Türk vatandaşları Şili’ye vizesiz gidebiliyor — 90 güne kadar. Santiago, Atacama Çölü, Patagonya, Valparaíso, Paskalya Adası.
Gümrükte tarım kontrolü çok sıkı
Şili’nin giriş kontrolünde en çok sorun çıkaran şey vize değil, tarım ve gıda denetimi. Meyve, kuruyemiş, tohum, bal, et ve süt ürünlerinin ülkeye sokulması yasak ve beyan edilmemiş ürünler için ciddi para cezası uygulanıyor. Türkiye’den kuruyemiş ya da lokum götürmek isteyen yolcuların en sık düştüğü tuzak bu. Şüphedeyseniz beyan edin — beyan ettiğiniz ürüne ceza yok, sadece el konuyor.
Paskalya Adası ayrı kurallara tabi
Rapa Nui’ye (Paskalya Adası) gidecekler için Şili anakarasından farklı bir düzen var: kalış süresi sınırlı ve önceden çevrimiçi kayıt, teyitli konaklama ve dönüş bileti gerekiyor. Adaya “uçağa atlayıp giderim” mantığıyla gidilmiyor.
Arjantin ile sınır geçişleri
Patagonya turlarında sınır birkaç kez geçiliyor; her geçişte yeni giriş kaydı oluşuyor ve tarım kontrolü tekrar yapılıyor.
Uzun kalış
90 günü aşan kalışlar için uzatma ya da oturum başvurusu gerekiyor.
İlgili sayfalar
Yakın destinasyonlar: Kolombiya vizesi · Peru vizesi · Ekvador vizesi · Bolivya vizesi
Süreç: Hangi ülke vize istiyor · Vize evrakları · Randevu · Ücretler · Uçak bileti ve otel · Tüm ülkeler
16 yıldır vize danışmanlığı yapıyoruz; Ankara, İstanbul, İzmir ve Gaziantep ofislerimizle yanınızdayız. Ücretsiz ön değerlendirme alın — dosyanızın durumunu baştan görelim.