Türk vatandaşları Mauritius’a vizesiz gidebiliyor — 30 güne kadar. Port Louis, Le Morne, Grand Baie, Chamarel.
Balayı destinasyonu, sıkı giriş kontrolü
Mauritius Türkiye’den balayı trafiğinin arttığı yerlerden. Vize gerekmiyor ama giriş kontrolü sanıldığından sıkı: teyitli konaklama, dönüş bileti ve yeterli maddi imkân sorulabiliyor. Ada ülkelerinde bu standart bir uygulama ve Mauritius’ta özellikle titiz yapılıyor.
Çevrimiçi giriş formu
Girişten önce doldurulması gereken çevrimiçi yolcu beyan formu uygulaması bulunabiliyor. Vizesiz olduğu için hiçbir işlem yapmayan yolcular havalimanında gecikiyor.
30 gün ve Réunion bağlantısı
Süre 30 gün. Komşu Réunion adasına geçmek isteyenler için tablo tamamen değişiyor: Réunion Fransa’ya ait bir denizaşırı bölge ve oraya giriş Fransız vize rejimine tabi. Mauritius’a vizesiz girmeniz Réunion’a geçiş hakkı vermiyor — iki adayı birlikte planlayanların en çok şaşırdığı nokta bu.
Ulaşım
Türkiye’den ulaşım Körfez ya da Avrupa aktarmalı. Siklon sezonu genellikle yaz aylarına (güney yarımküre yazı) denk geliyor.
İlgili sayfalar
Yakın destinasyonlar: Seyşeller vizesi · Mısır vizesi · Fas vizesi · Tunus vizesi
Süreç: Hangi ülke vize istiyor · Vize evrakları · Randevu · Ücretler · Uçak bileti ve otel · Tüm ülkeler
16 yıldır vize danışmanlığı yapıyoruz; Ankara, İstanbul, İzmir ve Gaziantep ofislerimizle yanınızdayız. Ücretsiz ön değerlendirme alın — dosyanızın durumunu baştan görelim.