticari vize alma zorunlulukları vardır, diğer pasaport türlerine sahip olanlar vize muafiyeti hakkına sahiptirler.
Almanya ticari ve fuar vizesi başvuruları başvurular Almaya Konsolosluklarından bireysel olarak yapılamamaktadır. Ticari ve fuar vizesine başvuruda bulunabilmek için Almanya Büyükelçiliği tarafından yetkilendirilen IDATA vize firması aracılığı ile başvuru işlemleri gerçekleştirilebilir. Vize başvurusunda bulunmadan önce ilk olarak online olarak vize başvuru formunun doldurulması gerekmektedir. Vize başvuru formu doldurulup bize için diğer gerekli evraklar hazırlandıktan sonra başvuru merkezi tarafından vize evrakları Almanya Konsolosluğu’ na gönderilir ve vize başvurusu yapılmış olur.
Almanya Ticari ve Fuar Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
Almanya ticari vize kısa süreli Schengen vizesinden biridir. Şirket çalışanı ya da şirket sahibi kişi Almanya’da bir ticari faaliyetde bulunma; toplantı, seminer ya da fuar gibi iş organizasyonuna katılım gibi ticari amaçla seyahat gerçekleştirecekise Almanya ticari vize türüne başvurmalıdır. Almanya turistik vizesi de olduğu gibi Almanya ticari vizesi başvurusu da Almanya Konsolosluğu tarafında yetkilendirilen başvuru merkezi ve acente üzerinden yapılmaktadır.
Almanya ticari vizeye başvuracak kişinin temel evrak ve biyometrik veri dışında hazırlaması zorunlu olan farklı evrak da bulunmaktadır. Başvuran kişi bir şirket çalışanı ise bağlı bulunduğu şirketi yetkilisi tarafından şirket antetli kağıda yazılan, kaşeli ve ıslak imzalı şirket yazısı almalıdır. Bu yazı konsolosluklara hitaben; İngilizce, Almanca veya Türkçe dilinden biriyle yazılmalıdır. Yazıda başvuran kişilerin görevi, seyahat tarihi, seyahat amacı ve sponsoru gibi bilgisi yer almalıdır. Başvuran kişiler şirket sahibiyse aynı şekilde dilekçe hazırlaması gerekmekte. Başvuru sahibi ayrıca Almanya’da katılacağı organizasyon tarafından gönderilen davet mektubunu da evrak arasına eklemelidir.
Almanya Ticari ve Fuar Vizesi Randevu
Almanya ticari ve fuar vizesi randevusu, Almanya’ da organize edilen bir fuarı ziyaret etmeden önce vize alınabilmesi için gerçekleştirilmesi gereken adımlardan biridir. Almanya ticari ve fuar vizesi kısa süreli C tipi bir vize olup, vize alındıktan sonra Almanya’ da 90 güm konaklama sağlanabilmektedir.
Almanya ticari fuar vizesi başvurusu ve randevu talepleri Almanya Büyükelçiliği tarafından görevlendirilen IDATA firmasının web sitesi üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. İlk olarak vize başvurusunda online olarak vize başvuru formunun doldurulması gerekmektedir. Vize başvuru formu doldurulup vize için istenilen diğer evraklar da hazırlandıktan sonra yine online olarak vize randevusu talep edilmelidir. Vize randevusunun verildiği gün randevu saatinden 15 dakika kadar önce Almanya Konsolosluğu’nda bulunarak vize evrakları teslim edilir ve vize başvurusu yapılmış olur. Almanya Konsolosluğu’ndan alınan vize randevularına geç kalınması durumunda randevu iptal edilir ve tekrar randevu alınması için yapılan prosedürlerin yapılması gerekir. Almanya ticari ve fuar vizesi başvurularının olumlu olarak yanıtlanabilmesi için randevu saatine dikkat edip geç kalmadan konsoloslukta olunması tavsiye edilmektedir.
Almanya Ticari ve Fuar Vizesi İçin Gerekli Evraklar
Pasaport
2 adet biometrik yeni fotoğraf
Seyahat Sağlık Sigortaları
Ticari davetiyesi
Şirketin banka hesabı dökümü
Ek gelir belgesi
Ön ve arka yüzü kimlik fotokopisi
Maaş bordrosu
Gidiş dönüş adınız düzenlenmiş uçak rezervasyon mak. 3 ay ve altı olacak şekilde düzenlenmelidir.
Aşı olduğunu gösteren uluslararası aşı sertifika
Pasaportunuzun kimlik sayfası fotokopisi varsa son 3 yıl içerisinde alınmış schengen vizenizin fotokopi.
Almanya fuar gezisi için gerekli evraklar 2022
Pasaport
2 adet biometrik yeni fotoğraf
Seyahat Sağlık Sigortası - Orijinal belge: 30.000 € teminat uluslararası geçerli poliçe seyahat tarihinizde bir gün önce başlayıp gün sonra sona ermeli. Uluslararası geçerli seyahat sağlık sigorta poliçenizi kurumumuzda temin edebilirsiniz. Sigorta işleminiz için çağrı merkezi arayın.
Adına düzenlenmiş fuar giriş kart, eğer bir firma tarafında davet ediliyor iseniz ada düzenlenmiş kaşe ve imzalı davetiye.
Çalışan ise: işe giriş bildirge ve 4A hizmet döküm barkodlu
Şirket sahibi ise: Faaliyet belge sicil gazetesi, vergi levha, imza sirküleri fotokopisi
Kurumunuzdan alınmış 90 günlük maaş bordrosu
Kurumunuza ya da size dair 3 aylık banka döküm
Şahsına ait varsa tapu ile ek gelir evrakı fotokopisi
Aşı olduğunuzu gösteren uluslararası aşı sertifikası
Pasaportun kimlik sayfası fotokopisi varsa son 3 yıl içerisinde alınmış schengen vizenizin fotokopisi.
Almanya Ticaret ve Fuar Vizesi Ücretleri
Almanya vizesi ücretleri vize türüne göre değişiklik göstermekte. 6 yaş altı çocukdan vize ücreti talep edilmemektedir. Almanya Konsolosluku kriterlerine göre belirlenen vize ücretleri konsolosluk harç bedelini ve vize başvuru merkezi ücretini içerir. Almanya vize başvurusu vize başvuru merkezi tarafından kabul edilmektedir. Kısa süre yani Almanya Schengen vizesi kapsamında turistik, aile ziyaret ve ticari vizenin ücreti uzun süre D tip vizeden farklı olmaktadır.
- Turistik Vize
- 115€
- Ticari Vize
- 115€
- Ticaret ve Fuar Vize
- 115
Son yorumlar